Matkaknihomolka komentáře u knih
Trochu zklamání, protože spád kniha měla dobrej. Ale postupně jsem se ztrácela, co je před a po a kdo co popisuje. Pointu se vlastně dozvíme až na konci. Ale ten konec mi přišel zas dost odfláknutý. Nicméně mi z toho bylo i tak dost smutno.
Přiznám se, že tentokrát jsem z případu zas tak unešená nebyla. Asi mě tam rušili ty chaty a různé příspěvky na twitteru. Ale na druhou stranu, na to jaká je to zase tlustá bible se to čte svižně, pořád se něco děje, pořád se něco zamotává a stejně je zas konec moment překvapení.
PS: moje trochu romantická duše doufala, že Strike a Robin do toho bouchnou a zas nic :D
Tak snad příště!
Na další díl jsem se moc těšila a musím říct, že naštěstí autor opět nezklamal. Kupodivu jsem se i zasmála. Což se mi u detektivek moc nestává.
První kniha od autorky. Rozhodně se podívám i po dalších. Hlavní postavy sympatické, děj zapeklitý až někdy překvapivý. Prostě čtivá a napínavá detektivka. Líbilo se mi to!
Když pominu, že Lottie je nesympatická a protivná, tak to byla celkem fajn detektivka se zajímavou zápletkou. Bylo to napínavé, čtivé a relativně krátké.
Jedna z mála knih, kterou se neodvážím dočíst celou. Nesedí mi, jakým stylem autor píše, jak je tam vše opakováno stále dokola, přijde mi, že ten děj je jen patlání páté přes deváté. Škoda.
Kuchařka je určitě super pro kuchaře, kteří jsou začátečníky. Protože je tam vše vysvětleno od A do Z. Pár receptů jsem zkusila, ale přiznám se, že úplně tu českou klasiku nemusím. Takže mezi mé TOP bohužel nepatří.
Kuchařka je moc hezká barevně a líbí se mi i zpracování. Recepty, co jsem podle ní vařila byly chutné a povedly se. Jen je někdy problém sehnat “exotické ingredience.
Další pokračovaní kuchařky Ulala. Zase velká spokojenost.
Krásná, přehledná kuchařka, kde je podrobně rozepsán i postup. Recepty jsou skvělé.
V první řadě musím říct, že české autory detektivek moc nevyhledávám. Na Klevisovou jsem ale slyšela samou chválu, takže jsem se vlastně těšila na dobré počtení. Příběh mě celkem bavil, Bergman je mi moc sympatický, zkrátka detektiv na vlastní pěst. Prolínalo se zde několik životních osudů, až jsem se v tom někdy ztrácela. Mělo to zápletku, mělo to napětí, mělo to vraždy. Zkrátka vše, co dobrá detektivka má mít. Určitě si přečtu i další díla autorky.
První knížka, kterou jsem ulovila u nás v knihovně, od R. Galbraith. Kdo četl Harryho Pottera musí vědět, že je to paní autorka a prostě psát umí. Na změnu žánru jsem se tedy moc těšila. A upřímně by mě ani nenapadlo od této autorky něco hledat, takže jsem moc ráda, že jsem na ni dostala doporučení. Na co jsem se ale netěšila je těch skoro tisíc stran. Bála jsem se, že to bude nuda, že to budu číst věky. No, co vám budu povídat, měla jsem to přečteno za pár dní. I když se děj točí vesměs okolo “odloženého případu. Pořád se tam něco děje, pořád se objevují nové skutečnosti. Pořád mě tam něco překvapovalo, co mě nutilo číst dál a dál. Robin a Cormoran jsou skvělá dvojka a mé romantické já by je tak moc chtělo vidět spolu :). Ten konec mě překvapil, ale nechci spoilerovat. Rozhodně se těším na další díly.
Dávám tři hvězdičky - jednu za Štočka, druhou za malý počet stran a třetí za snahu Lucie. Opravdové zločiny mám celkem ráda, nicméně z tohoto podcastu jsem získala dojem, že Lucie nebude úplně nejostřejší tužka v penále. Vzhledem k tomu jaká je to spisovatelka a moderátorka by mohla mít slovní zásobu bohatší. Strašně divně se to čte, přitom to mohlo mít takový potenciál! Ve mně to vzbuzovalo dojem, že to píše pubertální patnáctka. Divně položené otázky, stylisticky se mi to taky nelíbilo. Opravdu po dlouhé době kniha, kterou jsem dočetla jen z povinnosti.
Panebože já toho Cartera tak miluju!! A ptám se proč, proboha proč se jeho knihy nezfilmují. Z toho by byl pěknej biják! :D
Cetla jsem hodne knizek, kde je popsan “pribeh” z koncentracnich taboru a tenhle me zas tak moc nezaujal. Podle hodnoceni jsem cekala asi neco vice. Ano kazda kniha o koncentracnim tabore je smutna a muselo to byt hrozne. Ale tady ta kniha spise popisovala Zuzanu jako takovou - jeji detstvi az dospelost, cukrovar atd…Pribeh z koncentracniho tabora byl za me kratky a ne zas tak barvive popsany. Zkratka jsem asi cetla lepsi knihy na toto tema.
Knihy této tématiky je velice těžké popsat a hodnotit...Slovy nelze popsat, co za hrůzy se v té době děly. Hrozné.
Predchozi dil byl lepsi. I tak se mi ale kniha libila.
Dalsi pribeh s Joonou Linnou. Precteno behem jednoho dne, protoze to bylo opet velmi napinave a ten, kdo to vsechno pachal me prekvapil, to bych necekala. Tesim se na pokracovani.
Ceske autory detektivek moc nemusim, nicmene diky teto knize menim nazor. Do knihy jsem se opravdu zacetla, policejni prostredi me bavilo, pribeh taky. Jen to teda sakra blbe skoncilo, takze urcite kupuju dalsi dil, at vim jak to dopadne. :)
Tohle byla jizda od zacatku do konce. Zajimavy a napinavy pribeh a ten konec byl rozhodne necekany.