marketa3815 komentáře u knih
Naší druhačce se líbila moc a měla ji přečtenou za chvilku, párkrát se i zasmála a celkově vypadala, že je s knížkou spokojená.
Slabší díl, ale i tak ho naše osmileťačka přečetla za 2 hodinky. Celá série je pro děti velmi čtivá a chtějí číst dál až do konce. Někdo v hodnoceních Paxu psal, že by mu slušel omnibus, nesouhlasím, děti potřebujou kratší formát, a protože každý díl končí napínavě, nutí je to číst další knížky.
(SPOILER) Krásné ilustrace a reálné příběhy z přírody, lišky ukradnou noru jezevci, veverka si dělá hodně skrýší na jídlo,...
Dceři se četlo fajn, za 10 minut dočteno, pro začínající čtenáře ideál.
Dceři (8 let) se knížka líbila moc, krásné ilustrace, příběh tak na 10 minut, ale dětem s fantazií jeho krátkost vadit nebude.
Prý pro čtenáře od 9 let, takže hodnotit nebudu, počkám, jestli si přečte i dcera. Ve srovnání se seriálem o něco horší, ale čte se docela dobře, i díky tomu, že jsem viděla seriál a jednotlivé scény si vybavuju, jinak by mě přílišná stručnost a útržkovitost knihy nenadchla.
(SPOILER) Dceři (8 let) se celkem líbilo, já jsem měla potřebu jí vysvětlit, že dům v Praze opravdu nejde získat zadarmo, jen tak.
Dcera vydržela knížku číst do poloviny. Jakmile se Bastián dostal do Fantázie, bohužel se to zvrtlo v neskutečnou nudu. První půlka 5 hvězdiček, druhá polovina odpad. Celkově za 3.
Tak tohle se bohužel nedalo, mám ráda 1984, mám ráda i grafické romány, ale tady to nějak nezafungovalo dohromady a odpadla jsem, bohužel nejsem schopná dočíst.
(SPOILER) Dceři (8 let) se závěr bohužel nelíbil, vadilo jí, že umřeli lidé, kteří za nic nemohli. A byla z toho smutná, chtěla dát jen 3 hvězdičky, ale já jsem jednu přihodila, i když to jinak nedělám, protože sérii četla s velkým zaujetím a velmi svižně, rychlostí 1 knížka za den. Větším dětem možná vadit nebude, ale ty menší asi přece jen potřebují optimističtější závěr.
Tenhle díl dceři (8 let) připadal nejstrašidelnější, ze zatím 8 čtených dílů. Myslím, že se na tom hodně podepsaly i dost děsivé ilustrace. Celá série se jí čte strašně dobře, rychlostí jedna knížka denně. Myslím, že na Pax nalákala i své spolužáky.
Chápu lidi, kteří čtení vzdali, začátek je neuvěřitelně nudný, a celkově jsem si říkala, že by knížku snad líp napsala AI než Hugh Howey, ale nakonec je škoda knížku nedočíst, námět je celkem zajímavý a za přečtení stojí. Nevím, jestli budu pokračovat v dalších dílech, zřejmě přeskočím Turnus a zkusím až Prach, už jsem si zvykla na hlavní postavu, a tak možná budu sledovat její další osudy. (Zkusila jsem ještě Prach a nedočetla, nějak mě čtení naplňovalo absolutním nezájmem a apatií)
Podle dcery (8 let) zatím z prvních 5 Paxů ten nejslabší, nejnudnější, kde se toho moc neděje. Zatím jí strašidelný připadal jen první díl, u těch dalších nějak napětí nedokáže vnímat.
Mě Sága celkem brala, nečetla jsem komplet. Kresba příjemná, příběh má spád. Nic víc od komiksu nečekám.
Všechny díly Správné pětky jsou na jedno brdo, navíc bez ilustrací, přesto naši osmiletou dceru baví, takže v sobě zřejmě mají nějakou ingredienci, které nedokáže odolat, a musí číst.
Pro osmiletou holku ideální audioknížka, zábavná, veselá, prý mám dát radši 6 hvězdiček. Fakt super. Pak si ovšem přečetla jako knížku a má to hrozně dlouhé kapitoly a kluci se pořád perou a hádají, takže snižuje hodnocení na 3 hvězdičky.
Některé pohádky lepší, jiné slabší, dala bych o hvězdičku míň, ale knížky pro děti hodnotí dcera.
Dcera četla teď ve druhé třídě a je na takovou jednoduchoučkou knížku už velká, doporučit lze max. pro věk 4-5 let.