marketa3815 marketa3815 komentáře u knih

Belinda a tajemný výlet Belinda a tajemný výlet Jolka Krásná

Naší osmileté dceři se knížka celkem líbila, hlavně pasáže s dětmi, části o dospělých a jejich problémech ji zas tolik nebavily.

10.04.2023 5

Společenstvo klíčníků Společenstvo klíčníků Daniela Krolupperová

Tohle se naší osmileté dceři hodně líbilo, tajemství, dobrodružství a napětí má zkrátka ráda. Jen ji zklamalo, jakou nakonec našli hloupost a že tam bylo moc smutných příběhů z minulosti.

08.04.2023 5

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já Miloš Kratochvíl

Naší druhačce se knížka líbila moc, má v oblibě všechny knížky od Miloše Kratochvíla, které četla (zatím 9).

07.04.2023 5

S Medovníčkem do pohádky S Medovníčkem do pohádky Jan Lebeda

Paráda, osmileté dceři se to četlo samo, za půl dne měla dočteno a vypadala spokojeně, doporučuje dětem, které mají rády přírodu.

Fredík se nebojí Fredík se nebojí Shelley Swanson Sateren

Tahle série naši osmiletou dceru chytla, i když má tyto knížky přečtené tak za 10 minut. Kdo má rád psy, bude asi nadšený.

Glorie si nechce hrát Glorie si nechce hrát Shelley Swanson Sateren

Dusty dělá nepořádek Dusty dělá nepořádek Shelley Swanson Sateren

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Knížka pro holky tak o 35 let mladší než já. Přečetla jsem v angličtině a doporučuju (od levelu pre-intermediate + dost podprůměrná slovní zásoba). Budete mít pocit, jak dobře umíte anglicky, protože je to napsáno celkem prostince. Česky bych to nečetla, to by se nedalo, ale anglicky do toho klidně jděte.

29.03.2023 2

Vlci, draci, bájná zvířata Vlci, draci, bájná zvířata Claude-Catherine Ragache

3 hvězdičky hlavně za ilustrace a nápad shromáždit mýty a legendy o některých zvířatech. Jinak je to napsáno opravdu zoufale, jako nějaký výcuc z wikipedie, člověk si po přečtení nepamatuje prakticky nic, a to je škoda, protože některé legendy, kdyby je napsal někdo jiný, by byly opravdu zajímavé.

27.03.2023 3

Rytíři Rytíři Claude-Catherine Ragache

3 hvězdičky hlavně za ilustrace a nápad shromáždit rytířské mýty a legendy. Jinak je to napsáno opravdu zoufale, jek nějaký výcuc z wikipedie, člověk si po přečtení nepamatuje prakticky nic.

27.03.2023 3

Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství Tamar Meir

U nás četla osmiletá dcera, líbilo se jí, že tam všichni jí zmrzlinu, nelíbilo se jí, že válčili.

27.03.2023 4

Zajíček Ouško - nejpilnější školáček Zajíček Ouško - nejpilnější školáček Dagmar Steidlová

Četla naše druhačka, líbily se jí hezké příběhy i obrázky, bylo to pro ni čtení cca na 10 - 15 minut.

24.03.2023 5

Gabra a Málinka 3. a 4. díl Gabra a Málinka 3. a 4. díl Amálie Kutinová

Obě naše dcery knížky o Gabře a Málince milujou, ideální věk ke čtení 8-10 let.

21.03.2023 5

Hilda a domácí skřítek Hilda a domácí skřítek Stephen Davies

Pro naši druhačku jsou tyhle Hildy čtení na jeden den, prý jsou lepší knížky než komiksy.

21.03.2023 5

Hotel pro psy Hotel pro psy Lois Duncan

Četla naše druhačka, za den měla přečtené, byla nadšená a chce si půjčit Psího zpravodaje.

11.03.2023 5

Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Opět četla naše osmileťačka, v první čtvrtině se trochu trápila, že prý je to nuda, ale pak se začetla, a za týden mi oznamovala, že si knížku musím přečíst, protože je dobrá.

11.03.2023 4

Motýlí tyranie Motýlí tyranie Frank Schätzing

Knížka se četla dobře, ale není to můj šálek čaje. Pro mě šlo o bezproblémové čtení, kterým jsem proplula až na konec, ale v konečném důsledku nic, po čem srdce prahne.

26.02.2023 3

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

První knížka, kterou si naše druhačka půjčila v oddělení pro dospělé, čtení jí sice trvalo celý týden, ale z knížky je nadšená, ačkoli v ní nejsou žádné ilustrace.

25.02.2023 5

Brouk Pytlík Brouk Pytlík Ondřej Sekora

Naše druhačka si myslí, že knížka je hodně vtipná. Líbí se jí příběh i ilustrace.

25.02.2023 5

Brok, Flek a strašidla Brok, Flek a strašidla Monika Zoubková

Osmileťačce se líbila hodně, my dospělí tohle neoceníme, ale děti mají jiný vkus a jim je knížka určená, proto by dětské knížky měly hodnotit jen děti. Pan hajný je prý blázen, když dává psům chleba a sýr.

21.02.2023 5