Mandy412 Mandy412 komentáře u knih

Gejša Gejša Arthur Golden

Krásně napsaný bříběh ze světa, který je nám opravdu vzdálený.

02.06.2022 3 z 5

Zimoděj Zimoděj Terry Pratchett

Hezky mrazivý příběh o jedné neobvyklé lásce. Na Fígly jsem si musela zvykat, nicméně smekám před překladatelem.

01.02.2022 3 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Říká se, nesuď knihu podle obalu, ale já to udělala. Sáhla jsem po ní protože se mi moc líbila obálka. Zajímavá detektivka, možná kouknu na další díly.

05.07.2021 3 z 5

Tajemství Tajemství Anna Todd

Jak zde všichni zmiňují, už je to to samé pořád dokola. Říkala jsem si, že na těch 700 stran musí být snad nějaký zlom, ale nebyl. Je tam sice vidět "dozrávání" hlavních postav, ale na další díl už nejdu, stejně víme, že budou nakonec zase spolu.

25.06.2021 2 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Druhý díl už mě tolik nebavil jako první, děj je natahován a stejně to dopadne jak všichni čekáme. America i Maxon mi lezli občas na nervy.

16.01.2021 3 z 5

Trhlina Trhlina Miloslav Topinka

Čteno jen díky výzvě a že byla zde na databázi k otevření zdarma v pdf. Nikdy jsem podobný typ knihy nečetla, nejsem cílová skupina, nerozumím, bohužel. Nehodnoceno.

30.10.2024

Doktor Kittel Doktor Kittel Eva Koudelková

Úžasně zpracované a převyprávěné pověsti kde vystupuje léčitel Kittel. Vše je doplněné krásnými ilustracemi.

02.09.2024 4 z 5

Temný Říman Temný Říman Sylvain Reynard

Nejlepší upírská trilogie jakou jsem četla. Poslední díl bavil nejvíc.

26.06.2024 3 z 5

Malá divoška Malá divoška Marieluise von Ingenheim

Mile popsané mládí mladé císařovny. Alžbětu mám ráda jako osobnost, ovšem jak tyto knihy, tak slavné filmy ukazují život císařovny spíše jako pohádku.

18.03.2024 3 z 5

Nekonečné prázdniny Nekonečné prázdniny Martina Drijverová

Spisovatelka byla v dětství mou nejoblíbenější. Všechny knihy jsem hltala, proto jsem po této knize sáhla i v mém věku, starším než je cílová skupina. Příběh situovaný do období války autorka popsala poprvé, nicméně vystihla úžasně to, jak děti vnímaly válku a odjezd od rodin z města na venkov.

25.01.2024 4 z 5

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Dostala jsem se zpět k tomuto dílu díky výzvě 2023. Hezká nostalgie, pamatovala jsem si z teenage dob, že se série četla pěkně, proto tento výběr.

29.11.2023 3 z 5

Nesnesitelná lehkost Nesnesitelná lehkost Portia De Rossi

Na Ally jsem nekoukala a herečku neznala. Kniha mne zaujala v levných knihách svou cenou a tématem poruchy příjmu potravy. Příjemně mě ale překvapila, hezky se četla a Portia nás pustila nejen do svého soukromí, ale i do zákulisí Hollywoodu, kde je na všechny neustále vyvíjen tlak na to, jak kdo vypadá, kam chodí, jak se chová a i co si myslí.

04.09.2022 3 z 5

365 dní 365 dní Blanka Lipińska

Jako první jsem viděla film, ale kniha byla určitě lepší. Hlavní hrdinka Laura mi byla rozhodně víc sympatičtější než ve filmu. Dobře si uvědomovala, že život s mafiánem není jen o značkových kabelkách a botách. Děj rychle ubíhal a kniha se četla sama.

02.06.2022 3 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Knihu jsem začala číst až po filmu a prvním dílu seriálu. Děj měl docela spád, zápletka nebyla špatná, ale Jace mi šel na nervy a být Clary, tak ho několikrát nakopnu.
S touto sérií jsem měla začít asi dřív, možná tak před 5-10lety, na další díly se nechystám.

08.01.2022 3 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Druhý díl byl značně čtivější než první, rozhodně byl zajímavější, možná i díky rozdělení děje mezi postavy a místa. Uvidíme, jak to dopadne v dalších dílech.

25.06.2021 4 z 5

Nemilovaná Nemilovaná Virginia Cleo Andrews

Myslím, že tohle je nejlepší série. Jen u Nemilované se mi stalo, že jsem se těšila ze školy domů, až budu dál číst jak to dopadne. I dnes se k této sérii ráda vracím, což o ostatních říct nemohu.

08.06.2016 4 z 5