MartinaF MartinaF komentáře u knih

Jak voní týden Jak voní týden Olga Masiuková

Krásná a milá knížka o tom, jak vnímá svět nevidomá holčička Týnka.

06.01.2016 4 z 5

Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Moc krásné. Jsem překvapená příběhem, jak si s ním autor pohrál a skloubil dvě pohádky do jedné. A ilustrace? Tak to jsem úplně ztrácela dech.

Stejně jako Brambram souhlasím s tím, že kniha je určená pro mnohem starší čtenáře než pro devítileté děti. Já bych se určitě bála.

Ale jinak palec nahoru.

26.12.2015 4 z 5

Jak jsem dostal ségru Jak jsem dostal ségru Blanka Čapková

Knížka, která má příběh jako ze života. O tom, jak se změní život v rodině, když přibude nový člen. O tom, jak někteří dospělí dělají chyby. O tom, co může cítit malé dítě po příchodu sourozence.

Knížka, která svádí k tomu, abyste se nad tím vším zamysleli.

24.11.2015 5 z 5

Dračí polévka Dračí polévka Alena Ježková

Krásný příběh o hledání vlastního já. V příběhu je spousta vietnamských legend, které skrývají řadu poučení.

A konec? Téměř pro milovníky fantasy.

16.09.2015 4 z 5

Zelené pahorky africké Zelené pahorky africké Ernest Hemingway

Od Hemingwaye jsem čela Rajskou zahradu a Mít a nemít. Zelené pahorky africké byly úplně jiné, převládal popis, který byl čtivý a rozhodně jsem se nenudila. Sice ochránci zvířat zapláčou nad smrtí tolika krásných zvířat (i mně to občas nebylo milé), ale rozhodně si při popisování africké krajiny dokážete představit, jak to tam musí nádherně vypadat - spousta zvířat, horko, příroda...

Ale co čtenář, to jiný názor.

08.09.2015 4 z 5

Muchachas (mučačas) 1 Muchachas (mučačas) 1 Katherine Pancol

Smutný příběh s ženami týranými, silnými se vzepřít násilí, s ženami, které hledají lásku a místo na slunci. Takový je příběh o Stelle a jejím životě. Ač těžké téma, kniha se četla téměř sama. Doufám, že v příštím dílu se dozvím pokračování všech postav.

23.07.2015 4 z 5

Ema a pusinkový lupič Ema a pusinkový lupič Rudolf Král

Pusinkový lupič je zloděj, který krade lidem polibky a ti, co se měli kdysi tak moc rádi, se hádají a rozvádí. To se děje i Eminým rodičům a Ema spolu s čarodějnicí Prstovou musí přijít na to, jak zabránit, aby Vincent (ten zloděj) už nekradl.

Mně se to líbilo. Bylo to originální, milé a vitpné. Je to pro děti, tak bych neřešila, jak Vincent kradl pusinky, ale rozhodně je tady důvod k zamyšlení, jestli těch zlodějů polibků není kolem nás nějak moc.

08.06.2015 4 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Tento kratičký příběh byl nabitý vtipem, romantikou, dobrý jídlem. Moc jsem si čtení užívala a jsem ráda, že jsem konečně přečetla nějakou knihu od této autorky.A podnítilo to mou zvědavost natolik, že si obstarám i další knihy.

07.05.2015 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Druhý díl by úplně jiný než jednička, i když byl o chlup slabší, přesto se to skvěle četlo, nechybělo napětí a dobrodružství. Celou dobu jsem nevěděla, jestli některým lidem věřit nebo ne. A jako ZLOSIN je dobrý? Možná jo. To možná konečně odhalí třetí díl, protože tento zůstal dost otevřený.

02.05.2015 4 z 5

Sen o Somersetu Sen o Somersetu Leila Meacham

Přečteno jedním dechem. Nádherná knížka plná lásky, dobrodružství, ale i zklamání a obětí. Historické romány moc nečtu, ale autorka je zárukou toho, že číst její knihy se opravdu vyplatí.

13.04.2015 5 z 5

Knížka Knížka Hervé Tullet

Sice jsme měli Knížku prohlédnutou do pěti minut, ale bavily jsme se u toho. Je vtipná a originální.

31.03.2015 4 z 5

Kiko a tajemství papírového motýla Kiko a tajemství papírového motýla Markéta Pilátová

Napínavý příběh pro děti, ve kterém se pohybují hodní a zlí duchové. Vhodné čtení jak pro děti, tak i dospělé :-)

22.02.2015 4 z 5

Plástev jedu Plástev jedu Josef Pecinovský

Jen těžko si dokážu představit svět jako je popsaný v této knize, Klasické scifi, které vzniklo v roce 1990 je čtivé a napínavé. První část byla dost drsná a "seznamovací", ale ta druhá byla akční a o překvapení tu nebylo nouze. Líbilo se mi to a doporučuji dál.

24.01.2015 4 z 5

Kočka na plotě Kočka na plotě Jarmila Pospíšilová

Anotace slibovala trochu něco jiného, než nakonec příběh byl. Je to taková sonda do lidských duší. Jednotlivé příběhy lidí se točí kolem jednoho malého děvčátka. Kniha se mi líbila, byl to psychologický román a autorka v něm reálně vystihla povahu svých postav.

15.12.2014 4 z 5

Čertovo kopyto Čertovo kopyto Jan Sviták

Příběh plný napětí, dobrodružství a čertů. Občas jsem ani nedýchala, jak jsem se bála. A husí kůži jsem měla od začátku do konce.

01.12.2014 4 z 5

Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic Edith Piaf: Bez lásky nejsme nic Jean-Dominique Brierre

Znala jsem písničky Edith Piaf, něco málo jsem tušila o jejím životě díky filmu, ale životopisná kniha mi dala nahlédnout do jejího nitra a také do jejích lásek, které potřebovala jako vzduch k dýchání.

28.11.2014 4 z 5

Pravdomluvní sedmilháři Pravdomluvní sedmilháři Sofie Králová

Krátký příběh, který ač krátký, má v sobě hodně lásky, kariérismu a nevěry.

13.11.2014 4 z 5

Dívka s devíti parukami Dívka s devíti parukami Sophie Van der Stap

Krásný příběh, který dává naději, že i z rakoviny se dá vyléčit.

26.10.2014 4 z 5

Slunečnice Slunečnice Klára Mandausová

Kristina mi byla velmi sympatická, její příběh jsem prožívala spolu s ní, prožívala jsem s ní všechny problémy, pocity, strachy. Navíc má kniha krásnou obálku a trochu mi připomíná léto, které skončilo.

24.10.2014 4 z 5

Káťa Líbezná: dortíková princezna Káťa Líbezná: dortíková princezna Marci Peschke

Přišlo mi to moc americké a pro naše české luhy a háje nereálné. Ale myšlenka byla zajímavá, přesto jsem se s příběhem moc nesžila. Obrázky také nebyly špatné, ale trochu mi vadilo to, že nejsou moc barevné.

24.10.2014 3 z 5