Marki87 Marki87 komentáře u knih

Piráti a mořská obluda Piráti a mořská obluda Jonny Duddle

Tentokrát krom nádherných ilustrací i příběh stojí za to a je to hezky napsáno. Moc se nám to líbilo.

08.03.2017 4 z 5

Gigantosaurus Gigantosaurus Jonny Duddle

Ilustrace opět kouzelné, jako u všech autorových knih. Nicméně příběh dost slabý.

08.03.2017 3 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lynne Barrett-Lee

Přečteno jedním dechem. Hrozně silný a emotivní příběh. Chtělo se mi až plakat, co všechno dítě může zažít a je schopné v tak útlém věku přežít. Krom toho psané velmi čtivě a poutavě.

27.02.2017 5 z 5

První konec První konec Lauren James

Kniha se četla krásně, velmi napínavý a chytlavý příběh... Ale nějak jsem nepochopila konec :-( Něco mi uniká a nebo je to prostě nepochopitelné i pro vás?

Na vysvětlení si asi budeme muset počkat... https://laurenejames.co.uk/the-last-beginning/

13.01.2017 4 z 5

Králíček Sameťáček Králíček Sameťáček Margery Williams

Nádherný příběh o silném poutu mezi dítětem a jeho oblíbenou hračkou. Přečetly jsme s tříletou dcerou za jeden večer a obě jsme to obrečely, jak dojemné to bylo :-)

28.11.2016 5 z 5

Zrzečka pod hvězdami Zrzečka pod hvězdami Michaela Hrachovcová

Kouzelný příběh pro děti z lesní říše. Krásně psaný, poučný a pěkně ilustrovaný.

28.11.2016 5 z 5

Vlk a tma Vlk a tma Daniel Rušar

Myšlenka dobrá, ale příběh se teda nepodařil, ilustrace příšerné, kniha se nelíbila mně ani dětem.

14.11.2016 2 z 5

Piráti odvedle Piráti odvedle Jonny Duddle

Ilustrace krásné, ale to je asi tak vše... Příběh děsný...

14.11.2016 2 z 5

Duchové na mé lodi Duchové na mé lodi Martina Drijverová

Podle anotace a názvu knihy jsem čekala úplně něco jiného, ale přesto mě kniha velice mile překvapila. trochu i připomínala Zmrtvýchvstání, akorát ve verzi pro děti a mládež. Kniha Duchové na mé lodi je napínavým a poutavým vyprávěním jedné výpravy na severní pól v 19. století. Místy to bylo dost naturalistické, děsivé až nechutné... Ale ta touha přežít a co všechno je člověk schopen zvládnout, to je neuvěřitelné. A vše bylo podle skutečných událostí. Pro děti ideální kniha, zaujme, bude bavit a k tomu se ještě spoustu věcí dozvědí. A jako bonus, kniha nemá tolik stran a čte se rychle :-)

17.10.2016 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Přečteno... A také z toho mám docela rozporuplné pocity. Samozřejmě jsem to přelouskala jedním dechem. Přestože je to psané jako scénář k divadelní hře, dokázalo to neuvěřitelně vtáhnout do děje... Ale čím víc děj postupoval, tím větší slátanina z toho vznikala. Mám tak nějak pocit, že Rowlingové už došla fantazie, tak vykradla pár fanouškovských verzí a poslepovala to dohromady... a vznikla z toho pěkná slátanina....

11.10.2016 3 z 5

Bílá perla v černém srdci Bílá perla v černém srdci Lubomír Müller

Knihu opravdu doporučuji - skvěle napsané, čtivé, originální a od prvního do posledního řádku napínavé. Kniha zaujme nejen mládež, ale i dospělé.

16.05.2016 5 z 5

Místo, které znám: Školka Místo, které znám: Školka Susa Hämmerle

Dceři je 2,5 roku, za měsíc má jít do školky. Nejprve se vztekala, že do školky nechce a nepůjde, že chce být radši doma. Tak jsem v knihovně zapátrala a půjčila tuto knihu. Hezký jednoduchý příběh o holčičce, která také šla poprvé do školky. Kniha je doplněna pěknými a bohatými ilustracemi. Dceři se kniha moc líbí, musíme ji číst stále dokola a když zrovna nečteme, tak si sama prohlíží obrázky a pořád se mě ptá, jestli už konečně půjdeme do školky :-) Takže kniha účel splnila, musím tedy hodnotit rozhodně kladně :-)

27.07.2015 4 z 5

O nejbohatším vrabci na světě O nejbohatším vrabci na světě Eduard Petiška

Kniha se mi moc líbila. Příběh je zajímavý, jednoduchý, ale i poučný. Doprovodné ilustrace jsou také hezké. Pro malé hamounky kniha jak dělaná, párkrát jsme jí doma přečetli a dcera se od té doby ráda o vše dělí :-) A pokud mám hodnotit očima dcery (2,5 roku), tak za 5 hvězd. Kniha ji velmi zaujala a i ve 2,5 letech to zvládla celé a pak chtěla znova :-)

13.07.2015 5 z 5

Strašidla se bojí měsíce Strašidla se bojí měsíce Marjane Satrapi

Hodnotím očima dcery (2,5roku) - knihu si naprosto zamilovala a momentálně ji musíme číst pořád dokola :-) Pro děti to je myslím atraktivní kniha - hezké ilustrace, milý a jednoduchý příběh, který zaujme. Takže od nás 5 vězd :-)

13.07.2015 5 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Dala bych 6 hvězd, kdyby to šlo. Už dlouho jsem nečetla tak úžasnou knihu, kvůli které jsem ani nešla spát, protože bych bez vědomí, jak to dopadne, neusnula. A když jsem to nad ránem dočetla stejně jsem několik dalších nocí skoro oka nezamhouřila a pořád o tom musela přemýšlet. Není to jen tak nějaká akční kniha pro mládež, ale velmi poutavě zpracované orwellovské téma a nutí k zamyšlení nad společností, člověkem a sebou samým.

Ovšem autorka má u mě významné MÍNUS, protože nechápu, jak mohla stvořit jednu z nejúžasnějších, nejkladnějších a nejsympatičtějších literárních postav vůbec a pak ji nechat tak strašně trpět? To se Peeta fakt nezasloužil a po celou doby četby jsem z toho byla hluboce rozladěná a jsem i po dočtení. I ten relativní happy end má dost hořkou pachuť.

26.05.2014 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Všichni mi ji tak dlouho doporučovali a vychvalovali, až jsem knihu přečetla. Naprostá ztráta času! Nic trapnějšího jsem dlouho nečetla. I když se to snažím brát jako pohádku pro dospělé a opomenu, že to má absolutně jednoduchý a nereálný příběh, nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že to psala nějaká patnáctiletá puberťačka. Kniha je jedna velká snůška trapných dialogů, omezené slovní zásoby a celkově velmi podprůměrného slohu. Nechápu, že to napsala dospělá osoba a že se to vůbec mohlo stát bestsellerem. Bohužel to asi hodně vypovídá o inteligenci čtenářů :o/ Jsem ale ráda, že se i tak najdou jedinci, kteří holdují kvalitnější literatuře :-)

19.02.2014

1984 1984 George Orwell (p)

Dlouho jsem se dostávala ke čtení této knihy a nakonec jsem ráda, že jsem se odhodlala. Naprosto fantastický příběh. Děsivý! A děsivější o to víc, že by to klidně mohlo být reálné. Ale skvělé čtení, které nutí přemýšlet a které po přečtení ve vás něco zanechá :-)

31.01.2014 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Po přečtení Spasitele jsem si myslela, že lepší krimi kniha být nemlže... Omyl, Sněhulák je ještě o mnoho lepší :-) Napínavé čtení od první do poslední strany, prostě super!

25.12.2013 5 z 5

Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Perfektní kniha. Tak dobrou detektivku jsem již dlouho nečetla. Až dokonce jsem prakticky nevěděla, jak to dopadne a kdo je vrah. Na začátku jsem měla tip, tem se několikrát v průběhu knihy změnil a nakonec to mělo tak překvapivě rozuzlení, že jsem četla s otevřenou pusou. A to v naprosté většině případů u čtení detektivek vždy tuším, kdo ten vrah bude :-D A krom toho je to velice poutavě napsané. Prostě dávám 5 hvězd a jdu na další jeho knihu :-)

14.12.2013 5 z 5

Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Docela dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Nevím, začátek mi přišel hrozně nudný. Ale postupem mě kniha vtáhla a druhou polovinu jsem přečetla doslova jedním dechem. Bylo to zajímavé a neotřelé téma, konečně žádní upíři nebo vlkodlaci, kterých jsou plná knihkupectví :-) A musím ocenit i konec. Čekala jsem trapný happy end, ale nakonec to autorka zvládla bravurně :-)

14.12.2013 4 z 5