Manifest blech komentáře u knih
Úžasná knížka. Občas žasnu na pasážemi. Pravda, že některé pravdy řečené ve knize jsou obecně známé, jen je nutné si na ně přijít postupně. Například skrze tuto knihu.
Citát: "... nikdy nikoho nenechej, aby ti říkal, co dokážeš nebo nedokážeš. Je na tobě, co si vybereš a jak budeš žít."
Noemovo dítě mě nedojalo tolik jako Oscar a růžová paní, ale velmi na mne zapůsobil, i když nejsem tolik zasvěcená do tajů náboženství. Myslím, že tu není hrdinou jen sirotek, ale i otec Pemza, který nám může připomínat hrdiny, kteří za války zachránili nespočet obětí.
Malá dušička odchází, ale je na to připravena, což je na tom uklidňující. Však nemají rodiče přežít své děti.
Dojemný příběh, který poznamenal mou duši. Jsem zvědavá na Noemovo dítě.
Čekala jsem víc, ale na to, že je to podle skutečnosti se mi Tygřice četla celkem dobře (jen se moc táhla).
Poučné pro lidi, kteří trpí komplexem méněcennosti i pro ty, které pouze zajímá problematika.
V jisté fázi života každý tak nějak zažije pocit méněcennosti, tudíž doporučuji.
Historicky i dějově hezky napsané, dobře se z toho dá pochopit, jak to za husitů chodilo u takových typů lidí jako byl Matěj Brouček.
Od pana Matějčka to byla první kniha, kterou jsem přečetla a splnila má očekávání. Neradí přímo, a to je na ní skvělé.
Dobrý a užitečný rádce pro rodiče a nejen pro ně.
Narozdíl od prvního dílu je to trochu slabší, ale stále šíleně napínavé a čtivé. Jen to vyšetřování moc natažené a jiné události zase odbyté. O to víc se těším a jsem zvědavá na třetí díl, který budu číst posléze.
Jak je řečeno v knize: "V tomhle případu není zřejmě nic normální, jednoduché, ani snadné."
Nejvíce na této trilogii miluju ty nečekané situace a zvraty, které mě nenechávají chladnou.
Moc příjemně napsáno. Autorka se zaměřila u hlavní hrdinky hlavně na téma rodiny, důvěry a splnění si snů.
Jsem moc ráda, že tam celkově bylo jen pár receptů, u belektristických knih mi to překáží ve čtení. A chápu, že to sem i patřilo.
Od tohohle dodatku jsme čekala víc z Animant a Reeda. Ti tam měli tak dvě kapitoly, a ty zas byly moc fajn.
Jinak autorka řekla, proč jak která postava vznikla a také ty vedlejší postavy vyprávěli něco svého.
Celkem odpočinkové čtení, závěr mne mile překvapil. Poměrně fajn bylo, že dle mne se tolik netlačilo na tu otázku feminismu. Příjemné propojení chemie, lásky, jiného mateřství, výjimečného pejska a úžasnou sousedku.
První polovina byla skvělá, pak se to začalo míchat hodně do témata politiky a dalších věcí a hrozně se mi to táhlo. Téma super, něco úplně nového. Také mne zlákala přitažlivá obálka.
Moc jsem nečekala. Už jsem četla jiné stejného tématu. A mile překvapila, dočetla jsem se i nějaké nové informace, nějaké myšlenky k zamyšlení, k zapsání.
HOdně slabé narozdíl od předešlých titulů autora.
Pro mě jako amatéra ve světě psychologie to asi nevypoví tolik. I tak jsem v pohádce našla spoustu věcí.
Hezké propojení s jejich začátky a tím, jak holky sleduju na sockách.
Poměrně fajn čtení, kde se dozvíte i něco nového.
Četla jsme od něj jiné knihy a ty byly úžasné, ta jsem i zde měla očekávání. A za mne si z ní bych vzala jen hrstku kapitol. Jinak to bylo poměrně moc negativně laděné, a ani po polovině se to nevyvážilo.
V závěru to byl moc hezký příběh, jediné co bych vytkla je skákání z časů. Dojemné, romantické a vlastně proč ne.