Martinmmm komentáře u knih
Brilantne napísaná analýza príčin súčasného stavu demokracie v mnohých krajinách Európy a v USA s optimistickým záverom..
Veľmi prehľadné zhrnutie veľkého množstva kočovníkov a ich ríší, vrátane takých, ktoré sú pomerne neznáme..jedine mi chýbali trochu podrobnejšie mapy s vyznačením lokácií spomínanými v texte a bohatší menný register
Veľmi prehľadný medailón prvej polovice 16. storočia a ich hlavných kráľovských aktérov a ich vzájomných interakcií..
Sci-fi poviedky s výrazným filozofickým presahom..jednoznačne odporúčam..a veľmi sa mi páči aj prirovnanie k Borgesovi v doslove
Zaujímavé prepojenie kvalitne nazdrojovaného historického bádania a autorovej fikcie..celok vykresluje Vikingov skôr ako veľmi šikovných obchodníkov a moreplavcov, než ako vojnychtivých nájazdnikov
Vynikajúca, strhujúco napísaná kniha, ktorá v mnohom búra doterajšie zistenia a predpoklady o komunikácii medzi ľuďmi..
Vynikajúca kniha spájajúca osobný zážitok Timothy Snydera a jeho nekompromisnú kritiku súčasného stavu amerického zdravotníctva.
Nádherná, avšak aj trochu smutná kniha o vode (ale aj pôde, lese a ich rozmanitých živých obyvateľoch)
Parádna kniha..nádherné fotografie a ešte krajšie pribehy..a kopec spomienok na súboje na asfalte..od Induraina, cez Pantaniho a Ulricha..Armstronga, Contadora, Nibaliho, Wiginsa až k Froomovi a Saganovi
Niekedy ťažšie čitateľné, kvôli forme, ale hlavne kvôli obsahu..v každom prípade myslím, že by toto malo byť povinné čítanie pre každého. Zároveň, ale autor dáva nádej..nádej, že keď ľudstvo doviedlo planétu do takého stavu, v akom je, tak bude mať silu a schopnosti aj urobiť také kroky, ktoré zamedzia katastrofálnemu otepľovaniu.
Vynikajúca kniha..možno len škoda, že nevyšla v slovenčine skôr po vydaní..
Zaujímavé príbehy Slováka žijúceho už roky v Číne, ktorý ju pozná zo stránok bežnému turistovi neprístupných..a krásne fotografie.
Zaujímavý pohľad do zákulisia začiatku amerického vesmírneho programu..
Výborný popis fungovania súčasného sveta plný faktov a realistického pohľadu na možnosti ľudstva pri znižovaní emisií a dekarbonizácii..
Výborne spracovaný prehľad udalostí vedúcich k bojom v rámci sedemročnej vojny v Severnej Amerike a na Kube..
Prehľad dôležitých bitiek a udalostí sedemročnej vojny..
Výborné zhrnutie mnohokrát prehliadaných súvislostí udalostí na mori a na pevnine počas behu dejín..
Výborné zhrnutie bojov o americkú nezávislosť..
Klasika svojho žánru s úvahami, ktoré sú platné aj takmer 30 rokov po ich napísaní..