Mandlevest Mandlevest komentáře u knih

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Miluji edici světový bestseller a málokdy se mi stane, že se mi kniha, zařazená do této edice nelíbí. U této knihy ale nevím, v zásadě nezklamala, ale ani ničím mimořádným nepřekvapila. Určitě jsem četla lepší knihy s podobným námětem, ale i horší. Přesto zkusím i další díl, časově spadající do období 1. světové války a uvidíme..

12.08.2018 3 z 5

Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Za mě trochu zklamání. Četla jsem od autorky lepší knihy. Motiv zločinu byl nepropracovaný a odbytě vysvětlený. Příště raději bez něj. Tři hvězdičky , ale spíše bych dala 2 a půl.

20.05.2018 3 z 5

Stockholm: Přísně tajné Stockholm: Přísně tajné Hanna Lindberg

Nic moc. Čte se rychle, ale to je asi jediné pozitivum.

12.05.2018 3 z 5

Tajemství mé matky Tajemství mé matky Sheila O'Flanagan

Tak nějak nevím, na této knize se mi asi nejvíce líbila moc hezká obálka. Příběh o jedné oslavě výročí, která oslavence ne příliš mile překvapí, protože sami mají dvě letitá tajemství, které se nakonec rozhodnou říci. Minimálně jedno z tajemství tušíte skoro od počátku knihy, takže za mě nic šokujícího, spíše poněkud zdlouhavé vyprávění, utápějící se v pocitech a zdlouhavých úvahách coby kdyby. Upřímně, knihu jsem četla docela dlouho, v její polovině jsem si odskočila přečíst Kaštánka. Bez diskuze, Pohrešovaná manželka mě bavila o hodně více.

11.01.2020 3 z 5

Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. Hana Whitton (p)

Pokračování série z druhé světové války, odehrávající se z velké části v Paříži a z části na francouzském venkově. Knížka se čte velmi dobře a hlavní hrdinka Lea, naivní, lehkomyslná dívka, v nejkrutějších letech války, vlivem tragických událostí rychle dospívá. Doma mám půjčený i třetí díl této velmi čtivě napsané rodinné ságy a těším se na něj.

28.09.2019 5 z 5

Poháry touhy Poháry touhy Markéta Harasimová

První setkání s touto českou autorkou. Ale jo, dalo se to, i když příběh byl opravdu jednoduchý, předvídatelný s trochou duchařiny a větší trochou erotiky. * navíc za prostředí - vinařskou oblast na jihu Moravy.

11.08.2019 3 z 5

Normálně jiní Normálně jiní Tammy Robinson

Krásně napsaný, dojemný , křehký příběh. Víc není třeba o této subtilní, nenápadné knížce psát. Moc pěkné, i když smutné čtení.

11.08.2019 5 z 5

Ozbrojená žena Ozbrojená žena Kateřina Janouchová

Osudy Cecilie Lundové čtu už několik let. První díl Podváděná byl skvělý, další díly měly kolísavou úroveň, ale spisovatelce nelze upřít, že píše velmi čtivě a ti, kteří prožívají s Cecilií její barvitý soukromý i pracovní život od počátku sáhnou i po další knížce, která určitě přijde. Kdo nezná, doporučuji číst postupně, hlavně soukromí hlavní hrdinky na sebe navazuje a knížky Vám budou srozumitelnější a budou Vás víc bavit.

22.04.2019 4 z 5

Kamkoli půjdeš Kamkoli půjdeš Camilla Way

Výborná kniha, skvěle se četla. Prolínání minulosti se současností mě většinou v knihách baví a v této knize mě to bavilo. Ani jedna z hrdinek není prvoplánově dobrá nebo špatná, obě touží po lásce, o které má každá jinou představu a té jsou ochotné obětovat skoro vše. Ale stíny z minulosti se vrací a zejména Edie se jim musí postavit čelem. Výborná prvotina, určitě se těším na případné další knihy.

22.09.2018 5 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

No tak to bylo dílo! Dle anotace a upozornění jsem čekala nějaké erotické psycho, ale šlo o prvoplánovou červenou knihovnu, vzhledem k několika erotickým scénám a několika přestřelkám drogových dealerských skupin spíše pro dospělejší děvčata. Je krásné snít o tom, že láska hory přenáší, ale co je moc je prostě moc. Za mě nelogické, bez smyslu pro realitu a hodně naivní. Ale přelouskala jsem to, tak hodnotím, jak hodnotím.

31.08.2018 2 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Tak mám díky DK dalšího autora v kategorii ha, něco už vydal/á, to si musím přečíst. Farma bylo v podstatě takové poklidně se vyvíjející vyprávění z minulosti s ještě poklidnějšími vsuvkami ze současnosti. Ale proč jsem hltala stránku za stránkou napjatá co bude dál? A nebyla jsem zklamaná, bylo dál a jako třešnička na dortu pro mě celkem překvapivý závěr. No, tak jestli je tohle autorova nejslabší kniha, nemůžu se dočkat, až si přečtu "ty lepší".

23.08.2018 5 z 5

Clařino tajemství Clařino tajemství Françoise Bourdin

Moc příjemné překvapení. Kniha zmiňuje události 2. světové války jen v úvodu knihy, dále se jedná o rodinnou ságu, velmi dobře, čtivě popsanou. Mám ráda tento typ knížek, těším se na další pokračování, které si určitě přečtu.

29.07.2018 5 z 5

Tam, kde ji našli Tam, kde ji našli Kimberly McCreight

Prvotinu autorky Případ Amelia jsem přečetla jedním dechem a byla jsem zvědavá na další knihu. Nebyla sice tak dech beroucí jako první kniha, očekávání byla opravdu vysoká, ale na pět hvězdiček to spolehlivě stačí. Určitě si přečtu i další knihy.

05.07.2018 5 z 5

Čokoládový sen Čokoládový sen Fiona McIntosh

Moc pěkný příběh o tom, že rozhodnutí z rozumu, byť myšlená sebelépe, Vám to pravé štěstí nepřinesou. Také opravdu sympatická hrdinka knihy Alex pozná tuto životní pravdu a my v knize sledujeme, kam ji toto poznání dovede. Milostný trojúhelník s pikantní zápletkou je dobrá volba, jestliže si budete chtít odpočinout od thrillerů a detektivek. Ke čtení doporučuji tabulku kvalitní čokolády, také chuťové buňky budou při čtení tohoto románu nemálo pracovat.

21.08.2019 4 z 5

55+ 55+ Jiřina Tejkalová

Jsem, dle názvu knihy, cílovka, navíc jsem četla o víkendu duo Kepler, tak jsem sáhla po této odpočinkové četbě pro ženy, které o životě již něco vědí. Snad se nepodobám ani jedné z hrdinek, nevím proč, ale všechny mě štvaly, i když bych jim měla rozumět. Bohužel, ale spíše bohudík.

12.03.2019 2 z 5

Lži, samé lži Lži, samé lži Lisa Jackson

L. Jackson čtu ráda, i když dvě knihy za sebou bych asi od této autorky nepřečetla, většinou to chce trošku odstup, náměty knih jsou hodně podobné. Nejraději mám sérii s detektivy Pescoliovou a Alvarezovou. Kniha Lži samé lži byla takový průměr, trochu mi vadil zdlouhavě vysvětlující úvod z minulosti, který byl sice potřebný , ale mohl být kratší. A navíc, všimla jsem si, že autorka opakuje jednu myšlenku v několika větách, podobných, jen jinak jazykově postavených. Jsem na to docela vysazená, vadí mi to hodně i u romantické literatury, kde je na to specialistka D. Steel a já ji kvůli tomu už nečtu, ale u krimi je to ještě více do očí bijící. Tam očekávám spád a napětí. Tak snad příště lépe, nejraději v Montaně, v Medvědím brodu..

24.02.2019 3 z 5

Ozvěna viny Ozvěna viny Charlotte Link

CH. Link prostě umí psát. A to ne jen žánr psycho krimi, jako v případě této knihy. Po delší době se mi stalo, že jsem vraha neodhalila a byl pro mě velkým překvapením. Obdivuji všestrannost této autorky, knihy typu thrilleru/krimi hlavně pro ženy píše skvěle. Ale kdo má rád rodinné ságy, neměl by si nechat ujít její trilogii Bouřlivý čas, Divoké lupiny a Hodina dědiců. Úplně jiný žánr, ale je v něm také skvělá.

15.02.2019 5 z 5

Jednosměrná jízdenka Jednosměrná jízdenka Jay Forman

Na knihu jsem narazila náhodně v knihovně a i když jsem měla objednaných několik tutovek, půjčila jsem si i tuto knihu. Ne moc objemná, akorát do tašky, na čtení v metru cestou do práce ideální. A jak jsem ráno začala, nic moc nečekajíc, tak jsem pokračovala odpoledne doma a v noci knihu dočetla. Za mě výborně napsané, s ultra sympatickými hlavními hrdiny Lee a Jackem. Určitě si nenechám ujít další případ této nové série.

02.02.2019 5 z 5

Manželka Manželka Alafair Burke

Za mě dobré čtení. Autorku znám pouze v souvislosti s mou oblíbenou M.H.Clark a od té doby, co jí pomáhá s detektivkami, ač se snažím nesnažit, uhodnu vraha v první třetině knihy. Takže docela překvapení u této knihy, zde je opravdu nakonec vše jinak než se zdá. Komu nevadí v knihách trocha psychologie, která převládá nad akčností a šokujícími zvraty, kniha se mu bude líbit.

31.12.2018 4 z 5

Kapitánova dcera Kapitánova dcera Leah Fleming

Moc pěkná kniha, kterou jsem si půjčila na základě hodnocení v DK. Román mapuje poměrně dlouhé období, a to od potopení Titaniku, přes obě světové války a končí v šedesátých letech minulého století. Styl psaní je velmi čtivý, ne obsáhle popisný a příběh dvou žen, z rozdílných prostředí, které se seznámily díky známé lodní katastrofě určitě doporučuji k přečtení.

20.08.2018 5 z 5