maryzka maryzka komentáře u knih

Holocaust Holocaust Gerald Green

Je to kniha ze dvou hledisek-arijského občana a židovského občana. Z hlediska židovského občana- jeho rodina dlouho nevěřila , že se Hitler zabydlí v politice, nechtěla odejít z Německa a poté už bylo pozdě. Arijský občan plnil rozkazy a přizpusobil se době. Tak tohle člověk slýchá v televizních dokumentech o válce- Židi, míšenci a meněcenná rasa to měla těžké zato arijský občan se musel přizpusobit. Připomíná to české přísloví- Kdo chce s vlky žít musí s mina výt.

Mirka s Jirkou sami doma Mirka s Jirkou sami doma Ilona Borská

Nudlepidlo a chroupák - dodnes nepřekonatelná slovní hříčka pro děti

20.05.2012 3 z 5

Troufalý autor osud Troufalý autor osud Ilona Borská

Nevim já jsem četla obojí vydání ale lepší mi připadalo to první. Myslím že druhý vydání nemá takovou živost, štávu.

Šest dnů na Luně 1 Šest dnů na Luně 1 Ivo Štuka

Moje kniha to není,nebot kosmonautika mě nezajímala ale myslím že na tehdejší dobu to bylo na slušné urovni. Tahle kniha byla tátova oblíbená, fotky byli pěkné

Kouzlo nevinnosti Kouzlo nevinnosti Patricia Grasso

Tato kniha je lepší než Pohanská princezna, je to kniha čtivá,hlavní hrdinka je dívka z 18 století takže je i trocha snahy o emancipaci. Jednu chybu to má- prý udajně je to druhý díl tak nevim kdy vyjde první.

20.05.2012 1 z 5

Pohanská princezna Pohanská princezna Patricia Grasso

Příšerně ubrečený, souboj světa křestanského s pohanským.Hlavní hrdinka má svoje zvyky, které angličanům připadají magické takže je musí tajit, ale vzhledem k tomu jak je krásná tak ostatní muži ji milují, ale ženy nenávidí.

20.05.2012

Listy nevěstě a ženě Listy nevěstě a ženě Alexandr Sergejevič Puškin

Bohužel moc jsem této knize nedala nebot mě vždycky v hlavě blesklo mnoho otázek.

Skřivánek Skřivánek Jindřich Šimon Baar

Tato kniha se dala číst nebot to je obdoba Raisova ,,, Pantáta Bezoušek".

19.05.2012 5 z 5

Jan Cimbura Jan Cimbura Jindřich Šimon Baar

Bohužel je to nezáživně čtení alespon pro mladé lidi. Jan Cimbura byl svět vesnice našich dědů popřípadě pradědů. Přiznám se že Cimburu jsem četla díky tomu že to byla oblíbená kniha mého dědy, moje už tak ne.

Královská výsost Královská výsost Thomas Mann

Narážka na císaře Vilema - báječné,skoro jako červená knihovna

19.05.2012 4 z 5

Lotta ve Výmaru Lotta ve Výmaru Thomas Mann

Goetha nerada, takže tahle kniha se mě moc nelíbila.

Buddenbrookovi Buddenbrookovi Thomas Mann

Na tohle je názor jediný- Jedna generace začne budovat něco a dalším se to podaří zničit.

17.05.2012 3 z 5

Trojhvězdí nesmrtelných - Mandlová, Baarová, Gollová Trojhvězdí nesmrtelných - Mandlová, Baarová, Gollová Josef Frais

Po přečtení této knihy si musí člověk vzpomenout na několik českých přísloví a jednu Ježkovu Písničku. Ježkova písnička zní: Život je jen náhoda, jednou si dole a jednou nahoře. Další přísloví:Když ptáčka lapají krásně mu zpívají nebo Pánská láska po zajících skáče. atd. Opravdu zajímavá paralela.

17.05.2012 3 z 5

Hořký smích totality aneb Čítanka pro Husákovy děti Hořký smích totality aneb Čítanka pro Husákovy děti Oldřich Dudek

Posmívat se dokáže každý ale něco dokázat to ne. Zajímalo by mě co dnes dokázala tzv,,demokracie" v současnosti.

17.05.2012

Z operety do operety Z operety do operety Vašek Vašák

Kdo miluje operetu, tak honem do čtení této knihy.

17.05.2012 2 z 5

Soukromý život Jaroslava Marvana Soukromý život Jaroslava Marvana Jarmila Nová

Taky jeden soukromý život o kterém lidi nevěděli

Osudová láska Osudová láska Marie Formáčková

Škoda že tenkrát neexistoval ,,Bulvar". Ohromné překvapení a utajení po desítkách let.

České filmové nebe České filmové nebe Pavel Taussig

Moje oblíbená kniha. Ukazuje i druhou stránku filmových hvězd, které nejsou mezi námi

Býti Švorcovou Býti Švorcovou Jiří Zapletal

První kniha, která vyšla o Jiřině Švorcové po sametové revoluci.

Do posledního okamžiku Do posledního okamžiku Traudl Junge

zajímavé poznání Hitlera z jiné stránky