martinaandulka martinaandulka komentáře u knih

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Po 2 letech jsem si připomněla skvělou detektivku,vraha jsem zapomněnala,tak jsem byla napnutá kdo to je... .

09.12.2024 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Po druhém čtení jsem přehodnotila a dala plný počet.Paní Morštajnová napsala román kdyby 17.11.to dopadlo opačně,a ono se to mohlo stát.... .Je to čtivě napsané,i nové technologie zmínila jak by to vypadalo za režimu.
Buďme vděční za svobodu a hlídejme ji!

23.11.2024 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Měla jsem chuť na knihu z Vánoční tématikou.Hrad ve Skotsku se mi moc líbil tak proč jsi nepřipomenout knížku kde se dobře vaří,procestujeme se do Skotska,romantické lásky,přátelství a rodiny.Prostě odpočinkový příběh.

15.11.2024 5 z 5

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

Znova jsem se ponořila do znepokojící se události kde zemřelo 9 mladých lidí.Z titulní fotky jde mráz po těle.... ,stejně jako záhada,co, kdo zabil.... .

07.11.2024 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Tentokrát se mi četla dobře a nemohla jsem odložit ,vraha jsem poznala v půlce knihy.

05.11.2024 4 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Připomněla jsem si 2 díl.ze série,a opět to vidím na 4 hvězdičky,chybělo mi tam něco....,ale i tak pěkné to bylo.

29.10.2024 4 z 5

Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Po 4 letech jsem se opět začetla do nádherné i když smutné knížky.Věřím,že Spřízněná duše existuje,konec jsem proplakala jako předtím.

26.10.2024 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Po 4 letech jsem se vrátila k 1 dílu,zjistila jaem,že jsem téměř vše zapomněla,tak jsem znova četla se zatajeným dechem.Teď vychází 5 díl a já se těším,že ho najdu pod stromečkem.

23.10.2024 5 z 5

Divadlo na Vinohradech 1907–2007. Díl II. Divadlo na Vinohradech 1907–2007. Díl II. Zuzana Sílová

Historie divadla do roku 2007,co se hrálo,jaký umělci vystupovali,režséři a ředitelé Vinohradského divadla.Téměř uplynulo 20 let a opět je všechno jiné,zkrátka divadlo je pohyblivý útvar.

15.10.2024 5 z 5

Tátovy holky Tátovy holky Sarah Flint

Moc se mi to libilo,bylo to napínavé,nevěděla jsem jestli případy dělá stejný muž anebo jsou to 2 případy?No zkrátka mělo to spád a já knihu musela číst stále dál... .

12.10.2024 5 z 5

Divadlo na Vinohradech 1907–2007: Díl I. Vinohradský příběh Divadlo na Vinohradech 1907–2007: Díl I. Vinohradský příběh Jiří Žák

Velice ráda chodím na Vinohrady,proto jsem v roce 2007 našla oba díly pod stromečkem.1 díl se věnuje především vzniku,historii divadla,všem ředitelům do roku 2007,zákulisí,které knihu zdobí fotografiemi a i kresbami.
Milovníkům divadla doporučuji přečíst.

10.10.2024 5 z 5

S láskou a humorem S láskou a humorem Pavel Mészáros

Za mě kniha pohlazení pro duši,co může být nejkrásnější než láska a humor a tato kniha tvořená otázkami známych umělců.Výtěžek 10% jde do Nadačního fondu Ježíškova vnoučata.

03.10.2024 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Už tím,že kniha je oboustraná na jedné je psaná z pohledu bratra a na druhé ze strany sestry se mi to moc líbilo,bylo to nápadité a psané hezkou formou.

24.09.2024 4 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Druhá kniha od Patrika Hartla a opět skvělá.Gazely jsou 3 kamarádky,který prožívají celí týden radosti,strasti a ponaučení z chyb.Prostě život který je nám hodně známí.

08.09.2024 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Opět se mi četla pěkně jako poprvé,styl psaní a vyprávění je prostě famózní,nečtu pohádkový příběh,ale skutečný život.

02.09.2024 5 z 5

Sen pana Darcyho Sen pana Darcyho Elizabeth Aston

Knihu jsem dostala jako dárek,mám ráda knihy Jane Austen.Paní spisovatelka se snažila pokračovat další generací z knihy Pýcha a předsudek.Kniha se mi četla dobře,ale nebyla tam zajímavá dějová linka,konec byl předvídaný a bez pořádné zápletky.

25.08.2024 3 z 5

Život samá pohroma Život samá pohroma Jon Kabat-Zinn

Kniha mi byla doporučena mojí psychiatričkou,abych se naučila tolik netrápit když to nedokážu změnit.Nejdříve jsem měla zaplacený videokurz a pak jsem četla knihu.Mindfulnes je vlastně učení všímavosti,žít přítomností a cvičení s dechem.Dávám hvězdičky jak mi kniha pomohla,začátek kniha je pro mě nejvíc srozumitelný,ale další část už pro mě nebylo,jen jsem to četla a nedalo mi to nic co bych se naučila!Zkoušela jsem kdysi ezoteristické knihy a spíš jsem měla v hlavě větší zmatek a tato kniha je vlastně druh ezoteritiky.Někdo se v ní určitě najde a pomůže mu zlepšit jsi život.Já se o to budu snažit... .

23.08.2024 3 z 5

Smrt staré posluhovačky Smrt staré posluhovačky Agatha Christie

Opět brilantní Poirot a zapeklitý případ kde je obviněný nevinný.Já neuhodla ,ale koukala jak se to objasnilo.

14.08.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Opět jsem se přenesla do pohádkového romantického přiběhu z vůní citrónu,moře a Italského jídla.Zkrátka odpočinkové čtení,které v příšťì knize bude z Prahy.

11.08.2024 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Moc se mi to líbilo je to pohodová kniha,kde se řeší láska,rozvod,rodina a životní přání.Je to první kniha od Patrika Hartla,viděla jsem jako film Prvok,Šampón,Tečka a Karel a to se mi též líbilo stejně jako tato kniha.Určutě jsi brzy další jeho knihu přečtu.

03.08.2024 4 z 5