marge74 marge74 komentáře u knih

Po setmění Po setmění Tilly Bagshawe

Málem jsem knihu odložila, do páté kapitoly to byla nuda, navíc velké množství postav mě odrazovalo. Spád začala mít až v momentě, kdy se po bouři našla Lennyho loď. Potom jsem knihu nemohla odložit. Příběh měl napínavý děj a velice překvapivý konec.

30.10.2020 3 z 5

Bird Box Bird Box Josh Malerman

Opravdu vydařené sci-fi. Od začátku až do konce knížky bylo napětí přímo hmatatelné. Jenom škoda, že jsem se téměř nic nedozvěděla o spolubydlících Malorie. Chybělo mi pojmenování toho ,,zla", pod kterým jsem si mohla představit cokoliv.

10.06.2020 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Na střední škole mě nikdo nemohl donutit tuto knihu přečíst v rámci povinné četby. Teprve po 25 letech jsem sama zatoužila si jí přečíst a nelituji. Teprve nyní v dospělosti dokáži náležitě ocenit tento skvost světové literatury, zrovna jako ostatní Remarquovi knihy.

09.05.2019 5 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Opravdu dobrý návod na lepší život. Určitě se ke knížce brzy vrátím.

23.04.2019 5 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Žádný policejní supervyšetřovatel ani zkušený kriminalista, který, jak bývá zvykem, všechny vraždy vyřeší a dopadne všechny grázly. Příběh je napsaný z pohledu oběti, která byla svědkem vyvraždění své rodiny. Téměř do konce jsem jen hádala, kdo je skutečný vrah. Rozuzlení celého příběhu mě však dostalo.

24.11.2018 5 z 5

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Bezesporu knížka patří k Světové literatuře. Neuvěřitelně emocionální román o všech druzích lásky a nečekané dramatické zvraty v osudech celého rodu Clearyů. Určitě se ještě ke knížce vrátím.

16.11.2018 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Tentokrát jsem s výběrem knížky sáhla vedle (bohužel pro mě). Dočetla jsem ji, ale určitě se k ní nevrátím a pokračování již číst nebudu.

26.10.2018 2 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Přečteno doslova na jedno nadechnutí. Mám přečtené i tři předchozí knihy s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou, která už konečně v tomto díle začíná znovu žít a přestává se utápět v žalu ze ztráty manžela. Vůbec mi nevadí, že je vrah odhalen již v polovině knihy, tato odlišnost se mi na stylu psaní pana Bryndzy právě líbí. Dokonce je kniha i poučná, upozorňuje na nástrahy seznamování se na internetu a používání sociálních sítí.

09.07.2018 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Moje druhá knížka od Třeštíkové, líbila se mi mnohem víc než Bábovky. Až na ten konec. Přišel mi neukončený, že by si ho měl čtenář domyslet podle své fantazie? Nedozvěděla jsem se ani časový děj toho osudného rána, kdy byla postřelená Míša. Některé pasáže, byli hodně podrobné, jiné velice strohé. Ale i tak doporučuji, knížka stála za přečtení.

07.04.2018 3 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Knížku jsem začala číst od Jáchyma. Hned ze začátku jsem se zhrozila- tragická smrt obou rodičů. I slzička mi ukápla. Sourozenci se musí začít potýkat s realitou všedních dnů a katastrofami v podobě úrazů, nedostatku peněz, těhotenství, nespočtu citových eskapád a nepovedených vztahů, které se na ně valí ze všech stran. Naštěstí jsou si Veronika s Jáchymem vzájemně velkou oporou, což jsem obdivovala. V některých částech knihy jsem se smála, až jsem se za břicho popadala. Moc mě bavil styl, kterým pan spisovatel knihu napsal - co na srdci, to na jazyku. Druhá polovina knihy se mi četla hůř, už jsem věděla co bude následovat. Ale knihu doporučuji, bavila jsem se moc.

22.02.2018 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásně napsaný, i když smutný příběh několika generací jedné rodiny. Jakoby ho prožila sama spisovatelka. Rozhodně doporučuji všem.

15.02.2018 5 z 5

Blackout Blackout Marc Elsberg (p)

Další kniha k zamyšlení. Dnes bereme elektřinu jako něco samozřejmého, lehce dostupného a snad povinného pro život. Osobně jsem nikdy ani nedomýšlela, jaké by mělo následky vypnutí proudu na takovou dlouhou dobu. Všechno je závislé a propojené ze vším, bohužel i s celou Evropou. Nejvíc mě dostali pasáže ohledně jaderných elektráren. Ale není to trochu návod pro teroristy nebo nějak vyšinuté lidi ....?

05.02.2018 5 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Malá kniha s velkým příběhem. Přiměje vás k hlubokému zamyšlení. Doporučuji

25.11.2017 4 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Moje první knížka od této spisovatelské dvojice. Knížka měla jasný děj a spád. Jenom hlavní postava, Jasmin, mi byla nesympatická svou sobeckostí a jednáním v "říši mrtvých". U každé knihy při popisování nějakého místa mám vždy určitou a jasnou představu, ale o "říši mrtvých" se to říct nedá. Jeho popis mi přijde chaotický. Ještě že ti mrtví neměli nadpřirozené schopnosti a bojovali vlastní silou, jinak by se to nedalo snad ani číst. Ale téma dobré.

13.11.2017 3 z 5