marimari | Komentáře u knih | Databáze knih

marimari marimari komentáře u knih

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Další zdařilá zamotaná detektivka. Zpočátku jsem měla trochu problém s množstvím otevřených osudů, ale po srovnání se četla sama. Doporučuji.

11.12.2019 4 z 5

První padlí První padlí Volker Kutscher

Příliš rychle přečteno, nelze se odtrhnout a zase čekat až do února na další pokračování. Doporučuji i jako učebnici nedávných dějin, které ovlivnily a poznamenaly životy všech lidí.

13.11.2019 5 z 5

Palác zrady Palác zrady Jason Matthews

Když jsem se začetla, nemohla jsem přestat. V každé knize je něco, k čemu může čtenář pociťovat nějaké výhrady. Já osobně dělím knihy na dvě skupiny: Některé se brzy z paměti vytratí a některé zanechají trvalou stopu. Tahle určitě v paměti zůstane!

16.08.2019 4 z 5

Rudá volavka Rudá volavka Jason Matthews

I když je kniha hodně proamerická, přesto je čtivá, napínavá, vypovídá o současném světě- být první, mít ostatní pod kontrolou, znát slabiny a tím ovládat a neštítit se využívat k tomu všechny prostředky. Pěkný špionážní román, určitě si přečtu i druhé dva díly.

22.07.2019 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Další kniha mé oblíbené autorky a troufám si říct, že nejlepší!

19.05.2019 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Tahle a Dívka v ledu pro mne nejlepší.

06.05.2019 5 z 5

Hausfrau Hausfrau Jill Alexander Essbaum

Smutná, depresivní. Spousta lidí neví, co od života chce a trpí mnoha depresemi a nespokojeností, neklidem a neschopností změnit daný stav. Určitě stojí příběh za přečtení i jako varování před slabostí a absencí cíle a smyslu života.

19.04.2019 4 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Dojemný, smutný příběh plný lásky, vnitřní síly a obětavosti, úcty k rodině a kulturním tradicím, i nenávisti a rasismu, vycházející ze skutečných historických událostí.

20.02.2019 4 z 5

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Trochu jiný styl, osvěžující, zajímavé, čtivé.

05.06.2018 4 z 5

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Pan Vondruška opět nezklamal.

15.05.2018 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Zase chválím ! Výstižně popsané období naší společnosti, které se na každém z nás nějakým způsobem podepsalo.

16.02.2018 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Další kniha, která mě dostala. Mrazí mě z toho, jak některá rozhodnutí dokážou zatočit s dalším životem. Takové knihy by měli číst všichni a brát je jako varování při řízení lidského společenství.

17.01.2018 4 z 5

Smrt včel Smrt včel Lisa O'Donnell

Velmi působivá kniha, která potvrzuje, jak jsou děti zranitelné, vydané zvůli dospělých, ošizené o bezstarostné dětství a zároveň schopné přizpůsobit se podmínkám a nepadnout až na dno.

19.07.2017 5 z 5

Jáma Jáma Alexandr Ivanovič Kuprin

Knihu mám doma a četla jsem ji hned v 70tých letech. Pro mě to je silný příběh, obraz hrozné bídy obyčejných lidí, kdy mnohé rodiny prodávaly svoje dcery do nevěstinců, aby zbývající členové neumřeli hlady, obraz bezmocnosti dotyčných dívek degradovaných na pomůcky k uspokojení potřeb návštěvníků, vydaných nemocem a majitelům dotyčného domu.
Určitě doporučuji k přečtení.

20.02.2016 5 z 5

Příhody Řeka Melikla Příhody Řeka Melikla Witold Makowiecki

Když mám vybrat knihu mého dětství, mám velký problém. Nejraději bych tam dala knihy, které vycházely v edici KOD- Černý šíp, Čtyři kapitáni, Bezhlavý jezdec a další. Nicméně tato kniha na mne zapůsobila - dálky, romantika, napětí. četla jsem ji několikrát a vždycky jsem litovala, že už je konec. Jsem knihovnice už od roku 1988 a je mi líto, že tyhle knihy dnešním dětem už nic neříkají.

12.02.2016 5 z 5

Kdo zachránil jeden život Kdo zachránil jeden život Ilona Borská

Díky autorce se osobnost významného lékaře dostala do povědomí široké veřejnosti. Když se zamyslíme nad stavem společnosti na konci 19. století, tak jeho převratné myšlenky a úsilí vzbuzují obdiv a úctu, zejména prosazování prevence při šíření TBC, jeho sociální cítění, obětavost a praktičnost při provozu léčebny. Kdyby některé profese byly skutečné poslání a ne řemeslo, mnohé by v naší společnosti vypadalo jinak.
Doporučuji k přečtení!!!

05.10.2015 5 z 5

Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Autor opět nezklamal. Výborně napsaná kniha, četla se jedním dechem! Doporučuji!

17.07.2014 5 z 5

Před pádem Před pádem Noah Hawley

Zajímavé, napínavé, čtivé. Krátce po startu se zřítí soukromé letadlo, zachrání se čtyřletý chlapec a dospělý muž. Celý příběh je o vyšetřování příčin katastrofy- charakteristika jednotlivých postav. Doporučuji!

23.01.2020 5 z 5

Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

Čtivé, napínavé,mě se líbila.

25.09.2019 4 z 5

Goldstein Goldstein Volker Kutscher

Opět musím chválit! Pestrý obraz berlínské společnosti v období hospodářské krize a nastupujícího fašismu. Doporučuji a těším se na vydání dalšího dílu.

14.05.2019 5 z 5