maryzka komentáře u knih
Tak jsem přemýšlela jak okomentovat tuto knihu. Počátek mi připomínal knihu ,, Lev v ulicích,, později jsem si vzpomněla na jeden americký film( s milostnou romantikou)- dva kandidáti bílé a tmavé pleti bojují o post prezidenta- výsledek si každý domyslí, no a když se dostal do Bílého domu, tak kniha byla velmi nudná.
Kniha je zajímavá popisující asi bych to nazvala konec 19.století až 21.století ukončená a uzavřená éra královny Alžběty II. Pokud jsem měla názor tak ten, že to byla kronika vlády a společenských změn roku, který byl donucen po I. světové válce změnit jméno- pokračování různých společenských změn a události, kterým musela čelit královská rodina do odcházející nejstaršího člena rodiny. Nyní nastává nová éra. Jeden příběh strýce zemřelé královny připomíná příběh nebo osud prince Harryho. Co mě však zklamalo, že zde nejsou vůbec fotografie
Taky jsem si ji přečetla z nostalgie, ale i když jsem se bavila, tak si myslím, že by některé věci měli zůstat především z potravin. Nějak asi jak autor podotkl mám rozmazlený jazyk a proto mi spousta věci nechutná, Je fakt, že štávy, které vyráběli v Mnichově Hradišti byli nejlepší, domácí se moc nepovedli
Pěkná kniha, fotografie pěkné a jejich příběhy taky pěkné
Tak už máme jiný pamětníky. My jsme zažili pamětníky s válkou, tady v této knize je popsán spíš paměti života v míru. Nacházejí se zde i pěkné fotky města a doufám, že se někdy ještě něco vydá na tuto tématiku
Sice jsem ji přečetla po několika letech, neboť knihy na téma ,, Krásy přírody nějak nemusím Avšak co mě překvapilo bylo to, že ve dvou povídkách mě připomněla, že jsme tuto povídku četli v nějaký čítance.
Historie počátků dělnického hnutí, které se později objevuji jinak a v jiných knihách, které vycházeli v 50. letech. Bylo to , ale přesto svým způsobem poučné pro jiné knihy především dětského žánru.
Kniha inspirována seriálem ,, Četnických humoresek. Na té knize se mi líbí především to jaká je předloha skutečných osob, kriminálních případů i reálie doby první Československé republiky.
Romantický příběh u kterého se nemusí přemýšlet a který je dobrý na cestování vlakem
Romantická kniha nebo spíš osudy žen líčeno jako-by romanticky, ale jinak jsem měla pocit a asi si budu muset nalézt od autorky předchozí knihu ,, Dvě hrsti života" že to bylo volné pokračování.
Jo já pořád říkala, že manželství byl zaopatřovací ústav, tady to bylo naznačeno na rodině pana Collinse i když druhá dcera se vymykala společenským konvencím. Zároveň si myslím, že autorka opravdu citlivě napodobila styl Jane Austenové a je to milé a ženské čtení
Milé oddechové čtení. Plynule navazuje na tuto sérii i když bych řekla, že počátek knihy působí svižným tempem, později je to trošičku nudné
Nijak jsem se do tohoto milostného příběhu nemohla začíst.
Jak vidno i současnost si najde milostný námět z alžbětinské doby.
Myslím si, že to nemělo nějak hlavu a patu jak se říká. Sice to mělo být ukončení trilogie, ale tento milostný román byl chaotický
Co na tuto knihu říct? Snad jen to, že snad už bude knih o princezně Dianě. Nechci ji chválit ani hanět, ale myslím si, že tato kniha je snad důstojným zakončením knih o této osobnosti. Co je na té knize zajímavého jsou asi fotky, které jsou málo známe nebo spíš neznámé.
Sice na určité období mám jiný názor, ale vždycky jsem byla zvědavá na osudy potomků se známých rodin. Tady je asi první kniha na toto téma. Popis Brna, ovzduší politické a společenské děje se také promítly do osudu rodin.
Sice mi to připadalo dost krátký, ale bylo to poučný i zajímavý. Poučný to bylo v tom, že hlavní hrdinka viděla chování svého otce k matce a velmi jí to silně zasáhlo. Proto odmítala žít v partnerském svazku. Při plavbě na lodi s mladíkem změnila svůj názor. Zajímavý mi to připadalo to, že je to novelka s příběhem 19. století a to velmi předehnalo svou dobu.
Sice jsem nechápala název knihy, ale jak spisovatel je zafixován psaním knihy pro mládež, tak mě tato kniha spíš připomínala jako rozloučení se světem , který znal a okolo současného světa pomalu, ale opatrně našlapoval. Povídky byli k smíchu, dokonce tam byla tzv.. Moderna" jak by přitakali lidi, kteří by současnému světu nerozuměli( parodie knihy Ignata Hermana nebo pohádka o Popelce)