martineden komentáře u knih
Tak ráda bych se zbavila věcí, ale neumím to. Proto čtu Marii Kondo
Tato kniha je perfektní. Učili jsme se o ní kdysi na základce, připadalo mi tenkrát to téma, že si holka povídá s balonky, debilní. Ještěže jsem se knize dostala později. Křehký příběh holky, kterou hodně zklamal svět dospělých, ale naštěstí se najde spřízněná duše.
Ta mě bavila hodně. Nadsázka, školní prostředí... nakonec vlastně nevím, zda si autor dělal legraci, či to myslel vážně.
Ani nemáte pocit, že čtete učebnici, doporučuji.
Foglarovky a Zapletalovky - základ toho správného dospívání.
Slibný začátek knihy se postupně změní v trochu úmornou změť postav a jejich historií. A dočerta ta milostná linie hlavního hrdiny Ariho! Ale přesto čtivé a je zde jisté kouzlo islandského sněhem zapadaného zapadákova.
Helenka studuje gymnázium, se spolužáky zakládá recitační skupinu... klasika
Ono se těch pár myšlenek točí v kruhu... Na druhou stranu - proč ne?
Vynikající český válečný román s neobvyklým hrdinou - intelektuálem. Četla jsem v prváku na vysoké a dodnes si pamatuji, jak mě kniha zasáhla.
Děsivé svědectví, které ukazuje na šílené a promyšlené zabíjení v Osvětimi.
Vynikající nápad charakterizovat nejen klasiku ve čtyřech obrazech. Stručné, jasné, vtipné.
Četlo se to výborně, škoda toho začátku - člověk věděl jak to skončí... Kniha není vůbec špatná, ale nevím přesně proč na mě nezapůsobila tak jako třeba Lustigovy knihy.
Jedna z nejlepších knih (nejen) o Polsku, jaké jsem kdy četla. Tak barvité líčení Polska 20. století, nádherný jazyk, plnokrevné postavy... Co víc si přát! A určitě si přečtu i další autorova díla.