Market = ) Market = ) komentáře u knih

Počkám na tebe Počkám na tebe J. Lynn (p)

Nebýt posledních cca 50-70 stran, dala bych 5*, knížka se mi jinak moc líbila. Chápu, že závěr asi měl uzavřít tu "závažnou část" dějové linky, ale mně přišlo, jako by se najednou z YA knížky (která mě bavila i ve 30 :-) ) dostala na úroveň cca desetiletých dětí, škoda. Druhý díl mě teď baví taky hned od začátku, tak jsem zvědavá, jestli to na konci bude totéž :-D. Jinak mě ale bavily příběh, prostředí, postavy, dialogy... :-)

28.07.2020 4 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Za mě v podstatě stejné jako první díl - vtipné, milé, známé, ale trochu specifické prostředí, bezva :-).

21.06.2020 4 z 5

Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

Vtpné, lehké, nekomplikované, dostatečně originální v prostředí :-). Mám serie od AC o to raději, že se odehrávají v té samé skupině lidí a jsme díky tomu s nimi v kontaktu delší dobu :-).

14.06.2020 4 z 5

Rockový risk Rockový risk Kylie Scott

Dala bych 3,5*. Líbily se mi vtipné dialogy a mám ráda série, kde jsme pořád s jednou skupinou lidí. Bylo to fajn (ale úplné favority v žánru mám jinde :-) ).

11.05.2020 4 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Knížka jako taková byla prima, nějak měla "všechno, co jsem od ní čekala", abych byla stejně spokojená, jako u těch předchozích. Pokud bych měla něco vytknout, tak možná přeci jen moc dramatické emoční výkyvy Sawyer - bylo jí 20 a ne 16. Ale to knížce na půvabu neubralo. Co pro mě bylo vážně zklamání byl český překlad. Obávám se, že se jednalo o oficiální verzi a z toho je mi teda vážně smutno. Chtěla jsem si knížky zpětně koupit aspoň jako eknihy, ale tohle bylo vážně strašný. Jako kdyby to překládal stroj a ne někdo, kdo má češtinu jako mateřský jazyk. Škoda.

04.05.2020 4 z 5

Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Přijde mi fajn, že i v tomhle žánru se řeší takhle závažný témata a líbí se mi různorodost pojetí. A asi ti nemůžu úplně dobře posoudit, ale přijde mi, že situaci, pocity, vývoj popisuje poměrně reálně. Ale je to smutný.

26.02.2020 4 z 5

Šance Šance Katy Evans

Achich, tak tohle bych teda už za lepší průměr neoznačila. Chápu, že není jednoduchý přijít s novou dějovou linkou, když už máte úspěšně "za sebou" jeden dobrý konec knihy, ale v tomhle případě mi provedení přišlo STRAŠNĚ přehnaný. Vzhledem k tomu, že tenhle typ knížek čtu, popisování intimních situací mi samozřejmě nevadí, ale tady se na můj vkus obklopovali svou vůní a srdce si lámali na tisíc kousků až moc často :-D. Tak nevím, jestli se odvážím číst dál.

20.02.2020 3 z 5

V ringu V ringu Katy Evans

Myslím že ve svém žánru lepší průměr. Místy mi přišlo líčení trochu melodramaticky přehnané (rozumíme si - přehnané i na tu přehnanost, kvůli které tyhle knížky čteme :-D), ale ne extra přihlouplé. Čtivé a s príma postavami.

15.02.2020 4 z 5

Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Mno, knížku jsem si vybrala, protože se mělo jednat o "vánoční příběh" a já na Vánoce čtu vánoční knížky. Bohužel vánoční byla jenom obálka a asi tak tři zmínky o vánočních světýlkách. Pokud byste hledali hlubší vánoční poselství (bez vánoční atmosféry :-D) a zároveň byste nebyli moc nároční, možná je to to pravý pro vás, jinak je to taková klasická YA neurazí / nenadchne oddechovka :-).

12.01.2020 3 z 5

Nejkrásnější čas v roce Nejkrásnější čas v roce Joanna Bolouri

Mně se knížka líbila. Chvílema byla vtipná (i když do první věty anotace bych to zase nedala, tak vtipná nebyla :-D), bavily mě postavy, příběh, situace, chtěla bych být členem domácnosti. Co mě při čtení rušilo poměrně značně byl nespisovná jazyk (ale to mě vadí obecně, kvůli tomu nečtu například Šabacha...). Dobrý :-).

01.01.2020 4 z 5

Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

Já jsem trochu zklamaná. Nápad se mi líbí, popis fungování Vánočního tábora a jeho prostředí je bezva a předvídatelný příběh u tohoto typu knížky spíše vítám. Ale tak často se tam někdo na někoho "dojatě podíval" nebo ho "odměnil vděčným pohledem", že mi to celkový dojem dost zkazilo (nebyla výjimka, že by to bylo třikrát na jedné straně textu...). Asi by bývalo bylo lepší, kdyby zůstalo u filmu a ty dojaté a vděčné pohledy by byly jen vidět na obrazovce a nestaly se hlavní náplní knihy :-(. Škoda.

20.12.2019 3 z 5

Mrtvou neměl nikdo rád Mrtvou neměl nikdo rád Eva Tvrdá

Taková útlá detektivka. Na mě možná až moc, jsem zvyklá na trochu košatější typy příběhů, navíc mi v příběhu chyběla jednak část, která by trochu vedla k vrahovi, jednak ukončení nebo vysvětlení alespoň pár dějových linek, ale by to fajn :-). Dala bych 3,5 *.

20.10.2019 3 z 5

Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

No, to teda bylo něco :-(. Moc se mi líbí, jak autorka pojala takhle smutné téma, že nic nevynechala a zároveň se nesnažila nic zbytečně "dramatizovat". Nakonec je docela překvapující, jak velkou část knížky je čtení vážně hlavně "fajn a hezký" a jak byla díky sourozencům a kamarádům i celkem rozmanitá :-). Ale teda dědeček mě dorazil. No nic, doporučuju, připravte se na slzavý údolí.

11.10.2019 5 z 5

Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Zajímalo by mě, jak by na mě knížka působila jako na dítě, knížka se četla sama, přišly mi bezva i návodné názvy kapitol, ale nejsem si jistá, jestli bych jako dítě neměla hroznou spoustu nejasností. Na druhou stranu je knížka výborný nápad a zase nový pohled na problematiku. Každopádně doporučuju.

01.10.2019 4 z 5

A pavouk přichází A pavouk přichází James Patterson

Hmm... Knížka se mi líbila, jen jsem nějak celou dobu nebyla sto pojmout, během jak dlouhého časového úseku se odehrává... Přišlo mi to maximálně jako dva měsíce, ne dva roky... Občas jsem taky trochu bojovala s tím, že se části příběhu málo řešily / neřešily (ať už detaily a jednotlivé věty nebo celé menší dějové linky) a upřímně doufám, že to tak není i v reálu :-D. A konec mi připadal už dost překombinovaný. Ale jako začátek série prima, budu se těšit na další díly :-).

25.04.2019 4 z 5

Třída A Třída A Robert Muchamore

No, jak mi první díl přišel takový univerzální, tohle už bylo vyloženě pro děti, ne o dětech. Pro mě je to trochu škoda, protože jako námět mi to přijde úplně skvělý, pro děti věřím, že je větší zapojení dětského uvažování a prožívání prima. Každopádně jsem ale nemohla vystát používání slov "suprový" a "blinkat".

14.02.2019 3 z 5

Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Mandy Baggot

Na Vánoce čtu vánoční knížky a tahle byla tak přesně podle mého gusta vánoční, že jsem si jí šetřila a postupně jí četla až do konce ledna :-D. Jasně že se nejedná o aspiranta na knihu roku, ale pokud chcete na Vánoce něco romantického, třpytivého, plného světýlek, vína a vánočních drobnůstek a naopak prostého nějakých dramat, vřele doporučuju :-).

01.02.2019 4 z 5

Vánoční zázraky Vánoční zázraky Alexander Stainforth (p)

Hm, tohle pro mě nebyla dobrá vánoční volba :-(. První povídka mi vyloženě neseděla vyprávěním, příběh neurazí nenadchne (za mě bez nápadu). Druhou jsem skoro nezvládla a to jak kvůli stylu psaní, tak kvůli nesympatickým postavám a prakticky absenci příběhu. Třetí sice taky neurazí - nenadchne, ale aspoň jsem tam viděla nějakou snahu o "vánoční jiskru" nebo jak to nazvat. Uznávám, že jsem asi zmlsaná (obvykle americkou) YA vánoční literaturou, ale když vidím, jak se i do povídek dá vložit spousta hezkých myšlenek, drobností, dialogů, vtipu..., z tohodle je mi skoro smutno :-(.

04.12.2018 2 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Hmm... Knížka se mi samozřejmě líbila a dobře četla (jinak bych se nemordovala s pátým dílem serie, že jo :-D), ale celou první půlku knížky jsem s láskou vzpomínala na všechny knihy Elle Kennedy, které mají "normální nekomplikovaný průběh" a bylo mi líto, že tolik "drahocenných stránek" čtu jenom abych už je měla za sebou a dostala se k tomu, co mě bude opravdu bavit. No co už. Teď mi zbývá jenom doufat, že u nás budou EK překládat co nejvíce a do té doby budu na Royaly s láskou vzpomínat :-).

10.09.2018 4 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Knížka mě uchránila od smutku z konce dovolené. Měla jsem s sebou první dva díly a tenhle jsem si šla koupit hned cestou domů z nádraží (nechtěla jsem čekat do pondělí na knihovnu). Bezva oddechovka, knížky od EK mám strašně ráda, hlavně kvůli dialogům a popisu vztahů. Jsem ráda, že všechno tak dobře dopadlo :-).

22.07.2018 4 z 5