Markett

Tak tohle bylo naprosto úžasné a dokonalé... A už nutně potřebuju další díl, abych věděla, jak tohle dopadne, protože utnout to v tom nejlepším je šok.
Čtvrté křídlo jsem si nepřečetla nějakou velkou náhodou - nejdřív jsem na ní velmi často narážela ve výlohách obchodů, a pak jsem dostala doporučení, že je knížka skvělá a musím si jí přečíst. A dobře jsem udělala...
Moc se mi líbilo, že knížka je už od začátku nabitá akcí - jakmile se Violet vydává na lávku, začíná strhující příběh a pro ní velký boj o život. A je nutné říct, že to holka neměla jednoduché, ale poprala se s tím statečně, o to byla hezčí odměna v podobě dračího spojence a lásky. Violet se mi moc líbila, tvrdohlavá, lehce lstivá a prostě odhodlaná přežít. Její síla je opravdu nepopsatelná. A stejně tak i Xaden - nebezpečný, tajemný, statečný ale v jádru čestný... Můžu říct, že bych mu taky neodolala. :)
Pak se mi samozřejmě líbili i ostatní - Rhiannon, Liam, Andarna, Tairn, Sgaeyl, než dostanu do rukou pokračování, budou mi všichni opravdu chybět.
Samozřejmě jsem teda nečekala, že se s dobrého přítele tady stane taková mrcha... Ale tak tahle knížka je plná překvapivých zvratů, takže se rozhodně při čtení můžete těšit na hodně obratů, u kterých vám padne brada údivem a překvapením.
Rozhodně Čtvrté křídlo můžu doporučit, opravdu se příběh krásně čte, je napínavý, akční, a rozhodně tady není žádný předvídatelný konec, ten je taky neprosto drsný a nečekaný.

Poslední díl úžasné a akční trilogie o silné královně Eleonoře. A musím říct, že mě čtení moc bavilo. Nejenže jsem se dozvěděla něco dalšího o této královně, ale knížka byla neskutečně akční. Je zde krásně vidět, jak byla Eleonora po smrti svého manžela politicky zdatná a vládla jako správná královna. Bylo zde i hezky vidět, jak dokázala podpořit i své děti, hlavně svého oblíbeného Richarda.
Musím říct, že se mi moc líbilo, jak zde byla Alienor popisována jako silná žena až do posledního dechu, a že byla inspirací pro své vnučky. Velké trápení si užila se svým synem Janem.
Bylo nesmírně těžké číst pasáže, kde se Eleonora dozvídala o úmrtí svých dětí - muselo to být příšerné, protože kromě dvou přežila všechny.
Za sebe můžu říct, že tahle série je opravdu jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. A věřím, že se k ní budu moc ráda vracet.

Krásná odpočinková kniha, díky které jsme se seznámili s krásami Švýcarska. Julie je opravdu skvělá autorka, protože po každém přečtení její knihy bych nejraději byla na tom místě, kde se kniha odehrává, a ráda bych krásy těch zemí objevovala sama. Autorka píše tak krásně a poutavě, že se její knížky čtou samy. Díky za úžasný nápad s romantickými knížkami, která čtenáře zavede na zajímavá místa.
Musím říct, že takhle knížka se mi opravdu moc líbila a troufám si říct, že je jedna z nejlepších z celé série. Mina je velice sympatická hlavní postava, a Amélie je prostě úžasná.
Určitě doporučuji všem, kdo si chce užít příjemné romantické počtení s vůní dálek. :)
Už se těším, až vyjde další díl.

Po posledním doušku čaje jsem úspěšně přečetla poslední stránku a knížku zavírám s příjemným pocitem. Tak i s Japonskem Julie zase nezklamala, ba naopak. Ze začátku jsem měla trošku problém, protože mi dej přidal trochu hektický, ale naštěstí se to srovnalo a já si užila příjemné počtení. Romantická dějová linka mezi Fionou a Gabem byla opravdu zvláštní, koneckonců byla tam mezi nimi i nějaká minulost, tak to oproti jiným knížkám působilo jinak. Ústřednu dvojice je sice velmi dobrá, ale v téhle knížce mé sympatie patří Haruko, to je podle mě nejlepší postava z knížky. Jak jinak, čtení jsem si parádně užila a už teď se těším na další knížku ze série. :)

Další nádherný díl ze série, četl se jedním dechem. A teď už vím i to, že Island musím přidat na seznam míst, které musím vidět, protože mě výlety Lucy a Alexe inspirovaly.
Ačkoliv mě čekají další díly, přiznávám, že se mi zatím z celé série nejvíce líbil tento (všechny díly jsou perfektní, ale tenhle mě okouzlil zatím nejvíce). Lucy byla moc prima, a Alex se mi líbil už v knize z Paříže. Ale nejvíce tady za mě asi vedla "vikingská princezna" Hekla.
Takže já se jdu podívat na další díl, a milovníkům romantiky a cestování doporučuji začít se čtením, protože čtení téhle série je opravdu návykové. :)

Tiché roky, moje druhá kniha od autorky.
Po Slepé mapě jsem byla plná očekávání, protože i když jsem měla chvilku problém zvyknout si na autorky styl, těšila jsem se na další dílo. A ani tahle knížka mě rozhodně nezklamala. Ze začátku jsem byla zase trošku zmatená, ale do děje jsem se dostala snadno. Moc zajímavé bylo prolínání kapitol Svatopluka a Bohdany, které se ke konci krásně sejdou. Bylo zvláštní pozorovat dění z obou stran.
Co se týče kapitol Bohdany, byla jsem se začátku plná očekávání, protože sama jsem byla napjatá, jaké tajemství její otec má. Ale díky dalším kapitolám Svatopluka jsem to tajemství pomalu odkrývala a všechny dílky mi začaly krásně zapadat do sebe. Je pravda, že dějová linka otce se mi zdála být zajímavější.
Kniha se strašně krásně čte, děj plynule ubíhá a po celou dobu čtení je zajímavá. Určitě můžu doporučit. :)

Neskutečně nádherná knížka, která mě chytla za srdce. Jako vánoční dárek jsem tuto knihu dostala od kamarádky, a jelikož jsem tou dobou neměla rozečtenou jinou knihu, hned jsem se do ní pustila. A musím říct, že jsem nadšená.
Prolínání dvou osudů s dlouhým odstupem je velmi zajímavé. Ale ruku na srdce - příběh Stelly a Dana je prostě ten, který je v příběhu nejsilnější. Doba, ve které žili, nebyla vůbec jednoduchá a přiznávám, že při čtení jsem měla pocit, jako bych jejich příběh žila s nimi - Stella a její nešťastné manželství, nelehké Danovy mise - úplně jsem jejich příběh viděla před očima. A ty Danovy dopisy mě dojaly úplně.
Druhá dějová linka Jess a Willa byla taky fantastická, ale na Stellu a Dana to prostě nemělo. I když bylo pak napsáno o Jess a Willovi víc, stejně jsem se vždycky těšila na kapitoly, kde se bude vyvíjet příběh z války.
Za mě mohu jen doporučit. Opravdu se knížka čte krásně, děj příjemně plyne (až příliš rychle, řekla bych), a příběh Stelly a Dana je opravdu tak nádherný, že stojí za to si knížku přečíst. Za mě plný počet hvězdiček. :)

Tohle je hodně zvláštní knížka. Příběh druhé světové války není zrovna mým šálkem, ale jelikož jsem na ní dostala doporučení, dala jsem se do čtení. Na začátku však musím přiznat, že jsem si mezi kapitolami dávala kolikrát i pauzičky, musela jsem více přemýšlet, děj si nějak ucelit, protože vypravěčka Smrt byla velmi neobvyklá a já si musela v hlavě srovnat to, co jsem vlastně četla a jak mi to zapasuje do děje. Pro mě to nebylo zrovna lehké čtení už pravě díky tomuhle přemítaní nad dějem, a taky z toho důvodu, že válečné knihy nemám ráda, protože pak skoro nemůžu spát a beru si útržky s sebou do snů.
Každopádně kniha hezky ukazuje tuhle hroznou dobu a život normálních lidí. S Liesel jsem začala soucítit už v době, kdy ji dali k pěstounům... i když pan Hubermann byl skvělý, nedivím se , že ho Liesel měla tak ráda. Ona sama byla velice zvláštní postavou, zraněnou tolika náhlými životními zvraty. Ale přesto jsem četla dál, a poznávala další postavy i děj. Pro mě to bylo něco, co mohu nazvat opravdu "dechberoucí". Stejně tak i já mohu knihu doporučit, moc se mi ten příběh líbil, psaná byla velmi neobvyklým způsobem , což ji přidává na jedinečnosti.

Tak tahle kniha neměla chybu. :) Napínavé, zajímavé čtení plné dost překvapivých zvratů. Můžu říct, že mě kniha skoro nenechala spát a že u některých momentů mi zůstával rozum stát. Ale hluboký obdiv, protože autorka je opravdu dost originální, to klobouk dolů. Je to dost překvapivá kniha, u některých pasáží jsem si řekla, "Jasně, teď to bude takhle...", a ejhle, ono se to úplně otočilo a děj pokračoval úplně jinak, než jsem předvídala, takže velikánské plus za to, že předvídatelnost rozhodně nehrozí. Je to pěkná fantasy knížka, lehká příměs horrorového koření, ale naprosto perfektní.
Co se postav týče, Alyssa je skvělá, žádná ubrečená slepička, ale statečná dívka, která se pustí do nelehkého úkolu kvůli zlomení kletby. Zach a Morfeus... já nevím proč, ale mě se spíš líbil Morfeus, když on byl tak neodhadnutelný, v některých momentech jsem mu chtěla zakroutit krkem, v dalších jsem chtěla být místo Alyssy a být od něj těch pár centimetrů... Zach taky dobrý, ale pro mě je víc zajímavější Morfeus.
Za mě plný počet hvězdiček, protože tohle bylo fakt super a jsem zvědavá na pokračování.
A ještě bych bývala zapomněla... při čtení bylo úplně normální, že se mi o dění v knize i zdálo, opravdu bezkonkurenční. :)

Nedočteno! I když byla snaha, nemohla jsem ve čtení pokračovat. Podle komentářů jsem se těšila na pěkný zamilovaný příběh, ale... Nedokážu ani říct, co mi vadilo nejvíce, protože mi vadilo snad všechno, totální neuspořádanost děje, kdy jsem v jednu chvíli tady a během vteřiny zase jinde, a pak ty postavy. Co to je za charaktery? U Abby bych čekala, že bude mít trošku více rozumu a nebude se chovat jako husička a Travis, prostě machýrek. Co dodat? Já rozhodně nadšená nebyla, je mi líto...

Tento román o životě Normy před tím, než se stala slavnou Marylin Monroe se mi velice líbil. O životě Marylin Monroe mám něco málo načtené, a tady se mi moc líbilo, že se autorky věnovaly jejímu prvnímu manželství a tomu, kdo vlastně byla ta slavná nádherná žena, než se stala slavnou ikonou.
O tom, že Marylin neměla lehký život jsem už něco četla, a věřím, že si moc zasloužila dosáhnout toho, co si moc přála. Bohužel její konec přišel až moc brzy, ale tomu už se knížka nevěnuje.
Moc se mi toto zpracování líbilo. Její první manželství ze začátku tady vypadalo tak idylicky, a nakonec to prostě nedopadlo.
Zároveň se mi moc líbilo, že autorky v doslovu napsaly, že čerpaly z více zdrojů a snažily se Marylin přiblížit co nejvíce... A já tomu věřím.
Je fakt, že bych byla moc ráda, kdyby se nám dostalo nějakého pokračování, moc by mě zajímalo, jak by se život Marylin v tomto zpracování vyvíjel dál.
Každopádně za mě maximální spokojenost. :)

Tři životy jedné rusovlasé dívky - poznáváme sirotka, špionku a druhou ruku úžasného návrháře Christiana Diora. A že to stojí za to.
Oproti jiným knížkám od této autorky, tak tady se nám sice prolínají dvě dějové linie, ale žádná není "ze současné doby", ale obě popisují události v minulosti - během války a po válce, a poznáváme různé tváře hlavní hrdinky Alix.
Co se mi moc líbilo a musím určitě "vypíchnout" je to, že je knížka napínavá až do konce. Hlavní zápletka je příjemně obohacená silnými příběhy přátelství a lásky. A když už jsem u toho, Anthony byl prostě boží. Během čtení jsem si ho představila tak barvitě, až jsem se do něj úplně zamilovala. Moc se mi líbily dějové linie mezi ním a Alix (a přiznávám, že jsem jí opravdu záviděla).
Nechci moc prozrazovat o ději, protože knížka rozhodně stojí za přečtení a pozornost. Natasha Lester mě se svými knížkami nikdy nezklamala, a všechny jsou pro mě top. Takže pokud někdo váháte, zda se do čtení pustit, tak pochyby pryč a směle do toho, protože příběh je to opravdu nádherný a čtivý.
Za mě plný počet hvězdiček... :)

Další knížka od mé Julie Caplin, a opět jsem nadmíru spokojená. Skotsko je krásná země, a autorka si dala s popisem krajiny a hradu dost záležet. Jelikož se dej odehrává ve vánočním čase, myslím, že jsem si na čtení vybrala nejlepší období.
Tentokrát se hlavní hrdinkou stala Izzy, kterou známe už z Irska, a jsem ráda, že jsme se mohli setkat i s dalšími (Jason a Fliss mě bavili už v Irsku, a tady taky byli jako taková třešnička), Ross nebyl dle mého úplný romantický hrdina, ale zase oceňuji, že v každé knížce je tahle romantická zápletka trošku jiná, takže taky palec nahoru... A nesmím zapomenout na Xanthe, ta nesměla chybět a dodávala knížce svižnost.
Určitě (jako u každé knížky od Julie) znovu napíšu, že tuhle oddechovku můžu doporučit a budu netrpělivě vyhlížet další díl Romantických útěků. :)

Krásná, talentovaná, upřímná, prostořeká, ironická... To vše a mnohem více byla naše herečka Adina Mandlová, a její biografie je napsaná přesně v takovém duchu. Knížka se dobře čte, je napsaná opravdu moc dobře.
Adinu Mandlovou v jejich filmech obdivuji, vždy na mě působila velmi dobře, ale díky knížce člověk pozná, že ve filmech byla opravdu někdo jiný, a že její život byl jeden velký kolotoč - jednou nahoře, pak dole. Myslím, že Adina si za svůj život prožila víc než dost, a vše to zvládla s grácií. Její úspěchy náhle vystřídaly pády, v životě byla středem mnoha pomluv a závisti. Ke konci života to taky neměla úplně jednoduché, nemoc, nevydařená manželství, až ke konci našla i ona své štěstí, ač bohužel ne jako herečka.
Díky této knize budu na Adinu koukat jinýma očima, ona opravdu nebyla tou jemnou dámou, jakou jí občas můžeme vídat ve filmech, ale byla to žena, která si dokázala života náplno užívat. Musela tvrdě bojovat, a klobouk dolů, bojovala opravdu statečně.
Adino, moc velký dík za tu krásnou knížku, ke které se určitě ráda vrátím, a taky za všechny ty krásné filmy, u kterých člověk vypne starosti dnešní doby a užívá si bezstarostnost filmů, ač doba, ve které byly točené, nebyla vůbec jednoduchá, a každý si za kamerou užíval své radosti a strasti života... Ale ty filmy vždy zůstanou klasikou. Kdo by nemiloval eleganci a šmrnc doby dřívější...

Ráda čtu knížky, kde se prolínají dvě dějové linky - minulost a přítomnost - které to sebe zapadají jako puzzle a tvoří pěkný celek. A Malířka z Benátek mě příjemně překvapila. Více prostoru tu má dějová linka Juliet, která čtenáře zavede do Benátek krátce před válkou. Je to krásný romantický příběh, kdy princezna potká svého prince, ale bohužel jim není přáno být spolu... A pak do Benátek přijde válka, a postavy mají co dělat, aby zvládly přežít.
A občas se do děje dostane kapitola z pohledu Caroline, která pátrá po tom, vo se v minulosti v Benátkách odehrálo.
Knížku jsem přečetla jedním dechem, je krásně poutavě napsaná, sem tam (především v kapitolách z války) je zde i mnoho napětí. Juliet a Lea jsem si moc oblíbila, a také další postavy... A některé z nich dost překvapily.
Malířka z Benátek určitě stojí za přečtení, za sebe určitě můžu doporučit.

Na tuhle knížku jsem se těšila už dlouho, a vyplatilo se. Jednoduše řeknu, že je to moc nádherná knížka, napsaná velmi čtivě, kdy se z mladičké Rosy stává světoznámá návrhářka, která bohužel cestu za snem měla hodně trnitou, musela se vzdát toho nejdražšího, a bohužel toho litovala navždy. Zároveň je to ale žena, která šla tvrdě za svým snem, až došla k vytouženému cíli.
Jak jsem již zmínila, je to opravdu nádherná knížka, dej krásně plyne, četla jsem opravdu jedním dechem.

Šest tudorovských královen je rozhodně jedinečná série od úžasné autorky. Všechny díly jsem přečetla jedním dechem, čtení jsem si moc užila a určitě se i něco trošku dozvěděla. Všechny knížky jsou krásně psané, nabité strhujícími příběhy Jindřichových manželek, kde příběhy těchto žen sledujeme od úplných začátků, a proto i chápu tloušťku knih, ale v tomto případě to rozhodně není na škodu. Alison jako autorku uznávám a právem řadím mezi své nejoblíbenější autorky.
Poslední manželka, poslední díl, který vyšel nedávno, a já ho přečetla jedním dechem.
Kateřina Parrová musela být též velmi úžasnou a bystrou ženou, jen škoda, že v životě neměla děti, a když už se konečně dočkala, tak si dcerky ani neužila.
Kateřiny příběh byl napsaný opravdu krásně, děj plynul a já se dozvěděla opravdu hodně. Její dvě manželství před králem se mi zdála být na tu dobu docela spokojená, myslím, že oba muži si jí vážili. A pak přišel Jindřich, který se do ní zamiloval, a myslím, že mu Kateřina byla dobrou ženou a hlavně královnou. Hodně bojovala v otázce náboženství, která v té době byla v Anglii ožehavým tématem, a hodně udělala pro Jindřichovy děti. Líbilo se mi, jak zde autorka popsala hezké vztahy s Marií, Alžbětou i Eduardem. A ač se Kateřina po smrti krále provdala konečně dle svých představ za svou lásku, určitě to s Thomasem Seymourem neměla vůbec jednoduché. Její život byl opravdu zajímavý, a mě se Kateřina moc zamlouvá.
Co se celé série týče, rozhodně DOPORUČUJI. Alison je výborná autorka historických románů, píše krásně a poutavě, její vyobrazení všech postav je ohromné a fascinující. Nenechte se odradit tím, jak jsou knížky silné, určitě stojí za to si je přečíst, protože já sama můžu říct, že jsem o tomto období přečetla hodně knih, ale tuhle sérii považuji za nejpovedenější.

Oproti dvěma předchozím dílům mi ten o Jane přijde vleklejší a celkově s pomalejším rozjezdem, ale nevadilo mi to. Ona byla pravým opakem Anny Boleynové, důvod, proč Annu nahradila. U Jany autorka krásně popsala loajalitu, kterou tato dívka měla ke Kateřině Aragonské, a její neochotu přejít do domácnosti nové královny. Ale děj pak nabral rychlé obrátky a začal nabírat na zajímavosti. Kniha hodně opakuje děje z předchozích dvou dílů, ale není divu, když se životy těchto tří žen tak prolínají.

Příběh Anny Boleynové je sám o sobě moc zajímavý a nikdy mě neomrzí číst o ní jakékoliv knihy, protože tato žena mě začala díky knihám nesmírně fascinovat a zajímat.
I tato knížka byla plná zajímavostí, už tak známý příběh dostal úplně nový rozměr, protože se při čtení dozvíme i něco o Annině dětství. Na Anne obdivuji její odhodlání jít za svým, její bystrost, inteligenci, šarm a celkově to, že byla úplně jiná než většina žen v té době. Její cesta na vrchol byla opravdu trnitá, obdivuji Anninu trpělivost; oproti vzestupu byl pád až moc rychlý.
Anna byla opravdu jedinečná a zemřela jako nevinná, stejně jako ostatní muži, kteří byli souzeni s ní. Je mi moc líto, jak skončila, mám ji moc ráda a baví mě bádat a zjišťovat zajímavosti o jejím životě.

Tuhle krásnou letní jednohubku jsem měla přečtenou velmi rychle. A jako u každé knížky od Julie Caplin musím říct, že jsem ze čtení nadšená. Příběh se mi moc líbil, a některé postavy bych opravdu přehodila přes palubu už ze začátku. Ale tak bez těch špatných by to koneckonců nebylo ono. Příběh Maddie a Nicka se mi moc líbil, a doufám, že se během dalších knížek k nim dostaneme zpět aspoň okrajově.
Musím říct, že je to velmi sladké romantické čtení. Představa slunných pláží příjemně zahřeje v těchto deštivých dnech. :-)