Matkaknihomolka Matkaknihomolka komentáře u knih

Genesis Genesis Chris Carter

Panebože já toho Cartera tak miluju!! A ptám se proč, proboha proč se jeho knihy nezfilmují. Z toho by byl pěknej biják! :D

02.08.2023 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

První knížka, kterou jsem ulovila u nás v knihovně, od R. Galbraith. Kdo četl Harryho Pottera musí vědět, že je to paní autorka a prostě psát umí. Na změnu žánru jsem se tedy moc těšila. A upřímně by mě ani nenapadlo od této autorky něco hledat, takže jsem moc ráda, že jsem na ni dostala doporučení. Na co jsem se ale netěšila je těch skoro tisíc stran. Bála jsem se, že to bude nuda, že to budu číst věky. No, co vám budu povídat, měla jsem to přečteno za pár dní. I když se děj točí vesměs okolo “odloženého případu. Pořád se tam něco děje, pořád se objevují nové skutečnosti. Pořád mě tam něco překvapovalo, co mě nutilo číst dál a dál. Robin a Cormoran jsou skvělá dvojka a mé romantické já by je tak moc chtělo vidět spolu :). Ten konec mě překvapil, ale nechci spoilerovat. Rozhodně se těším na další díly.

17.06.2024 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Dalsi pribeh s Joonou Linnou. Precteno behem jednoho dne, protoze to bylo opet velmi napinave a ten, kdo to vsechno pachal me prekvapil, to bych necekala. Tesim se na pokracovani.

12.01.2021 5 z 5

Otec musí zemřít Otec musí zemřít Sandrone Dazieri

Tohle byla jizda od zacatku do konce. Zajimavy a napinavy pribeh a ten konec byl rozhodne necekany.

29.12.2020 5 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Na knihu jsem se tesila cely rok a opet nezklamala! Napinave cteni.

10.12.2020 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Na tohoto autora jsem slysela jen same dobre ohlasy, pry pise podobne jako muj oblibeny autor Carter. Musim uznat, ze to byla pravda. Po delsi dobe opet napinava kniha, zvracena, cetla jsem ji jednim dechem. Tesim se na dalsi!

03.10.2020 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Zajimava, napinava kniha. Prvni kniha od teto autorky, kupuji hned dalsi.

24.09.2020 5 z 5

Tetovač z Auschwitzu Tetovač z Auschwitzu Heather Morris

Strasne "vychvalovana" kniha, kterou jsem se rozhodla koupit. Bohuzel koupe lituju. Tema holokaust me zajima, rada ctu knihy s touto tematikou. Bohuzel tato kniha je pro me tak divne napsana, nezajimava, nudna, nenapinava. U ostatnich knih, tematu holokaust napr. Mengeleho devce, Smrt je mym remeslem atd. ty knihy ctete jednim dechem, vtahne vas to do deje a vcitite se do postav, takze v podstate vam je v zaveru do breku a mraz vam beha po zadech, z toho, co je v knihach popisovano. Tady se bohuzel nic takoveho nestalo. Cekala jsem od toho daleko vice bohuzel.

28.11.2019 2 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

V první řadě musím říct, že české autory detektivek moc nevyhledávám. Na Klevisovou jsem ale slyšela samou chválu, takže jsem se vlastně těšila na dobré počtení. Příběh mě celkem bavil, Bergman je mi moc sympatický, zkrátka detektiv na vlastní pěst. Prolínalo se zde několik životních osudů, až jsem se v tom někdy ztrácela. Mělo to zápletku, mělo to napětí, mělo to vraždy. Zkrátka vše, co dobrá detektivka má mít. Určitě si přečtu i další díla autorky.

02.07.2024 4 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Takové knihy by mělo být povinností číst, aby se nikdy nezapomnělo, jaké hrůzy se děly.

30.05.2020 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Silny pribeh, dojemny. Pribehy z velecneho obdobi mam rada, takze tento mi skvele sedl. Doporucuji precist. Jednu hvezdu odecitam, protoze nemam moc rada knihy, kde je vice vypravecu(prolinani pasazi pritomnost/minulost).

23.01.2020 4 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Možná jsem psychopat, ale já jeho knihy prostě miluju! A taky Roberta.

26.12.2018 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Nevím jak to ten chlap dělá, ale když začnu číst, tak nemůžu přestat. Další kniha a zase se budu opakovat. Skvělé!

02.02.2018 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Přiznám se, že tentokrát jsem z případu zas tak unešená nebyla. Asi mě tam rušili ty chaty a různé příspěvky na twitteru. Ale na druhou stranu, na to jaká je to zase tlustá bible se to čte svižně, pořád se něco děje, pořád se něco zamotává a stejně je zas konec moment překvapení.

PS: moje trochu romantická duše doufala, že Strike a Robin do toho bouchnou a zas nic :D
Tak snad příště!

03.11.2024 4 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

Zajimavy namet knihy s tetovanim, uplne jsem si predstavovala, jak nekdo orezava tetovani mne. Napinava kniha, kde do posledni sekundy nevite, kdo je vlastne vrahem.

28.11.2019 4 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Opet napinave cteni. Z autora se stava muj oblibenec. Zvracene, tajemne, napinave.

10.10.2020 5 z 5

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Napinave, ctive. Rozhodne doporucuji.

24.08.2020 4 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Tato kniha se mi libila, byla napinava, dej byl dobre promysleny.

13.08.2020 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Prvni dil byl o neco slabsi, ale tento dil byl naprosta bomba. Napinave od zacatku do konce. Nemohla jsem se odtrhnout od cteni, takze za me super detektivka.

11.03.2020 5 z 5

Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Asi zatim nejlepsi motivacni kniha, kterou jsem kdy precetla. Vse je srozumitelne popsano a v prubehu cteni jsem si uvedomila spoustu malych chyb, ktere jsem delala pri pokusu plnit si ma prani. Svym zpusobem mi tato kniha otevrela oci.

23.01.2020 5 z 5