martianekk | Komentáře u knih | Databáze knih

martianekk Online martianekk komentáře u knih

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Úžasně napsaný místy až skandální krimithriller s promyšlenou zápletkou. Bavil mě pohled do duše hlavních postav, gradace a obrovská porce napětí.

01.11.2024 5 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Larssonova série krimithrillerů se za mě povedla. Velmi promyšlený příběh, dramatické zvraty, pozvolný spád a obrovský kus napětí. Po celou dobu jsem fandila Lisbeth.

01.11.2024 4.5 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Larssonony thrillery mě baví. Zaujal mě krásně komplikovaný příběh, porce napětí, pohled do duše Lisbeth i nádech mystična. A ani filmové zpracování nezklamalo.

01.11.2024 4.5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tato novela je novodobým příběhem Romea a Julie. Prožívají lásku na pozadí válečných hrůz. Krásný popis pocitů hlavních hrdinů a skvělý náhled do úskalí nedávné minulosti. Mám ji ráda.

31.10.2024 4 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Velice poutavý sci-fi román. Četl se mi velmi dobře. Zajímavá zápletka, napětí i popis emocí postav jsem si užila. Mohu doporučit.

31.10.2024 4.5 z 5

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Jedna z nej knih povinné četby pro střední školy. Propracovaný psychologický román mě chytil od první stránky. Oceňuji magičnost, napětí, gradaci příběhu. Za mě stojí za to.

31.10.2024 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Tato autobiografická kniha bezpochyby patří mezi klasiku titulů s problematiku drogově závislých. Velice drsný a emotivně silný příběh nezletilé Christiane. Doporučuji přečíst všem ,zejména mladším generacím.

Alchymista Alchymista Michael Scott

Z mého pohledu hezky napsaný historický román. Je zde napětí i magično, skvělé popisy pocitů a prožitků hlavních hrdinů. Za mě skvělá kniha.

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody Erika Mitchell Leonard

Třetí díl série přináší až pohádkový happyend. Poklidně a oddechově popsaný vztah a proměna dvou rozdílných postav. Kniha se mi četla dobře.

31.10.2024 2 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Druhý díl série Padesáti odstínů mi připadal lepší než první. Navíc je zde napínavá zápletka, gradace a psychologický vývoj. Oddechové čtení.

31.10.2024 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nejsem čtenářem erotické literatury, ale tato kniha byla jednu dobu hodně diskutovanou a propíranou. Sáhla jsem po ní a prošla si celou sérii. Je napsaná zajímavým slohem, řeší emoce a rozpoložení hlavních postav. Zkrátka, četla se dobře.

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Skvěle napsaná detektivka světové klasiky. Vnímala jsem obrovskou gradaci, důmyslnou zápletku i exotičnost napínavého příběhu. Za mě palec nahoru.

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Další díl detektivní klasiky. Krásné zpracování, důmyslná zápletka a vše zahalené závojem tajemna.

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Kniha jistě patří mezi knižní klasiku. Mám ráda obsáhlejší knihy, ale tato mě oslovila. Nechybí jí napětí, psychologično a místy až hororové prvky. Rozhodně stojí za přečtení.

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Mám ráda historické romány a tento hodnotím jako extra vydařený. Napsaný poutavým slohem a léčitelská tematika je pro mě hodně zajímavá. Je dobrodružná a zabývá se různorodostí náboženství a kultur. Vřele doporučuji.

Bílý žralok Bílý žralok Peter Benchley

Dalo se to číst. Troška napětí a geneticky upravený mutant lehce připomíná Čelisti, leč není to úplně ono. Nenadchne ani neurazí.

31.10.2024 1 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Pokud chcete rozvíjet, pochopit a uznávat sám sebe i druhé, pořiďte si Čtyři dohody. Jednoduchým způsobem napsaná, pochopitelná a působivá kniha. Je v ní shrnuto v podstatě vše co už víme a moc mě bavila. Divadelní pojetí s Jaroslavem Duškem je excelentní.

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Mám ráda psychothrillery od Nesba. Zajímavé prostředí, komplikovaná a drsná zápletka, sympaťák Harry Hole a neočekávané rozhřešení příběhu.

31.10.2024 3.5 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Za mě jedna z nejlepších drsných severských kriminálek. Sympaťák Harry Hole, neobvyklé prostředí a napínavý příběh. Málokdy si oblíbím “zaporáka “, ale u Sonnyho jsem musela udělat výjimku. Kniha je dle mého názoru skvostná.

Policie Policie Jo Nesbø

Další strhující thriller z Nesbova pera. Velice napínavý, komplikovaný až hororový výtvor. Harry Hole je superhrdina. Až na místy přílišnou brutalitu jsem četla jedním dechem.

30.10.2024 4 z 5