Maxeen komentáře u knih
Čekala jsem, že se aspoň trošku zasměju a že si oddychnu. Nápad určitě zajímavý - psaní z obou stran. Ale ve finále jsem se u Jáchyma vyloženě nudila a u Veroniky jsem si říkala - kdy už se alespoň trošku zasměju - no nepřišlo to. Byť mám Hartla celkem ráda, toto mi vůbec nesedlo. Bohužel.
Kniha mě neskutečně iritovala. Člověk chtěl všechny postavy proplesknout a zařvat na ně, ať se proberou. Dočetla jsem jen silou vůle a do čtení se nutila, protože jsem věděla, že mě to bude zase jenom štvát.
Tato kniha se dá shrnout jednou větou - tou, která zazní asi 100x - pokud mě podvedeš - nevezmu si tě, nebudu s tebou, skončil jsi a jiné obdoby těchto prohlášení, která se opakují pořád a pořád a pořád.... Když k tomu připočítám ještě totálně protivné chování obou hlavních hrdinů, je z toho kniha, která vás neskutečně otravuje...
Ach jo, to bylo "něco". Celkem jsem se těšila, že si odpočinu u něčeho nekomplikovaného. Ale tohle bylo nekomplikované až moc. Ani ne tak dějem, jak nezáživnými situacemi, divným jazykem, zvláštním ukončováním vět, které postrádaly smysl..., místy to působilo až hloupě a strnule... Knihu jsem několikrát odložila a nutila se ji číst..., po dvou měsících jsem ji teda dočetla, ale jen silou vůle..., takhle už se do ničeho určitě nutit nebudu.
Za mě má knížka perfektní a aktuální námět, ALE nějak jsem se nedokázala pořádně začíst, místy jsem se i nutila do čtení. Nakonec jsem knihu odložila, přečetla dvě jiné, a zase se k ní vrátila. Nebyla to špatná kniha, jenom nebyla dostatečně dobrá, aby mě vtáhla do děje a udržela mou pozornost. Škoda, těšila jsem se.
Od tohoto žánru už moc neočekávám, čtu tyto knihy, abych vypla. A většinou už v první polovině člověk ví, co bude dál. Tato kniha mě ale mile překvapila. Byla vtipná, hezky napsaná a takovou zápletku jsem opravdu netušila. Nejlepší byl kozel s plenkami
(SPOILER) Konečně poslední díl. Víc takových bych nezvládla. Inspirace 50 odstíny šedi byla “určitě” zcela náhodná…, vždyť hlavní postava je bohatá, bez rodičů a típali si o něj cigarety, po kterých má jizvy na zádech. A to, že je sexuálně dominantní už je jen třešničkou na dortu ve vykrádačství…, ještě že už je konec.
V porovnání s předchozími díly je tato kniha o poznání lépe napsaná a propracovaná, byť mi chování hlavních hrdinů lezlo někdy na nervy a vyloženě jsem přeskakovala některé infantilní dialogy.
(SPOILER) Kniha, kdy autorka vykrádá sama sebe, respektive zápletku prvního dílu. Už v prvním dílu víte, které postavy budou ústřední dvojicí dalšího dílu. Stejně tak předvídatelné je to i dále. Byť si chce člověk pouze odpočinout a čte tento žánr jako oddechovku, tak "toto" si ani nálepku oddechovky nezaslouží.
Kniha je bohužel předvídatelná od prvního flashbacku do dětství hlavních hrdinů. Od tohoto žánru člověk moc neočekává, ale chybí tomu větší propracovanost…