Marbla2004 Marbla2004 komentáře u knih

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

(SPOILER) Tak tady překonala grafika obsah. Všichni to píšou a je to pravda. Pastva pro oči. Problém jsem ale měla s obsahem. Upřímně... po dočtení jsem smutná a zklamaná... Ze začátku se mi kniha fakt líbila... Kady a Ezru jsem si dost oblíbila a jejich rozhovory a to všechno bylo možná jediný, co mě bavilo... Pak začala ta věc se SPIRO a celý to šlo do háje... Pořád se tam něco dělo, ale šlo to tak nějak mimo mě. V jednu chvíli jsem měla na krajíčku a to, když se dostala Kady na Alexandra (všichni víme, co se dozvěděla), jinak to ve mě neprobudilo žádné emoce. Konec mě nepřekvapil, ale byl alespoň nečekaný. Do dalšího dílu nejdu. Kady má skvělý humor, ale zbytek za to nestojí.

03.08.2020 3 z 5

Mechanický princ Mechanický princ Cassandra Clare (p)

Prostě druhý díl trilogie... Nic moc se nedělo, ale líbila se mi romantická linka a samozřejmě svět (ten je fakt promyšlený a mega sympatický). Kniha se četla rychle.

30.07.2020 5 z 5

Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Nepřečetla jsem to celé, protože mě to po prvních 50 stránkách nudilo, ale konce byl pěkný. Asi jsem četla už moc takových knížek nebo jsem už moc stará na tento typ knihy.

23.10.2023 3 z 5

Stargirl Stargirl Jerry Spinelli

Četla jsem díky zmínce v knize Ročenka od Holly Bourne. Tato kniha je tak reálná, je lehké se s postavami zžít a naopak hrozně těžké se někdy rozhodnout, která postava je v právu, protože jako v životě nic není černobílé. Kniha na zamyšlení.

25.12.2022 4 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

(SPOILER) Nejlepší knížka celé série. Začátek byl pomalejší, pak jsme se do toho úplně zamilovala, ale jak stránky přibývaly moje nadšení trochu opadlo (po zbytek knihy se nám někdo zdejchl :/). Líbilo se mi, jak autorka celou sérii zakončila (dobrý plot twist), i když pár nedostatků to mělo. Alina rozhodně lepší než v předchozí knize, ostatní postavy si udržely svou kvalitu z předchozích dílů. Tato série neurazí, nenadchne. Spíše doporučuji sérii Šest vran, toto je trochu slabší. Celkově bych celé sérii dala 4/5. Této knize 4,5/5.

16.01.2022 5 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Bylo to takový průměrný. Konec se docela táhl, postavy některé zajímavé, ale spíše ty vedlejší. Pachatele známe už od poloviny knihy, což je pak hrozná nuda. Ale bylo tam i dost pěkných výměn názoru a situací, takže proto krásné 3 hvězdy.

22.12.2021 3 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Tohle bylo fakt překvapení. Upřímně jsem od knihy ani moc nečekala a ze začátku to bylo nudnější. Nakonec jsem hltala každou stránku. Hlavní hrdinka moc sympatická, konec velmi překvapivý. Thrillery moc často nečtu, ale tento fakt stál za to. Bohužel tam bylo hodně nesrovnalostí.

18.04.2021 4 z 5

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Moc se mi to líbilo. Občas to bylo dost klišé, ale ty rodinné vztahy a jednotlivá rande mě moc bavily. Mělo to nějaké ty mouchy, ale rozhodně příjemná oddechovka.

08.04.2021 5 z 5

Královnovrah Královnovrah Sebastien de Castell

Možná už jsem si až moc zvykla na to, jak dobrý jsou tyhle knížky, takže ze začátku to prostě nebylo ono. Naštěstí se to vrátilo do starých kolejí. Změna Kellena a i Reichise... Líbí se mi, že se někam posouvají a stárnou nám před očima. Někde v polovině mi to začalo připadat hrozně zamotaný a občas jsem nechápala, co se tam děje... Pak to ale bylo lepší, za chvíli zase horší... Možná to bylo i tak o chlup lepší než předchozí díl... Každopádně se těším na poslední díl, doufám, že z něho nebudu mít tak smíšené pocity jako z tohoto. 5 plných hvězd to není, ale nemá to tomu daleko.

01.01.2021 5 z 5

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

První Shakespeare. Musím říct, že tam bylo hodně scén, co mě pobavilo, ale chyběly mi tam některé scény bez kterých to občas moc nedávalo smysl. Dál mi vadilo, že tam byly dvě podobně se jmenující postavy a dost se pletly. Konec mi přišel uspěchaný a lehce zmatený. Nebyl dokončen úvodní děj? Příběh se mi ale líbil, i když byl zbytečně někdy moc zamotaný.

19.12.2020 4 z 5

Vražda na Velký pátek Vražda na Velký pátek Lee Harris (p)

Tuhle knížku jsem četla jen kvůli čtenářské výzvě, ale určitě toho nelituji. Příběh mě docela bavil, postavy taky, ale ke konci jsem se začala ztrácet ve všech jménech. Další díly číst nebudu, ale bylo to dobrý.

18.11.2020 4 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Tento díl sloužil jen jako vycpávka a nic moc se tam nedělo. Naštěstí to nebylo dlouhé a obsahovalo to i překvapivé novinky, ale dost často se nic nedělo. Možná mě to bavilo nejmíň z celé série. Ale na druhou stranu to bylo někdy i docela dobrý. Byl tam hodně Simon, ale nejvíc tam bylo zase Clary a Jace a jejich problémů, kde se zase odstrkovali a vraceli k sobě. Ty řeči, jak si jeden druhého nezaslouží, mě fakt vytáčely... Doufám, že v příští knize bude víc důležitého děje a míň zbytečného tlachání.

01.11.2020 4 z 5

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Od Zlodějů dýmu jsem si toho moc neslibovala a čekala něco průměrného, ale velmi mě to překvapilo. Že začátku jsem měla trochu problém se stylem psaní autorky a první třetina byla taková horší, ale pak jsem si na styl zvykla a postavy...Miluju úplně všechny. Nejvíc se mi líbila postava Edyona a hned v závěsu Ambrose, ale další byly skutečně jen o chlup horší. Hrozně jsem si oblíbila i svět. Trochu jsem se obávala, že to přítomnost světa démonů hrozně zkomplikuje a že to nebude dávat smysl, ale autorka to zatím vymyslela velmi dobře. Konec byl pro mě velmi emočně silný, ale všechno tam hezky zapadlo, i když jsem z událostí neskákala nadšením. Určitě doporučuji všem milovníkům fantasy. Je to fakt jedna z nejlepší knih, co jsem kdy četla.

01.11.2020 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tak tohle byla jízda. Moc se mi líbila romantická linka. Že začátku se toho moc nedělo, a poté přišel zlom a děj ubíhal. A ten konec? Pořád se to nějak snažím pochopit, ale jde mi z toho hlava kolem. Brzy se pustím do dalšího dílu a možná všechno lépe pochopím.

13.09.2020 5 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

První a druhý díl jsem četla poměrně dávno, takže prvních 200 stran bylo pomalé vzpomínání na děj z předešlých dílů, ale potom se to rozjelo a bylo to moc fajn. Konec byl možná moc uspěchaný, ale alespoň to nebylo zdlouhavé a přemrštěné. Někdy dám rereading a přečtu všechny díly za sebou. Shrnutí: Pěkné zakončení série

10.08.2020 5 z 5

Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Zatím asi nejlepší díl série. Děj pěkně ubíhal a když byla nějaká část nudnější hned se stalo něco velkýho. Pěkné zakončení první trilogie.

24.07.2020 5 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Hrozně pěkný promyšlený svět. Clare píše velmi poutavě. Postavy se budou ještě určitě vyvíjet, zatím jsou takový spíš sympatický, ale žádná sláva úplně. Jinak ten konec se mi moc nelíbil. Připadá mi to postavený na hlavu.

13.07.2020 5 z 5

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Tak tohle bylo naprosto dokonalý. Postavy jsem si ještě víc zamilovala. Velmi srovnatelné s prvním dílem. Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

10.07.2020 5 z 5

Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Tohle je pro mě velké zklamání. Musela jsem se nutit knihu dočíst.

06.07.2020 3 z 5

Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Tak tohle je dokonalost. Úžasný svět, postavy jsem si hned zamilovala a takto jsem se u knížky už dlouho nepobavila. Nechápu, jak jsem její přečtení mohla odkládat. Hned se vrhnu na druhý díl.

06.07.2020 5 z 5