Marbla2004

O můj bože, totálně miluju Reichise. Knížka pěkně ubýhala, snad nikdy se netáhla a byla rozhodně lepší než první díl. Zase jsme mohli více poznat postavy a u Kellena vidím určitě nějaký posun a postava je mi sympatičtější. Určitě se dám do třetího dílu. Tahle série rozhodně stojí za přečtení.

Knížka naprosto splnila má očekávání. Nebyla to úplná oddechová četba vzhledem k tématu knihy, ale rychle se četla. Konec jsem čekala trochu jiný, ale tento měl taky něco do sebe. Hezky vykreslené postavy.

Tak tohle byla jízda. Moc se mi líbila romantická linka. Že začátku se toho moc nedělo, a poté přišel zlom a děj ubíhal. A ten konec? Pořád se to nějak snažím pochopit, ale jde mi z toho hlava kolem. Brzy se pustím do dalšího dílu a možná všechno lépe pochopím.

Ze začátku se toho moc nedělo. Ke konci se to rozjelo a už to bylo dobrý. Tris, Tobias a Caleb jsou mega sympatický. Nevím, jestli budu číst i další díly. Možná si pustím jen filmy.

Ze začátku děj moc neubýhal a čekala jsem, kdy se tam objeví kočkoveverčák. Ferius Parfax a její prupovídky mě donutily pokračovat, jinak bych se s knihou patlala další měsíc. Kellen je docela fajn, ale Ferius a Reichis jsou prostě hrozně super. Dám se do dalšího dílu, protože všichni tvrdí, že ostatní díly jsou mnohem mnohem lepší než ten první.

Mechanická princezna byla pěkné zakončení série. Četla jsem ji dlouho, protože v ní byly nudnější části. Kniha mě ale bavila. Svět a postavy... Tessa mi není moc sympatická už od Mechanického anděla a nevím, co přesně mi vadí, ale ostatní postavy jsou zajímavé a promyšlené. Sérii Nástroje smrti mám určitě radši. 4,5*

S přečtením této série jsem dlouho otálela. Všichni říkali, že je to super a že mě to bude bavit, ale většinou, když mi to někdo doporučí a strčí do ruky, jsem zklamaná. Ze začátku jsem nevěděla, proč tohle by měla být ta nejlepší fantasy série. Děj ubíhal, ale trochu mimo mě. Až ke konci mě to začalo bavit a jsem zvědavá na další díly. Postava Caleany, Chaola a Doriana se mi docela líbí, ale Nehemia mi sympatická není. Dávám pomyslné 4,5* a jdu číst další díl.

(SPOILER) Od Naslouchače jsem nic moc nečekala. Už po pár stránkách jsem obdivovala celý svět a autorčiny nápady. S hlavní hrdinkou jsem se sžila. Úžasný postavy a naprosto úžasně vymyšlený svět! Byla jsem hrozně překvapená a prožívala každou stranu. S Naslouchačem jsem se smála nahlas, bála se, dokonce uronila pár slz. Líbilo se mi, jak autorka použila událost, která se skutečně stala (tím více mi běhal mráz po zádech). Čtení Naslouchače jsem si neskutečně užila a co nejdříve se pustím do Faji. Knihu řadím mezi nejlepší, co jsem kdy četla.

Velké překvapení! Od knihy jsem nic moc neočekávala, ale zaujala mě anotace, tak jsem se do ní pustila. Kniha ubíhala, nebylo to něco z čeho bych si sedla na zadek (a konec už se teda dost táhl), ale celkově to nebylo špatné. Ve srovnání s dalšími thrillery je lehce nadprůměrná, ale znám lepší. 4*

Měla jsem asi moc vysoká očekávání. Kniha se vlekla, příběh byl sice originální, ale nijak mě nezaujal. Kovyho mám ráda, ale tato kniha se moc nepovedla.

První a druhý díl jsem četla poměrně dávno, takže prvních 200 stran bylo pomalé vzpomínání na děj z předešlých dílů, ale potom se to rozjelo a bylo to moc fajn. Konec byl možná moc uspěchaný, ale alespoň to nebylo zdlouhavé a přemrštěné. Někdy dám rereading a přečtu všechny díly za sebou. Shrnutí: Pěkné zakončení série

(SPOILER) Tak tady překonala grafika obsah. Všichni to píšou a je to pravda. Pastva pro oči. Problém jsem ale měla s obsahem. Upřímně... po dočtení jsem smutná a zklamaná... Ze začátku se mi kniha fakt líbila... Kady a Ezru jsem si dost oblíbila a jejich rozhovory a to všechno bylo možná jediný, co mě bavilo... Pak začala ta věc se SPIRO a celý to šlo do háje... Pořád se tam něco dělo, ale šlo to tak nějak mimo mě. V jednu chvíli jsem měla na krajíčku a to, když se dostala Kady na Alexandra (všichni víme, co se dozvěděla), jinak to ve mě neprobudilo žádné emoce. Konec mě nepřekvapil, ale byl alespoň nečekaný. Do dalšího dílu nejdu. Kady má skvělý humor, ale zbytek za to nestojí.

Prostě druhý díl trilogie... Nic moc se nedělo, ale líbila se mi romantická linka a samozřejmě svět (ten je fakt promyšlený a mega sympatický). Kniha se četla rychle.

Zatím asi nejlepší díl série. Děj pěkně ubíhal a když byla nějaká část nudnější hned se stalo něco velkýho. Pěkné zakončení první trilogie.

Právě jsem dočetla a jsem nadšená z vývoje. Kniha plná zvratů a postavy jsme mohli zase více poznat. Hned jdu na další díl.

Hrozně pěkný promyšlený svět. Clare píše velmi poutavě. Postavy se budou ještě určitě vyvíjet, zatím jsou takový spíš sympatický, ale žádná sláva úplně. Jinak ten konec se mi moc nelíbil. Připadá mi to postavený na hlavu.

Tak tohle bylo naprosto dokonalý. Postavy jsem si ještě víc zamilovala. Velmi srovnatelné s prvním dílem. Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

Tohle je pro mě velké zklamání. Musela jsem se nutit knihu dočíst.

Tak tohle je dokonalost. Úžasný svět, postavy jsem si hned zamilovala a takto jsem se u knížky už dlouho nepobavila. Nechápu, jak jsem její přečtení mohla odkládat. Hned se vrhnu na druhý díl.

Děj mi moc neubíhal, ale konec mě dost překvapil. Postavy byly dobře popsané, ale moc mě nenadchly.