maryzka komentáře u knih
čtu ji ale někdy nechápu možna by to člověk pochopil kdyby byl vychován v prvorepublikové době
U této knihy jsem nevěděla jestli to je pravda nebo lež a fantazie
tuto knihu jsem měla pujčenou z knihovny a podle mých žebříček hodnot knih pro děti od této autorky je na třetím místě.
habsburkové začínají vládnout pomocí cukru a biče, podpora prumyslu v čechách, povýšení do šlechtického stavu pani Portheimové
od 5 dílu začínají politické intriky snaha o získání zemí, rozpory v církevních otázkách pronásledování nekatolíku.
Tohle bylo zajímaví obzvláště reformy Marie Terezie, základ peněžního fondu hospodařství rakouska- uherska. I když tento fond byl zařízen díky neunavné podpoře manžela Marie Terezie a tvořili opravdu hospodárský základ českých zemí.
Oblíbená kniha moji maminky. Přečetla jsem si ji ze zvědavosti taky i když herečka prozrazuje cokoliv ze života i to co nikde neuveřejnila tak senzace s Radkem Brzobohatým se nekona. Je vidět že mu ještě neodpustila.
byla to první kniha, kterou jsem přečetla a lituji toho že jsem si nekoupila knihy, které od něho vyšli
oblíbená kniha našich kantoru nebot pocházím z tohoto kraje.
Knihy Stanislava Motla mě nepřestávají fascinovat, ale pan Motl napsal toho spoustu o této herečce, dokonce s ní i hovořil ale mě trápila vždycky jedna otázka jako ženui ale tohle chlapa nikdy nenapadlo se zeptat. Jak se jí jako ženě mohl líbit? Mě z dobových fotek moc nelíbí.
no jak řikám navzdory mravní komise zřízené Marii Terezii nebyli Habsburkové svatí
první kniha, kterou jsem četla v dětství o kyjevské rusi a spojení s francii.
byla velkým překvapením po roce 1989. My ji znali jako pruvodkyni na Islandu při rozhovorech s Gorbačovem a najednou měla velice pestrý život.
je to kniha pamětí vzpomínající na život, politické udalosti, otázky náboženské aby se smířením boha nakonec zemřel.
tuto knihu jsem četla na základní škole moc se mi nelíbila ale díky tomu že pak byl film jsem se k této knize vrátila.