martina.tim martina.tim komentáře u knih

Čtenář z vlaku v 6.27 Čtenář z vlaku v 6.27 Jean-Paul Didierlaurent

Od knížky jsem moc nečekala. A právě proto mě mile překvapila. Z obyčejného života se stal neobyčejný příběh plný normálně podivných situací. Příjemná relaxace s úsměvem na tváři. :)

04.05.2018 5 z 5

A přece nezemřeš A přece nezemřeš Lee Child

Jack Reacher je pro mě Avenger minulé doby. Nepotřebuje žádný štít, kladivo a ani létající oblek. Stačí si se svým mozkem a výcvikem v armádě. Je skvělý. I když první díl mě učaroval daleko více než tento druhý. Bude to spíše tím, že já politiku nemusím a nerozumím jí a nerozuměla jsem jí ani tady. Každopádně je to velice napínavý a poutavý příběh, který jsem nemohla odložit.

14.01.2018 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Tato knížka se mi velmi líbila. Zajímavé mi přišlo právě těch několik linek příběhu. Tobiasovo dobrodružství, Miin vztah k mrtvé sestře a sebedestruktivní myšlenky, Munch a jeho vztah k rodině.... Na konci bylo dle mě skoro vše vysvětleno a co nebylo si jde lehce domyslet. Ano té detektivní části je tam trochu méně spíše mi to připadalo, že se se případ řešil sám, ale jako thriller a celek to bylo skvěle vymyšlené. Palec nahoru a doporučuji.

14.05.2017 5 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Naprostá bomba. Za mě musím říct, že jsem se dostala do příběhu hodně hluboko. Tato kniha se mi dostala pod kůži.

14.09.2016 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Tento díl jsem měla přečtený velice rychle. Děj byl svižný a napínavý. Jen škoda, že už po třetí mi Nesbo nechal zabít oblíbenou postavu. Člověk se začte a postupně si oblíbí určité postavy a on mi musí zlomit srdce tím, že mi ji sebere :(. Ale fajnové počteníčko to bylo. Doporučuji.

24.07.2016 5 z 5

Temné ozvěny Temné ozvěny Loreth Anne White

Pěkně napsané volné pokračování Temného vábení. Příběh byl zajímavý a napínavý a nezbývalo než jen číst a přečíst ji až do konce :). Jediné co mě trochu vytáčelo, bylo až příliš sentimentální chování mezi hlavními postavami Rebecou a Ashem, ale i tak to bylo skvělé čtení. Doporučuji a jsem zvědavá na další pokračování.

18.11.2022 4 z 5

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Sice už mi není 15, ale i tak mě knížka nadchla a pevně doufám, že brzy vyjdou i další dva díly.

25.06.2022 5 z 5

Zapomenuté dívky Zapomenuté dívky Sara Blædel

Opětovně přečteno jedním dechem. Příběh měl sice trošku zvrácené téma, ale byl velice čtivý a nedalo se od něj odpoutat. Hlavní vyšetřovatelku jsem si oblíbila už při čtení Říkej mi Princezno. I když v tomto díle jsem se musela znovu seznamovat s jiným vyšetřovacím týmem než u předešlé knihy, ale i tento jsem si oblíbila. Je pravda, že některé části by potřebovali toru více rozepsat a dovysvětlit a konec bych taky uvítala více rozvinutý, ale i tak to bylo skvělé čtení.
Jediné co nechápu a dost mě vytáčí, je styl vydávání knih. První díl není vůbec pak druhý a třetí a pak zase nic a až tento sedmý. Jako já nutně potřebuji číst i ty předešlé :D :D

22.06.2022 5 z 5

Smrtelný hřích Smrtelný hřích Lisa Jackson

Tak to byla jízda. Stejně skvělý thriller, jako ty předešlé díly! Abby byla super ženská i když se s ní život nemazlil a Montoya je prostě kanec. :) Už se těším na další díl.

11.01.2020 5 z 5

Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Dávám si reriding série s Lacy a stále je to naprostá bomba. První díl jsem si pamatovala tak z poloviny a i když jsem věděla, jak to vše skončí, tak jsem i tak četla s napětím a chutí. Jedna z těch, které se prostě musí číst znovu a znovu.

14.08.2019 5 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Nu na mě už to bylo poměrně dost přeplácané a překombinované. Ze začátku se děj četl jedna radost, ale postupem času se to začínalo víc a víc čmodrchat. I ta situace s tím "Slizákem" mi přišla dost přes čáru. Po přečtení tohoto díla zjišťuju, že mi tyhlety "novinky" začínají lézt krkem a absolutně je nejsem schopna dočíst do konce aniž bych nepřeskakovala odstavce a strany a u tohoto díla jsem posledních 150 stran přímo prosvištěla.

25.12.2017 2 z 5

Nikdy nevíš Nikdy nevíš Chevy Stevens (p)

Tato kniha mě na začátku velice chytla a člověk se nemohl odpoutat, ale postupem jak jsem otáčela stránku za stránkou mě popadalo rozčilení. Chování samotné hrdinky Sáry mě rozčilovalo, chování její dcery mě rozčilovalo. Výchova ve stylu: "Nejsem tvůj rodič, ale tvůj otrok" mě rozčiloval. Dále mě po chvíli začala kniha i nudit tím, že příběh jakoby ustrnul na jednom bodě. Neustále hrdinka čekala na hovor nebo někomu volala nebo jí někdo volal takový kolovrátek, který mě připadal nekonečný. Závěr knihy mě ale opět chytil a nepustil. Každopádně knížka stojí za přečtení :)

19.01.2017 3 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Za sebe dávám 5*. Pro mě byl příběh napínavý a velmi chytlavý. Poslouchala jsem ji jako audioknihu a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Zápletka byla jednoduchá, ale o to více zajímavější, jak může být člověk vyšinutý a zvrácený, že dokáže kvůli své pověsti zinscenovat tak zákeřný plán. Jak nejde daleko i k vraždě aby si uchoval vybudovaný obraz sama sebe. Jsem ráda, že i tak nízké hodnocení, které tato kniha má mě od přečtení/poslechu neodradil. Tudíž doporučuji :)

11.01.2017 5 z 5

Krvavé stíny Krvavé stíny Jérôme Loubry

Má první přečtená kniha tohoto autora a musím říct, že naprostá pecka. Nedokázala jsem přestat číst.

06.01.2023 5 z 5

Říkej mi Princezno Říkej mi Princezno Sara Blædel

Tak tohle byla detektivka dle mého gusta. Po naprostém debaklu jménem Tatérka mě tahle kniha vytrhla ze čtecí krize. Mám ráda takový druh detektivek kde není nouze o podrobnější informace. Jde vidět, že si autorka dala záležet na vykreslení charakterů hlavních postav i se zaměřila na chování a důsledky znásilněných žen. Více se přiblížila realitě a děj je čtivý až do samého konce. Autorku jsem letos zahlédla na Světě knihy a tak mě zaujala, že jsem si od ní musela něco půjčit. I přes velmi nízké hodnocení jsem naprosto nadšená.

20.06.2022 5 z 5

Vzpomínky stínů Vzpomínky stínů Kalayna Price

Sakra, to byla jízda. Jsem tak nadšená z téhle série, že si snad koupím anglickou e-knihu a nějak svépomocí si ji přelouskám, protože ten konec teda.... Prostě musím vědět víc. Fakt mě nakladatelství s..e. Rozdělat práci a pak se na ni v půlce vykašlat je sprosté! :(

19.06.2021 5 z 5

Ztracené duše Ztracené duše Lisa Jackson

Za mě další skvělý díl. Od začátku je děj napínavý a zajímavý. Prostředí školy, kde teče krev proudem a záporáci jsou vyšinutými magory.... No, co víc si přát. Skvělé počtení :)

25.01.2021 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Musím říct, že tato kniha byla skvěle napsaná i propracovaná. Jediný problém mi dělalo číst o týrání unesených žen, ale to je čistě můj problém né knihy. Hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí. Dávám palec nahoru a těším se na další díl.

15.12.2018 4 z 5

Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

Naprosto skvělá detektivka. Od začátku až do konce to bylo špičkově propracované a člověk se ani na chvíli nenudil a nezastavil. Vřele doporučuji.

06.11.2018 5 z 5

Dělej, že ji nevidíš Dělej, že ji nevidíš Mary Higgins Clark

Příběh byl velice poutavý a vůbec jsem se ani chvíli nenudila. Lacey byla sympatická hlavní hrdinka a nelituji čas ztrávený jejím příběhem. Měla jsem ji přečtenou za pár hodin. Vím, že za týden už nebudu vědět co v knize bylo, ale o to v podstatě ani nejde. Líbí se mi tvorba M.H. Clarkové, protože je pro mě odpočinkovou a vítanou relaxací.

28.07.2018 4 z 5