marky7 marky7 komentáře u knih

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Toto byla první moje kniha od teto autorky. Az kdyz jsem mela knihu doma jsem zjistila, ze je to zaverecny díl trilogie, i presto jsem se do ní pustila. Kniha byla ctiva, nicméně na me moc prostoru věnovanému vztahu s Adamem. Ale hlavně mi tam prislo hodne veci přitažených za vlasy, co se tykalo jejiho pocinani/vyšetřovacích metod hlavně v závěru knihy, z meho pohledu značně nerealistické a samotný závěr uz úplný úlet....

20.05.2024 3 z 5

Jak jsem sebrala odvahu Jak jsem sebrala odvahu Barbora Šťastná

Bohužel me kniha vůbec nebavi a přijde mi o nicem. Nutila jsem se ji cist dal a dal, ale nakonec to nekde v pětině knihy vzdavam.

06.09.2024 2 z 5

Případ Hojer a další temné kauzy 20. století Případ Hojer a další temné kauzy 20. století Miroslav Kučera

Nesedi mi styl psani knihy a i o obsahu jsem mela jine ocekavani. Toto je takovy hodne suchý faktografický popis. Navic mi autor přijde dost "jájínek", coz mi nesedí...Naopak zvažuji, zda knihu vubec docist, jsem v pulce a kniha me nejak nebavi. Myslela jsem si, ze se to v prubehu cetby zlepsi, ale nedeje se tak...

29.10.2024 2 z 5

První terapie První terapie Anna Fodorova

Kniha mi vubec nesedla a vylozene jsem se ji protrpela. Precetla jsem ji s vypětím sil. Tema bylo pro me zajimave, ale jeho zpracování a styl psani autorky me vůbec nezaujal.

16.09.2024 2 z 5

Dobrovolníkem na cestách Dobrovolníkem na cestách Jana Hejlová

Velmi podrobná a praktická kniha o dobrovolničení. Můj problém byl, že jsem měla o knize jinou představu, a to, že bude o příbezích autorky a jejího partnera při "dobrovolnickém cestování". Ona je to ale ve skutečnosti příručka. Z tohoto důvodu se mi to někdy špatně četlo. Nicméně pokud bych očekávala a chtěla číst příručku, tak byla perfektně a podrobně zpracovaná. :-) Takže moje "hvězdičkové" hodnocení je trochu zavádějící vztaženo k mým očekáváním a tomu, jak se mi to četlo.

30.08.2024 3 z 5

Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

V něčem inspirativní, ale často na mě moc přeslazené, romantické a ideální, až to nepůsobilo chvílemi přirozeně, a to i přesto, že se Tereza samozřejmě potýkala i s mnohými a ne malými překážkami. Také se nedokážu nacítit na to neustálé snění a malování si scénářů v hlavě. Ale to je tím, že já tuto schopnost nemám a vzhledem k tomu, že Tereza tuto schopnost má, tak tomu bylo v knize věnováno (na mě dost) dost prostoru. Ale je to autobiografická kniha, Tereza taková je, tak to prostě v knize je...;-). I tak ale Tereze fandím, jak se "pere" s životem a nebojí se životních výzev.

30.08.2024 3 z 5