Markett Markett komentáře u knih

Zákon přitažlivosti Zákon přitažlivosti Nora Roberts

Krásné zakončení celé série. Tenhle díl se mi moc líbil a když je teď všechny porovnám, stejně se mi asi nejvíce líbil ten třetí, ale tenhle taky nebyl vůbec špatný. Na Parker jsem byla zvědavá už v předešlých dílech a hrozně moc mě překvapila svou denní rutinou. Ale je to sympaťačka, to bez debat. Co se týče Malcolma, na toho jsem si ze začátku vůbec nemohla zvyknout a říkala jsem si, že se k Parker vůbec nehodí. Ale jak děj postupoval, docela jsem si ho oblíbila, ale mým nejoblíbenějším mužem zůstal Del. Konec se mi moc líbil a rozhodně hodnotím velmi kladně. :)

22.12.2014 5 z 5

Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

I když jsem toho názoru, že první díl byl mnohem lepší, tenhle byl taky skvělý. Chvilkama mi bylo Alessandry docela líto, když se dostávala do situací, které pro ni byly nové, ale pobavila jsem se a to je důležité. Ale jedna věc se mi líbila mnohem víc než u prvního dílu - a to Austin a jeho dobývání hlavní hrdinky. Moc se mi tihle dva líbili a musím říct, že víc jak Lorenzo a Cat. Jinak si myslím, že nápad je to skvělý, je to čtení spíše pro mladší dívky, ale mě se to líbilo moc. :)

06.12.2014 5 z 5

Ptačí zpěv Ptačí zpěv Meagan Spooner

Ačkoliv jsem se na knížku těšila, zklamala mě. Po přečtení námětu jsem se těšila na něco napínavého, ale po přečtení první kapitoly jsem usoudila, že to není nic pro mě. Už začátek byl moc zdlouhavý a nudný a nechápala jsem, o co tam jde. Nemám ráda nedočtené knihy, ale tuhle knížku jsem musela zavřít a odložit. Dávám aspoň 1 hvězdičku za obálku.

12.11.2014 1 z 5

Tak trochu jiná Tak trochu jiná Nina Berry

Tak k téhle knížce můžu napsat jenom samou chválu. Ze začátku mě na první pohled zaujala obálka a stručný děj. Říkala jsem si, že to může být zajímavé. A taky bylo! V první kapitole jsem očekávala, že se nám Dez trochu představí, že začne tak klidně, ale okamžitě začal napínavý děj. Caleb se mi líbil od začátku, ale štval mě s tím, že všechno tajil až ke konci. Ostatní postavy se mi taky líbily, nejvíce asi November. Konec byl dobrý, všechno se to rychle rozjelo, ale chtělo by to pokračování, protože až ke konci Dez dostala možnost zjistit, kdo vlastně je. Proto dávám jen 4 hvězdičky, protože autorka mohla aspoň odkrýt tajemství Deziny identity. Ale jinak moc pěkné. :)

07.11.2014 4 z 5

Na růžích ustláno Na růžích ustláno Nora Roberts

Krásné romantické čtení na večer. Tenhle díl se mi hrozně moc líbil. Emma a Jack tvořili moc krásný pár a já jsem si čtení opravdu užívala. Mohu doporučit. :)

27.10.2014 5 z 5

Splynutí Splynutí Maggie Stiefvater

Krásné zakončení celé série. Celá trilogie se mi moc líbila a teď je mi docela líto, že to všechno končí. U knížky jsem se bavila dost dobře, nemohu si stěžovat vůbec na nic. Mám tedy jenom jednu výtku- v knize bylo málo kapitol s Colem a Isabel. Nevím proč, ale tyhle dva se mi líbili mnohem víc než Sam s Grace. Jejich příběh mě bavil a docela mě mrzí, že to skončil takhle, že autorka nedala jednoznačný konec, abychom věděli, jak to s nimi dopadlo. Ale to si můžeme domyslet. Jaká škoda, že nechce pokračovat jen Colem a Isabel... Když se vrátím k ději, závěrečný lov na vlky se mi zdál dobrý a konec taky. Mohu vřele doporučit a rozhodně se ráda ke knize vrátím. :)

09.10.2014 5 z 5

Váhání Váhání Maggie Stiefvater

Krásné. Po prvním síle jsem se ohromně těšila na ten druhý, a nezklamal mě. Moc se mi líbil nápad, který byl velmi originální. Love story mezi Grace a Samem byla nyní mnohem o něco lepší než v prvním díle, někdy tedy trochu nudná, ale bylo mi líto, jak to skončilo. Musím tedy přiznat, že se mi tentokrát mnohem více líbily scénky mezi Isabel a Colem. Bylo to takové mnohem živější a zajímavější. :)

17.09.2014 5 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Když jsem přemýšlela, jakou knížku si s knihovny půjčím, váhala jsem, zda mám tu správnou náladu na vlkodlaky. Upřímně řečeno, knih na téma upíři, vlkodlaci apod. je docela dost, ale u téhle knihy nelituji. Když jsem ji začala číst, říkala jsem si, o čem asi budu číst tentokrát. Některé fáze knihy mě dokonce pobavily a Mercy je jedna z nejlepších hlavních hrdinek, jaké jsem kdy v knížkách potkala. Není to žádná puberťačka, ale normální ženská, která miluje svou práci, má dobré názory a ví co chce. Chvíli jsem se tedy ztrácela v postavách a občas jsem se vracela o několik stránek dopředu, abych zjistila, co je která postava zač. Ale přesto se mi knížka líbila, nechybělo napětí a jsem zvědavá, jak se bude příběh Mercy vyvíjet dál. :)

12.09.2014 4 z 5

Věčná sláva Věčná sláva Michelle Moran

Moc zajímavá a pěkná knížka. Autorka napsala dění Francouzské revoluce velmi dobře a občas jsem se cítila, jako bych byla přímo v centru dění. Opravdu to byla těžká a já se ráda dozvím víc zajímavostí. Příběh Marie se mi velmi líbil. Moc se mi líbila, jak autorka popsala její rodinu a docela by mě zajímaly osudy jejích bratrů, ale to mám asi trochu smůlu, její láska s vědcem Henrim i to, když se Marie potkávala s královskou rodinou. Rozhodně knížka stojí za přečtení a mohu ji doporučit všem, kteří se zajímají o historii.

29.08.2014 5 z 5

Královna stínů: Souboj lásky a moci o anglický trůn Královna stínů: Souboj lásky a moci o anglický trůn Edith Felber

Nádherná knížka. Hrozně moc se mi líbilo, že všechno bylo vidět z pohledu dvou žen- královny a dvorní dámy. Celkově jsem o téhle době neměla moc potuchy a díky knížce jsem se aspoň něco dozvěděla, protože mě zajímá anglická historie. Rozhodně můžu doporučit, knížka je krásná a čtivá.

12.08.2014 5 z 5

Marie Antoinetta: Strmý pád Marie Antoinetta: Strmý pád Juliet Grey

Celá trilogie se mi velmi líbila a hluboce zasáhla. A třetí díl se mi moc líbil, i když vyprávěl o zlých a šokujících časech ve Francii. Kniha mě dokázala zatáhnout do děje a občas jsem se cítila hluboce zasažená osudem Marie Antoinetty a její rodiny. Autorka dokázala tuhle dobu výborně vystihnout a zapůsobila na mě tím, že kniha byla vyprávěna z pohledů dvou žen - samotné královny a sochařky. Nejzajímavější ovšem bylo, že jsem se dozvěděla několik dalších věcí o Marii Antoinettě, že jsem si tuto panovnici oblíbila mnohem více.

01.08.2014 5 z 5

Jen jedna bude královnou Jen jedna bude královnou Philippa Gregory

Krásná knížka od skvělé autorky. Myslím si, že Anna byla velmi zajímavá osobnost. V téhle knížce jsem měla opravdu pocit, že se s Richardem milovali. Ale těžko říct, jak to ve skutečnosti všechno bylo. Ale knížka se mi líbila, rozhodně ji mohu doporučit a kdykoliv se k ní ráda vrátím. :)

28.06.2014 5 z 5

Romeo a Julie / Hamlet Romeo a Julie / Hamlet William Shakespeare

Shakespeare je jeden mých nejoblíbenějších spisovatelů a jeho hry mají úžasnou sílu, která člověka přitáhna a už nepustí. Obě tyhle hry se mi velmi líbí a mohu doporučit všem. :)

18.05.2014 5 z 5

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Moc krásná kniha. Ze začátku se mi to zdálo trošku moc rychlé a ne nějak jsem mohla pořádně začíst, ale pak jsem se začetla jedna radost. Příběh byl poutavý a nezdál se mi vůbec předvídatelný, protože to všechno dopadlo jinak, než bych čekala. Taky mě na knížce velmi zaujala obálka. Knížku můžu doporučit a těším se na další díl. :)

SPOILER
To, že Clare začne chodit s Tuckerem mě hrozně překvapilo. A hlavně, když jsem došla k jejich rozchodu, tak jsem tomu vůbec nemohla uvěřit. Oni tvořili tak krásný pár! Taky mě překvapil konec, když jsem se dozvěděla, co je Christian zač. A rozhodně nebudu dál prozrazovat nic.

06.03.2014 5 z 5

Děti Koruny Děti Koruny Marieluise von Ingenheim

Krásné zakončení celé série. :) Tato knížka se krásně četla a na konci jsem se zarazila, že už je to konec. Byla sice tenčí než ostatní, ale byla stejně tak krásná.
K celé sérii můžu říct, že je to velmi oddechové čtení. Díky této sérii jsem se dozvěděla o císařovně něco nového a kolikrát jsem byla i překvapená. Určitě můžu celou sérii doporučit a věřím, že se k ní budu ráda vracet. :)

25.01.2014 5 z 5

Srdce a koruna Srdce a koruna Marieluise von Ingenheim

Další krásný díl. :)

19.12.2013 5 z 5

Voda pro slony Voda pro slony Sara Gruen

Moc krásná knížka. Četla jsem jí jedním dechem a velmi se mi líbila. :)

17.11.2013 5 z 5

Královnina sokyně Královnina sokyně Carolly Erickson

Úžasná kniha od úžasné autorky :) Hrozně se mi líbil děj a taky autorka dobře zvolila hlavní postavu. O příběhu Leticie a Roberta jsem se dozvěděla právě díky této knížce a tak mě začalo zajímat více. Moc se mi líbil styl, jakým to bylo napsané- bylo to opravdu čtivé. Moc se mi celý příběh líbil, bylo to velmi zajímavé a napínavé a velmi mě překvapil Letíciin věk- opravdu obdivuhodné v této době :)

24.09.2013 5 z 5

Strážkyně králových tajemství Strážkyně králových tajemství Michelle Diener

I druhý díl o Susanně a Johnovi se mi hrozně líbil. Knížka byla napínavá a hrozně zajímavá a bavila mě :)

02.09.2013 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Tahle knížka mě vůbec nezklamala. Když Vampýrská akademie skončila, tak jsem byla hrozně smutná z toho, že už žádná další knížka nebude. Obávala jsem se, že po Vampýrské akademii už to nebude ono, ale kniha mě mile překvapila. Taky jsem se obávala, že když tam nebude moje oblíbenkyně Rose, tak to bude nudné, ale opak byl pravdou. I z pohledu Sydney to bylo velmi zajímavé. I když tam nebylo tolik akce, tak jsem byla prostě nadšená. Myslím, že Pokrevní pouta nemají chybu. :) Richelle Mead je opravdu kouzelnice, která mě se svýma knížkama vždycky mile překvapí. :)

28.08.2013 5 z 5