maximus13 | Komentáře u knih | Databáze knih

maximus13 maximus13 komentáře u knih

Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Krátká, rychlá, úderná detektivka z Ostravy. Výborný popis charakterů lidí, kteří zde žijí. Z popisované lokality ve které se děj odehrává je šílený a je s podivem, že když tam lidé začnou žít, tak tam chtějí i dožít a to přes všechny strasti co jim život nachystá.

30.09.2021 4 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Kniha o blbcích. O "milých blbcích", jejichž dobře myšlené skutky skončí naprostou katastrofou. Audiokniha je NAPROSTO SKVĚLE NAČTENÁ HERCEM OTAKAREM BROUSKEM ml. Nepamatuji si, kdy jsem se naposledy tak dobře u knihy bavil a smál jako u tohoto příběhu.

14.06.2021 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Po dlouhé době jsem neuhodl kdo je vrah a to cením. Jak může jedno drobné rozhodnutí změnit lidem životy. Co všechno najednou vypluje na povrch. Jak začne všechno do sebe zapadat a jak jsou doopravdy věci jinak, než vypadají na první pohled. Krátká, jasná a logická detektivka, která se dá přečíst za víkend.

29.08.2023 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Velmi kvalitní detektivka. Autorka vás samozřejmě tahá za nos a nenápadné indicie vás mají přesvědčit o tom, že vrah je ten kterého tipujete. Samozřejmě, že na konci je všechno úplně jinak. Na plný počet * to není, ale přidávám jednu * za kvalitně načtenou audioknihu.

09.12.2021 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Ta zima a depresivní nálada z knihy přímo stříkají. Čtení je však naprosto úžasné. Takto napsaná detektivka se čte sama a i přes vysoký počet stran vám bude líto, že už je konec.

09.09.2020 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Je asi zbytečné znova vychvalovat to, co už je v komentářích tisíckrát napsáno a s čím do posledního písmenka souhlasím. O kvalitě knihy vypovídá již samotné vysoké hodnocení. Proto bych rád vypíchl zejména výborně zpracované charaktery postav. Ty se postupem děje začínají pěkně "vybarvovat", ať už v dobrém slova smyslu, tak samozřejmě i opačně.

05.05.2020 5 z 5

Mlýn na mumie Mlýn na mumie Petr Stančík

Velice, opravdu velice zajímavě uchopený detektivní román. Je úžasné s jakou nápaditostí je příběh líčen. Fantastické čtení, kde nechybí vtip nadhled a nádherná čeština. Upozorňuji, že u knihy budete mít neustále hlad, neboť popis jídel v knize je naprosto geniální.

26.02.2020 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tato kniha je opravdu pecka! Recenze píši vždy s odstupem času "až si to sedne". Teď jsem se dostal k napsání recenze a už si zase živě vybavuji konkrétní pasáže knihy. Ze čtení knihy mám dodnes silné zážitky a je to jedna z mála knih, kterou si přečtu znovu. Když se mě někdo ptá, abych mu doporučil nějakou knihu tak ihned vykřiknu jedině "Za zavřenými dveřmi, od: B. A. Paris!!!!!!!!!!" Děsivá, šílená, napínavá, neuvěřitelně mě tahle kniha bavila. Naprostá BOMBA!

20.01.2020 5 z 5

Studené světlo hvězd Studené světlo hvězd Pavel Fritz

Nemám moc rád povídkové knihy, protože jde často o kvalitní zápletku, která by mnohdy vydala na celou knihu a v povídkové je poměrně brzy konec. Zde však byly povídky propracované a jejich závěr byl mnohdy infarktový a i mě doslova dostal. U dvou povídek byl tak fantastický, že jsem si pár posledních stránek přečetl několikrát po sobě. Mohu s čistým svědomím doporučit.

04.10.2024 4 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Fandím všem českým a slovenským spisovatelům. Proto padla volba na právě tuhle knihu této mladé spisovatelky. Byla to určitě dobrá volba. Mám v oblibě detektivky a už jsem jich přečetl, slyšel a viděl dost na to, abych si poměrně velmi brzy a správně tipl vraha. Nic to však nemění na kvalitě knihy. Užil jsem si velice pěkně popsané postupy vyšetřování a kroky vyšetřovatelů až do odhalení vraha. Komisařka je šílená workoholička a její staronový kolega byl ze začátku neskutečně na ránu. Nicméně se zajímavě doplňují a asi je dobře, že je každý z nich úplně jiný. Teď je na řadě další kniha z této série a to "Vesnice". Tak jsem moc zvědavý jak se to všechno posune dál.

25.09.2023 4 z 5

Polednice Polednice Jiří Březina

I čeští spisovatelé umí napsat kvalitní detektivku. Je pravda, že díl Vzplanutí je lepší, nicméně i tak jsem se dobře bavil. Od poloviny knihy jsem měl téměř jistotu, že vím kdo to byl, ale chyba lávky. Byl to někdo úplně jiný. A bylo to překvapivé. Knihu mohu vřele doporučit.

14.07.2021 4 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Jenom si to trošku zkusit představit, že by to mohla být realita a hned vás přejde nálada toto téma zlehčovat. Zajímavá kniha na velice, velice těžké téma. Jako dystropie hodně dobré. Čistě jako kniha vážně výborné. Pro otrlejší čtenáře doporučuji.

24.06.2021 5 z 5

Případ Kláry P. Případ Kláry P. Jan Vavřík

Nevím, kolik věcí popsaných v knize je konkrétně převzato ze skutečného případu, ale i kdyby to byla polovina, tak na jeden lidský život je to až až. Syrové, drsné. Osudy lidí závislých na drogách jsou bohužel mnohdy spojeny s těmi našimi slušnými životy (viz přepadení holčičky, kvůli penězům na fet). Hodně silné čtení. Jdu si pro první díl série tohoto autora.

27.01.2020 5 z 5

Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

(SPOILER) Přímá, rychlá a napínavá detektivka vynikajícího Martina Goffy. Je zde fantasticky jednoduše a pochopitelně vysvětlen princip fungování aféry LTO (lehké topné oleje). Způsob zlodějiny posvěcený státem byl neskutečný. A ta drzost s jakou se to provádělo mě přiváděl k údivu. Někteří lidé prostě umí využít změnu režimu naplno. Je to hnus velebnosti.

06.05.2024 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Do auta výborná audiokniha. Nic vyloženě komplikovaného. Za mě veliký plus, že se v knize nevyskytuje veliký počet osob. Totiž, že i když knihu déle neposloucháte, tak si děj díky pár postavám ihned vybavíte. Jedna hvězda mínus, neboť ten závěr byl zbytečně rychlý. Takový jako by už snad nebyl čas a kniha se musela odevzdat vydavateli. Proč? Pár stran by klidně ještě snesla. Jinak za mě paráda.

21.04.2022 4 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Poslouchal jsem jakou audioknihu v autě a náramně jsem se bavil. Byl jsem na silnici asi jediný kdo dodržoval rychlosntní limity, abych mohl co nejdéle poslouchat. Kdo se chce opravdu hodně bavit a smát a také v knize najít i něco, co je mu ve vztahu hodně podobné, tak začněte číst!

24.06.2021 5 z 5

Začátek konce Začátek konce Manel Loureiro

Takto má vypadat kniha o apokalypse!!! Moje top kniha. Napínavý děj. Hordy, ale opravdu zombíků!!! Tak konečně kniha u které jsem se výborně bavil. Moc jsem se vždy těšil, až si k ní opět sednu. Perfektně jsem si u knihy odpočinul a přišel na "jiné myšlenky". Jdu na druhý díl knihy.

19.04.2021 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Po pravdě řečeno mě tato kniha do děje nějak moc nevtáhla. Přečteno pouze proto, protože jsou i horší knihy. Označení na přebalu: Nejlepší debut a Světový bestseller si vážně nezaslouží.

14.01.2021 2 z 5

Takoví normální #přátelé Takoví normální #přátelé Sarah Alderson

1) nedejte na obal knihy
2) dobře se bavte u psychohrátek pomocí sociálních sítí
3) tipnete si kdo a jak to udělal?

12.10.2020 5 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Kvalitní moderní sci-fi. O čem to je? Jednoduše o cestování v čase. Myslíte si, že mít tuto možnost je super? Vážně? Tak čtěte a uvidíte.

16.09.2020 4 z 5