maryzka maryzka komentáře u knih

Láska v pěti podobách Láska v pěti podobách Josef Kopta

čtu ji ale někdy nechápu možna by to člověk pochopil kdyby byl vychován v prvorepublikové době

11.05.2012 1 z 5

Života sladké hořkosti Života sladké hořkosti Lída Baarová (p)

U této knihy jsem nevěděla jestli to je pravda nebo lež a fantazie

11.05.2012 2 z 5

Žárlivost Žárlivost Helena Šmahelová

tuto knihu jsem měla pujčenou z knihovny a podle mých žebříček hodnot knih pro děti od této autorky je na třetím místě.

11.05.2012 2 z 5

Toulky českou minulostí 7 Toulky českou minulostí 7 Petr Hora-Hořejš (p)

habsburkové začínají vládnout pomocí cukru a biče, podpora prumyslu v čechách, povýšení do šlechtického stavu pani Portheimové

08.05.2012 2 z 5

Toulky českou minulostí 5 Toulky českou minulostí 5 Petr Hora-Hořejš (p)

od 5 dílu začínají politické intriky snaha o získání zemí, rozpory v církevních otázkách pronásledování nekatolíku.

08.05.2012 2 z 5

Toulky českou minulostí 4 Toulky českou minulostí 4 Petr Hora-Hořejš (p)

Tohle bylo zajímaví obzvláště reformy Marie Terezie, základ peněžního fondu hospodařství rakouska- uherska. I když tento fond byl zařízen díky neunavné podpoře manžela Marie Terezie a tvořili opravdu hospodárský základ českých zemí.

08.05.2012 3 z 5

Toulky českou minulostí 2 Toulky českou minulostí 2 Petr Hora-Hořejš (p)

tahle serie se komentuje jenom jednou

08.05.2012 2 z 5

Měla jsem štěstí na lidi Měla jsem štěstí na lidi Petr Hora-Hořejš (p)

Oblíbená kniha moji maminky. Přečetla jsem si ji ze zvědavosti taky i když herečka prozrazuje cokoliv ze života i to co nikde neuveřejnila tak senzace s Radkem Brzobohatým se nekona. Je vidět že mu ještě neodpustila.

08.05.2012 2 z 5

Když se zvěrolékař ožení Když se zvěrolékař ožení James Herriot (p)

byla to první kniha, kterou jsem přečetla a lituji toho že jsem si nekoupila knihy, které od něho vyšli

07.05.2012 3 z 5

Z jabkenické myslivny Z jabkenické myslivny Běla Čapková

oblíbená kniha našich kantoru nebot pocházím z tohoto kraje.

06.05.2012 2 z 5

Prokletí Lídy Baarové Prokletí Lídy Baarové Stanislav Motl

Knihy Stanislava Motla mě nepřestávají fascinovat, ale pan Motl napsal toho spoustu o této herečce, dokonce s ní i hovořil ale mě trápila vždycky jedna otázka jako ženui ale tohle chlapa nikdy nenapadlo se zeptat. Jak se jí jako ženě mohl líbit? Mě z dobových fotek moc nelíbí.

Děti lásky - slavní levobočci Děti lásky - slavní levobočci Ursula Tamussino

zajímavé osudy nemanželských dětí.

06.05.2012 2 z 5

Nevěry Habsburků - Dynastie ve víru vášní Nevěry Habsburků - Dynastie ve víru vášní Robert Seydel

no jak řikám navzdory mravní komise zřízené Marii Terezii nebyli Habsburkové svatí

06.05.2012 3 z 5

Anna, královna francouzská Anna, královna francouzská Antonin Petrovič Ladinskij

první kniha, kterou jsem četla v dětství o kyjevské rusi a spojení s francii.

06.05.2012 3 z 5

Povolání otce: Prezident republiky Povolání otce: Prezident republiky Ivana Hutařová

tato kniha stojí za přečtení

Nancy Reaganová Nancy Reaganová Kitty Kelley

byla velkým překvapením po roce 1989. My ji znali jako pruvodkyni na Islandu při rozhovorech s Gorbačovem a najednou měla velice pestrý život.

Šest žen Jindřicha VIII Šest žen Jindřicha VIII Paul Rival

nejlepší orientační bod v životě Jindřicha VIII.

Císařovna Císařovna Norbert Frýd

je to historický román o který se myslím poprvé pokusil čech

05.05.2012 2 z 5

Paměti Paměti Mikuláš Dačický z Heslova

je to kniha pamětí vzpomínající na život, politické udalosti, otázky náboženské aby se smířením boha nakonec zemřel.

05.05.2012 3 z 5

Cirkus Humberto Cirkus Humberto Eduard Bass (p)

tuto knihu jsem četla na základní škole moc se mi nelíbila ale díky tomu že pak byl film jsem se k této knize vrátila.