Marbla2004 Marbla2004 komentáře u knih

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Tohle bylo fakt překvapení. Upřímně jsem od knihy ani moc nečekala a ze začátku to bylo nudnější. Nakonec jsem hltala každou stránku. Hlavní hrdinka moc sympatická, konec velmi překvapivý. Thrillery moc často nečtu, ale tento fakt stál za to. Bohužel tam bylo hodně nesrovnalostí.

18.04.2021 4 z 5

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Moc se mi to líbilo. Občas to bylo dost klišé, ale ty rodinné vztahy a jednotlivá rande mě moc bavily. Mělo to nějaké ty mouchy, ale rozhodně příjemná oddechovka.

08.04.2021 5 z 5

Rozvratník Rozvratník Sebastien de Castell

Na začátek chci říct, že se kniha opravdu hodně rychle četla. Když jsem se do čtení pustila, bylo těžké přestat. Nakonec jsem zaklapla knížku a bylo to. Konec. Jak se mi to líbilo? No, já nevím... Něco se mi tam líbilo, něco zas tolik ne. Reichis a Kellen jako vždy super. Nové postavy taky moc fajn. Pořád se ale nemůžu zbavit pocitu, že tomu k dokonalosti něco chybělo. Asi jsem čekala, že to bude jiné. Předchozí díl se mi možná líbil více. Celkově se mi série líbila.

29.01.2021 4 z 5

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Začátek jsem četla už na Storki, takže to bylo takové pěkné opakování. Líbily se mi messenger chaty a vtipné hlášky. Jinak to bylo klišé a někdy hrozně zdlouhavé. Kapitoly byly krátké, takže se to pěkně četlo. Všechny postavy byly takový průměrný, nevím. Autorka má zajímavý způsob psaní, který se mi občas líbí hodně a někdy mám chuť s tím fláknout. 3,5 hvězdičky

25.01.2021 4 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Líbila se mi Svatební košile, Polednice a Vodník se mi líbily méně a zbytek mě teda nijak nenadchl.

23.01.2021 3 z 5

Othello, benátský mouřenín / Othello, the Moor of Venice Othello, benátský mouřenín / Othello, the Moor of Venice William Shakespeare

Začátek mě moc nebavil, ale pak se to rozjelo.

20.01.2021 4 z 5

Svět démonů Svět démonů Sally Green

Vadilo mi, že se postavy často opakovaly (1 slovo bylo třeba 3krát na dvoustraně), děj byl takový nudnější. Konec se mi líbil a celkově vylepšil můj názor na tuto knihu. Těším se na pokračování.

14.01.2021 4 z 5

Královnovrah Královnovrah Sebastien de Castell

Možná už jsem si až moc zvykla na to, jak dobrý jsou tyhle knížky, takže ze začátku to prostě nebylo ono. Naštěstí se to vrátilo do starých kolejí. Změna Kellena a i Reichise... Líbí se mi, že se někam posouvají a stárnou nám před očima. Někde v polovině mi to začalo připadat hrozně zamotaný a občas jsem nechápala, co se tam děje... Pak to ale bylo lepší, za chvíli zase horší... Možná to bylo i tak o chlup lepší než předchozí díl... Každopádně se těším na poslední díl, doufám, že z něho nebudu mít tak smíšené pocity jako z tohoto. 5 plných hvězd to není, ale nemá to tomu daleko.

01.01.2021 5 z 5

Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete William Shakespeare

Asi by se mi to více líbilo v divadle. Kniha mi nepřišla vtipná. Ale děj se mi docela líbil. Četla jsem spíš kvůli Čtenářské výzvě.

30.12.2020 4 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Tenhle díl jsem četla hrozně dlouho. Jako ve všech knihách od Clare: šíleně dlouhý kapitoly. Někdy to bylo fakt dobrý, někdy průměrný, někdy vážně špatný. Většinou to bylo spíš horší... vůbec se mi nechtělo pokračovat. Kdyby nebylo Simona a Aleka s Magnusem, tak s tím fláknu. Izzy taky docela šla, ale zbytek postav prostě.. ne. Už se tam neřešilo tolik kravin, ale byla tam furt Clary, u které mám někdy chuť mlátit hlavou o zeď :D. Poslední díl by měl být super, plný akce... tak snad čtení 4. a 5.dílu bylo k něčemu.

26.12.2020 3 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Nejlepší díl z celé série. Stránky mi mizely pod rukama a rychle jsem si oblíbila nové postavy a ty, co nás provází celou sérii, si ještě víc oblíbila. Konec byl hodně silný. Přidávám se k mnoha ostatním... slzy mi tekly proudem. Takový konec jsem nečekala, ale...patřil tam. Ještě teď to rozdýchávám... Marsons opravdu umí psát. Tímto dílem si u mě výrazně vylepšila reputaci po posledních pár ne úplně nejpovedenějších knihách.

24.12.2020 5 z 5

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

První Shakespeare. Musím říct, že tam bylo hodně scén, co mě pobavilo, ale chyběly mi tam některé scény bez kterých to občas moc nedávalo smysl. Dál mi vadilo, že tam byly dvě podobně se jmenující postavy a dost se pletly. Konec mi přišel uspěchaný a lehce zmatený. Nebyl dokončen úvodní děj? Příběh se mi ale líbil, i když byl zbytečně někdy moc zamotaný.

19.12.2020 4 z 5

Spoutávač Spoutávač Sebastien de Castell

no... Tento díl byl hodně jiný, než ty předchozí. Tím, jak byl Kellen a Reichis od sebe, tak to bylo chvílemi zvláštní. Myslela jsem si, že mě to bez Reichise nebude bavit, ale zase jsem si o něco více oblíbila Kellena a ano, občas mi tam kočkoveverčák chyběl, ale bylo to i s Kellenem fajn. V předchozích dílech jsem moc nemusela Ferius, ale v Kellenovi je hodně vidět, co ho naučila a to mě nutí si Ferius zamilovat. Občas to bylo trochu zmatené, moc zamotané a někdy trochu zdlouhavé, ale ty super části za to stály. Myslím, že příští díl bude o něco lepší a těším se na něj. Dala bych třeba 4,5 hvězdičky, ale... I přes ty malé nedokonalosti je to nakonec fakt super a miluju tuhle sérii.

05.12.2020 4 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Četla jsem už Šest vran, takže svět jsem trochu znala. Nějak si neumím představit kefty... někdy to zní jako plášť někdy jako šaty... To mě trochu mrzí, protože je to součást toho světa. Nejvíc se mi líbil Mal a Ivan + Žeňa a Zoja :D. Alina mě občas štvala, ale jsou super všichni i Temnyj :D. Ten konec jsem nečekala a mám z toho trochu smíšené pocity, ale uvidíme, jak se s tím autorka popasuje v dalším dílu.

28.11.2020 5 z 5

Vražda na Velký pátek Vražda na Velký pátek Lee Harris (p)

Tuhle knížku jsem četla jen kvůli čtenářské výzvě, ale určitě toho nelituji. Příběh mě docela bavil, postavy taky, ale ke konci jsem se začala ztrácet ve všech jménech. Další díly číst nebudu, ale bylo to dobrý.

18.11.2020 4 z 5

Co se skrývá v lesích Co se skrývá v lesích Katya De Becerra

Čekala jsem to úplně jiné. Ze začátku mě to ještě docela bavilo, ale čím to bylo divnější, tím více jsem se musela tlačit ke čtení. Trochu se to vylepšilo s romantickou linkou, ale ten konec byl uspěchaný, pro mě místy nelogický a vzhledem k tomu, že je to standalone, divně ukončený. Kniha byla ale čtivá a líbila se mi postava Del. Promise bylo taky docela zajímavé, takže 3 hvězdy akorát.

09.11.2020 3 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Tento díl sloužil jen jako vycpávka a nic moc se tam nedělo. Naštěstí to nebylo dlouhé a obsahovalo to i překvapivé novinky, ale dost často se nic nedělo. Možná mě to bavilo nejmíň z celé série. Ale na druhou stranu to bylo někdy i docela dobrý. Byl tam hodně Simon, ale nejvíc tam bylo zase Clary a Jace a jejich problémů, kde se zase odstrkovali a vraceli k sobě. Ty řeči, jak si jeden druhého nezaslouží, mě fakt vytáčely... Doufám, že v příští knize bude víc důležitého děje a míň zbytečného tlachání.

01.11.2020 4 z 5

Zloději dýmu Zloději dýmu Sally Green

Od Zlodějů dýmu jsem si toho moc neslibovala a čekala něco průměrného, ale velmi mě to překvapilo. Že začátku jsem měla trochu problém se stylem psaní autorky a první třetina byla taková horší, ale pak jsem si na styl zvykla a postavy...Miluju úplně všechny. Nejvíc se mi líbila postava Edyona a hned v závěsu Ambrose, ale další byly skutečně jen o chlup horší. Hrozně jsem si oblíbila i svět. Trochu jsem se obávala, že to přítomnost světa démonů hrozně zkomplikuje a že to nebude dávat smysl, ale autorka to zatím vymyslela velmi dobře. Konec byl pro mě velmi emočně silný, ale všechno tam hezky zapadlo, i když jsem z událostí neskákala nadšením. Určitě doporučuji všem milovníkům fantasy. Je to fakt jedna z nejlepší knih, co jsem kdy četla.

01.11.2020 5 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

První díl se mi líbil o něco víc než druhý. Trvalo než jsem se začetla, protože mě Nížiny tolik nebavily. Z konce jsem velmi zmatená a moc jsem ho nepochopila, což mě mrzí, ale určitě to není důvod ubrat na hodnocení. Všechno se ukáže v dalším dílu, na který si budu muset ještě chvíli počkat, ale určitě si ho hned přečtu.

18.10.2020 5 z 5

Kouzelnice Kouzelnice Sebastien de Castell

Tento díl mě bavil méně, než předchozí. Když nebyl poblíž kočkoveverčák, tolik mě to nebavilo. Doufám, že bude v příštím díle víc.

10.10.2020 4 z 5