Mathiola8 komentáře u knih
No nakonec mě pohltila, v dobrém. Z počátku mi vadilo, že některé výrazy "po našemu" byly umístěny v textu tak nějak "na silu" a někdy fakt úplně mimo. A taky, že se některé části zbytečně opakovaly.
Pak mě však historie a osudy hrdinů nadchly a už se mi četlo mnohem lépe. Děkuji tedy za tuto knihu, která mi prohloubila mé znalosti o našem krásném městě. Diky
Taková pohodová. Dvě odlišné ženy, přitom se obě mohou stát "obětí vlastního života".
Marie mi byla od začátku sympatičtější, věděla co chce a šla si za tím, jen pak se na chvíli "ztratila".
Katka naopak mi připadala hodně "nevědomě", tápala a dost se v tom plácala. I ona se na chvíli zatoulala.
Obě však našli to své, dovedli se se svými životy vypořádat a já jim pak už oběma moc fandila.
Styl psaní se mi moc líbil, krátké kapitoly mi nevadily, uměly hned vtáhnout do děje. Určitě si ráda přečtu další knihu této autorky :)
Vůbec jsem se nemohla začíst, asi 10x jsem chtěla odložit a měla jsem udělat. Kniha mě nijak nenadchlo ani děj ani konec. Příští už nebudu číst. Styl povídky mi nevyhovuje. Celkově nuda.
Jasný důvod proč nesňupat perník. Viděla jsem film a jelikož mi připadal nic moc, vrhla jsem se do knihy. Existují věci mezi nebem a zemí, ale tady mi to připadalo spíše jako pohled do mysli narkomana. Zaujalo mě snad jen na začátku ten nález v blázinci a pak už to byla vesměs nuda. A dost mi nesedl Igor a jeho sprostá řeč a sobectví.
Posloucháno jako audio. Některé myšlenky ač se nezdají jsou velmi hluboké. Místy mě hodně rozesmála, místy nudila a místy dala skvělé aha momenty.
Úžasná kniha, jedná z těch, které čtěte pořád a přesto ji nechcete dočíst. Děj se stálými zvraty. Velmi čtivá. Určitě doporučuji :)
O Magdalenkách jsem už viděla film, proto jsem po této knížce sáhla. Příběh je to dost hrozný. Dívka si vytrpěla své. V příběhu jsou ale i pasáže méně čtivé a celkový styl knihy mě moc nebavil.
V této knize najdete spoustu dobrých rad jak zlepšit svůj vztah k penězům. Je tady však spousta odkazu k bonusům ke knize, které již nejsou funkční, s nimi by to jistě bylo o mnoho lepší.
Kniha poskytuje dost hodnotných postřehů a rad, pro mě tedy hlavně ve třetí třetině knihy.
Vůbec jsem se nemohla začíst. Viděla jsem prvně seriál, který je skvělý. Na knihu jsem se vrhla a asi jsem měla moc velké očekávání. Musím říct, že mě vůbec neoslovila. Psaná hodně nesouvisle. Úplně jsem se ztrácela. A při závěrečné přednášce jsem už byla úplně mimo :)
Téma to ovšem zajímavé je, ale raději koukněte na stejnojmenný seriál.
Chvílemi překvapivá. Některé pasáže mě hodně bavily, jiné méně. Někdy se mi to zdálo už překombinované. Kniha je ale čtivá a plná zvratů. Zase něco jiného.
Kniha mě velmi příjemně naladila. Myšlenky v ní jsou krásné, poučné. Ráda se k nim budu vracet, ať je co nejvíce zapojím do života.
Jsem z knihy nadšená. Skvěle se četla. Je to třetí kniha, kterou jsem od autorky četla. Všechny můžu doporučit. Moc pěkné čtení.
Moje první od Murakamiho. Jelikož ráda běhám i píšu, tak jsem si ji vybrala a za mě je super. Určitě si přečtu i nějakou klasiku od něj, jelikož tato mě opravdu zaujala.
"Aby se nám věci sami ukázaly, musíme být připraveni své názory odložit..." Kniha pojednává o laskavé mluvě, o vědomém dýchání, vědomých krocích, o utrpení a dalších věcech našeho života. Je zajímavá. Pro někoho může být i složitější. Vědomé dýchání nám však může velmi pomoci.
Zajímavá kniha psaná jednoduchým slohem s krátkými kapitolami. Skoro bych řekla bez emocí, i když nakonec dojem zanechá. Líbila se mi.
Viděla jsem film a vůbec nevěděla, že předlohou byla kniha S. Kinga. Film se mi moc líbil. Kniha také. Velmi čtivý příběh.