March March komentáře u knih

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Moje prvotina od autorky a jsem nadšená. Všechno mělo hlavu i patu, takové lehce vyprávěné, žádná křeč, nic co by nesedelo. Jak nám to autorka dávkovala, promichava osudy, tak tomu říkám skvěle namichany koktejl, koktejl lidských osudů, realně popsané životy, trápení, radosti, starosti, no jedním slovem WAU.

17.11.2020 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Autor už je známý, jako skvělý autor detektivek, takže u něj nikdy neuděláte chybu. Tento díl pro mě nebyl TOP z jeho předešlých dílů, ale byl dobrý, i když jsem neodhadla, kdo byl pachatel. Ale motiv, napětí, zápletky i soukromý život Eriky staly za přečtení.

12.03.2023 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Kniha se mi líbila, žádné velké WAU to nebylo, ale třeba v dalších dílech se to pořádně rozjede. Kladně hodnotím skvělý vypravěčský um autora, zajímavé pojetí Kate a Tristana, kratší kapitoly, přehledné postavy. A těch záporů nebylo tolik, jen některé části a ten konec byly trochu přetažené....ale jsem zvědavá, jak se dal bude děj odvíjet.

12.02.2022 4 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

5.díl a pátá spokojenost. Knížce nic nechybí, i trochu toho osobního života a ne jen ta krvavá lázeň:) Erika a spol mě baví, přes 400 stránek precteno jedním dechem, možná už teď smutnim, že se blíží finále a poslední díl s Erikou.
Pane autore, my chceme přídavek....:)

16.11.2021 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Kniha mě bavila, Erika a její tým mě baví, zápletky mě baví, napětí knihy mě bavilo, jen jediná výtka- ten závěr by se dal více rozvést...Ale jinak série nemá chybu :)

09.11.2021 4 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

11.díl a 11 spokojenost. Zatím jsem nenašla autora/autorku, která by mě tak bavila, že bych přečetla 11dílu po sobě jdoucích a u všech bych byla spokojená/nadšená. Knihám nechybí napětí, zápletky, návraty do minulosti a Angela umí skvěle servírovat děj, kapitoly krátké, takže dobře čtivé.

18.10.2021 4 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Tento díl byl trochu jiný, malinko zdlouhavý a témata prostituce a migrace, no, některé části slabší, nedořešené, ale pachatele jsem neodhalila, překvapení, jako vždy, napětí se knize nedá odepřít, takže musím zase na další díl.

26.09.2021 4 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Skoro 500 stránek a nebyl čas na oddych, knizka mela spád, zadna nuda. Hlavní hrdina opět MacGayver:-), ze všeho dostane, všechno zvládne, no prostě kluk štěstěny, ale bavíme mě. Těším se na další pokračování. Jo a vraha jsem odhalila:-)

18.08.2020 4 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Zacnu od konce, závěr strhující, pro mě překvapivý. Zápletka/y některé trochu nereálné, nebo až prekombinovane. David je takový MacGyver, ze všeho dostane, zvladne, utece, prestrili, prepere, jen mu chybí macGayvrovsky nozik:-). Ale kniha přečtena rychle a určitě jsem zvědavá, jak bude pokračovat hlavní hrdina v dalších dílech.

06.08.2020 4 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Autorka je má oblíbená, ale tato kniha má jiný styl, nez jsem zvyklá.
Je poměrně zdlouhavá, dala by se zkrátit. Díky "nekonečnemu" počtu stran jsem pak už úplně přestala vnímat, kdo by mohl byt vrah. Nachystani konce na další pokračování, už se těším. I když tento díl nepatří dle mého k těm NEJ, určitě si další příběh Robin a Strika ráda přečtu.

10.06.2020 3 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Tak tento díl me opět pan autor "rozsekal":-) Dle mého to nejde vymyslet, takové dve dua, Majerovi a Sonyho s Angelikou, že by takový "exoti" byli mezi námi....?:-) Pane autore, prodloužil jste mi život o několik let, díky

07.02.2020 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Tato kniha byla takovou jednohubkou, precteno za par hodin. Po prvním dílu jsem se nemohla nevrhnout na druhý a opět mě pan autor "rozsekal":-), bavendo od začátku do konce. To je asi to, co od toho má každý čekat, žádná moudra, žádná krev, žádné vraždy (zatím:-)) a prostě oddychovka. Tuto knihu by měli ordinovat doktoři, jako skvělou medicínu :-)

29.01.2020 5 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Fííííha, jízda jako hrom...fakt jsem se nemohla odtrhnout, musela jsem se to dozvědět, jak to vlastně všechno bylo, bude, ale zase...omyl....zakončení na můj vkus žádné, ale on další díl není:( Takových nezodpovězených otázek....a já se to dozvím, až to teprve vyjde. To napínání je fakt zdlouhavé...

21.06.2022 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Série mě baví, Kim mě baví, její tým mě baví, zápletky mě baví, rozuzlení mě baví.
Není co by mě nebavilo, takže vřele doporučuji.

27.08.2021 4 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Začnu od konce, závěr strhující, když už jsem myslela že je vše jasné, tak bum a vsechno jinak...takže konec neměl chybu. Pribeh zajímavý chvílemi prekombinovany, jak psala již většina, dalo se to zkrátit, aby nebyly nudnejsi pasáže. A David opět macgayverovsky vyřešil co se dalo, střelba, bouracka, no prostě "hero" se vším všudy.

06.09.2020 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Linda Castillo

Zase skvěle čtení, Linda je studnice nápadů pro zápletky. Za mě super, jen ten závěr s panem doktorem byl trochu moc, ale to Kate obcas miva, ty jeji sólo akce... Ale neva i tak je to skvělý thiler.

03.07.2020 4 z 5

Pavoučí síť Pavoučí síť František Niedl

Skvělé, skvěle a skvěle! Po zhltnuti prvního dílu jsem šla hned do druhého a udělala jsem dobře... napínavé, zábavné a ctive dílo. Jina volba než se pustit do třetího není:-)

01.09.2019 5 z 5

Jatka Jatka Lee Child

Moje první Reacherovka, název mě trochu odrazoval, ale po zacteni jsem se nemohla odtrhnout, skvěle čtení a Jack, tak ten mě dostal. Vrhám se na další díl.

26.06.2017 4 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Druhá kniha od autorky a opět bych změnila žánr "detektivní povídka ".
Zajímavý příběh, skvěle vykreslené postavy , servírování děje mělo spád, příběh byl taková milá jednohubka.

02.04.2023 4 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Žánr knihy bych opravila na detektivní povídku, do krimi to mělo daleko, ale...mě se ta detektivní povídka líbila. Moje prvotina od autorky, vyprávění bylo skvělé, skvěle vykreslila i postavy, zápletka... asi trochu přetažená, ale no a co:-) Jedna ulice a takových zamotanců. Ale co je hlavní, přečetla jsem jedním dechem...tak to zas taková nuda, jako někteří psali, dle mého nebyla:-)

27.03.2023 4 z 5