martinaandulka martinaandulka komentáře u knih

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Je to silná kniha plná emocí,smutku a naděje,je sespsaná podle pravdivé hlavní hrdinky.O gulagu jsem věděla málo,no co jsem se dozvěděla bylo otřesné.

03.05.2020 5 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Na začátku mi to připadalo, že to jen proklouzne mezi prsty a nezanechá silnější dojem, ale pak se to rozjelo a bylo to emotivní a vše do sebe zapadlo.

11.06.2024 5 z 5

F. L. Věk V. F. L. Věk V. Alois Jirásek

Závěrečný díl se věnuje převážně Věkova syna a vlastenců,smutné osudy na pozadí historie a válek.Opět skvěle napsané.

21.08.2023 5 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

(SPOILER) Opravdu dojemná kniha pravé lásky 17 tiletých ,která ani smrtelná nemoc nezlomila,ale naopak lásku posilnila.Je to nádherný i když smutný příběh plné lásky,naděje,víry a pokory.

20.11.2022

Zlo pod sluncem Zlo pod sluncem Agatha Christie

Hercule Poirot a vražda na ostrově, opět dobře napsané a propletené zkrátka Agatha uměla detektivky psát.

26.06.2022 5 z 5

Pohled oknem Pohled oknem Jane Goodall

Znova jsem si připomněla knihu o šimpanzech,mnoho jsem zapomněla a znovu mi při knize nastalo zamyšlení nad životem,jak my lidé ničíme planetu.... .Jane Goodollová strávila 30 let s nima a získala cenné informace a pomohla osvětou zachránit tyto krásné tvory.

12.03.2022 5 z 5

Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Nebyl to špatný trhiller z prostředí Baskicka kde jsem se o zemi něco málo dozvěděla,co mi dělalo problém jsi zapamatovat jména.Ubírám hvězdičku za konec za mě to bylo těžko uvěřitelné jak to dopadlo s detektivy... .

10.01.2022 4 z 5

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Moc pěkné čtení,mám ráda historické romány,které se odehrávají ve dvou časových úsecích.Moc pěkně se četlo a popisy pobřeží jsem si náležitě vychutnala.

29.05.2021 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Tato kniha měla velikou reklamu a sliboval napínavý trhiller na,který nezapomenete,tak to se u mě nekonalo,čte se to svižně,začátek vypadá slibně ten měl rozjezd a byla jsem chvíli napnutá,ale v půlce se to zvrtlo a stal se z toho laciný konec,škoda měla kniha velký potenciál.

27.04.2021 3 z 5

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Napínavá kniha od začátku do konce,na začátku jsem myslela,že na úvod budeme znát vraha,no to jsem se zmýlila a mooooc,za mě velké překvapení na konci a vše propletené nám dá smysl.

23.10.2020 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Moje 3 kniha v pořadí od Cartera a byla to napínavá jízda.Hlavní detektivHunter a jeho parták Garcia jsou opravdu skvělí.Vrah byl opravdu šílený a co dělal s obětmi,ještě ted mi běhá mráz po zádech.Vyšetření do sebe zapadá jako puzzle a čtenář jen kouká co někdo může vůbec něco takového udělat.

05.11.2019 5 z 5

Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději James Bowen

Poprvé jsem si knihu půjčila a byla jsem z ní nadšená tak jsem si ji pořídila.Teď jsem četla potřetí a stále mě dojímá.James jsi prošel těžkou drogovou závislostí a dostal se na úplné dno,ale houževnatostí a tím,že našel kocoura jako parťáka se mu povedlo změnit život.

07.10.2023 5 z 5

F. L. Věk IV. F. L. Věk IV. Alois Jirásek

Znova jsem si uvědomila,že období sucha,extrémní zimy byli i za dřívějška,tak to samé v politice,zdražování,emigrace... .U takových knih jsi uvědomím,že je to stálý koloběh jako zeměkoule

12.08.2023 5 z 5

F. L. Věk I. F. L. Věk I. Alois Jirásek

Po letech jsem se vrátila k této knize,kterou mi babička darovala celou pětidílnou sérii,když viděla jak miluji tento seriál,to bylo v 90 letech kdy se začal seriál znovu uvádět v televizy.Seriál a knihy jsou pro mě skvost naší české řečí,pokory,lásky,ale též zla,prospěchářství a naděje.Pan Jirásek podle vlastence Heka z Dobrušky vytvořil román na pozadí naší historie 18 století.Ke knize se často vracím a vždy jsi z knih vemu něco nového a věkem to vidím jinéma očima.

28.07.2023 5 z 5

Sestry B. Sestry B. Milena Štráfeldová

Moc hezky zpracované,více jsem se dozvěděla o Zorce,která měla opravdu smutný osud,k tomu byla psychicky labilní,neopětované lásky to vše znám a opravdu to moc bolí a těžko se s tím vyrovnává,já naštěstí nemám sklony jsi škodit,ale chápu ji.Lída byla úplně jiná rozmazlená,sebevědomá a šla za svým cílem .... .

03.05.2023 5 z 5

Mrazivé ticho Mrazivé ticho Wulf Dorn

Mrazivé čtení, které je spojené s psychiatrickou klinikou kde někdo kdo je nebezpečný.... .

30.09.2022 5 z 5

Spouštěč Spouštěč Wulf Dorn

Moc zajimavé téma,který je zároven thriller.Je šílené co dokáže v hlavě spustit a má to nedozírné následky... .

27.09.2022 5 z 5

Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Moc milý příběh lásky,přátelství a knihkupectví.Kniha se odehrává ve dvou linkách,aby se vysvětlilo proč teta odkázala dům neteři,kterou nikdy neviděla.Co teta udělala v mládí bylo neodpustitelné.

14.08.2022 5 z 5

Mrtvý na pláži Mrtvý na pláži Anna Johannsen

Mě se detektivka líbila ,moc pěkné popsaný ostrov a vyšetřování.

30.07.2022 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Mám moc ráda serii "Romantické útěky",ale tato je zatím pro mě nejslabší .Čekala jsem,že nám spisovatelka představí více New York a moc jsem si nezamilovala Toda,nemám ráda tyto muže.... .Jinak odpočinkové čtení,které mám ráda.

13.11.2021 4 z 5