maximus13

Krátká, rychlá, úderná detektivka z Ostravy. Výborný popis charakterů lidí, kteří zde žijí. Z popisované lokality ve které se děj odehrává je šílený a je s podivem, že když tam lidé začnou žít, tak tam chtějí i dožít a to přes všechny strasti co jim život nachystá.

Kniha o blbcích. O "milých blbcích", jejichž dobře myšlené skutky skončí naprostou katastrofou. Audiokniha je NAPROSTO SKVĚLE NAČTENÁ HERCEM OTAKAREM BROUSKEM ml. Nepamatuji si, kdy jsem se naposledy tak dobře u knihy bavil a smál jako u tohoto příběhu.

Po dlouhé době jsem neuhodl kdo je vrah a to cením. Jak může jedno drobné rozhodnutí změnit lidem životy. Co všechno najednou vypluje na povrch. Jak začne všechno do sebe zapadat a jak jsou doopravdy věci jinak, než vypadají na první pohled. Krátká, jasná a logická detektivka, která se dá přečíst za víkend.

Velmi kvalitní detektivka. Autorka vás samozřejmě tahá za nos a nenápadné indicie vás mají přesvědčit o tom, že vrah je ten kterého tipujete. Samozřejmě, že na konci je všechno úplně jinak. Na plný počet * to není, ale přidávám jednu * za kvalitně načtenou audioknihu.

Ta zima a depresivní nálada z knihy přímo stříkají. Čtení je však naprosto úžasné. Takto napsaná detektivka se čte sama a i přes vysoký počet stran vám bude líto, že už je konec.

Je asi zbytečné znova vychvalovat to, co už je v komentářích tisíckrát napsáno a s čím do posledního písmenka souhlasím. O kvalitě knihy vypovídá již samotné vysoké hodnocení. Proto bych rád vypíchl zejména výborně zpracované charaktery postav. Ty se postupem děje začínají pěkně "vybarvovat", ať už v dobrém slova smyslu, tak samozřejmě i opačně.

Velice, opravdu velice zajímavě uchopený detektivní román. Je úžasné s jakou nápaditostí je příběh líčen. Fantastické čtení, kde nechybí vtip nadhled a nádherná čeština. Upozorňuji, že u knihy budete mít neustále hlad, neboť popis jídel v knize je naprosto geniální.

Tato kniha je opravdu pecka! Recenze píši vždy s odstupem času "až si to sedne". Teď jsem se dostal k napsání recenze a už si zase živě vybavuji konkrétní pasáže knihy. Ze čtení knihy mám dodnes silné zážitky a je to jedna z mála knih, kterou si přečtu znovu. Když se mě někdo ptá, abych mu doporučil nějakou knihu tak ihned vykřiknu jedině "Za zavřenými dveřmi, od: B. A. Paris!!!!!!!!!!" Děsivá, šílená, napínavá, neuvěřitelně mě tahle kniha bavila. Naprostá BOMBA!

Nemám moc rád povídkové knihy, protože jde často o kvalitní zápletku, která by mnohdy vydala na celou knihu a v povídkové je poměrně brzy konec. Zde však byly povídky propracované a jejich závěr byl mnohdy infarktový a i mě doslova dostal. U dvou povídek byl tak fantastický, že jsem si pár posledních stránek přečetl několikrát po sobě. Mohu s čistým svědomím doporučit.

Fandím všem českým a slovenským spisovatelům. Proto padla volba na právě tuhle knihu této mladé spisovatelky. Byla to určitě dobrá volba. Mám v oblibě detektivky a už jsem jich přečetl, slyšel a viděl dost na to, abych si poměrně velmi brzy a správně tipl vraha. Nic to však nemění na kvalitě knihy. Užil jsem si velice pěkně popsané postupy vyšetřování a kroky vyšetřovatelů až do odhalení vraha. Komisařka je šílená workoholička a její staronový kolega byl ze začátku neskutečně na ránu. Nicméně se zajímavě doplňují a asi je dobře, že je každý z nich úplně jiný. Teď je na řadě další kniha z této série a to "Vesnice". Tak jsem moc zvědavý jak se to všechno posune dál.

I čeští spisovatelé umí napsat kvalitní detektivku. Je pravda, že díl Vzplanutí je lepší, nicméně i tak jsem se dobře bavil. Od poloviny knihy jsem měl téměř jistotu, že vím kdo to byl, ale chyba lávky. Byl to někdo úplně jiný. A bylo to překvapivé. Knihu mohu vřele doporučit.

Jenom si to trošku zkusit představit, že by to mohla být realita a hned vás přejde nálada toto téma zlehčovat. Zajímavá kniha na velice, velice těžké téma. Jako dystropie hodně dobré. Čistě jako kniha vážně výborné. Pro otrlejší čtenáře doporučuji.

Nevím, kolik věcí popsaných v knize je konkrétně převzato ze skutečného případu, ale i kdyby to byla polovina, tak na jeden lidský život je to až až. Syrové, drsné. Osudy lidí závislých na drogách jsou bohužel mnohdy spojeny s těmi našimi slušnými životy (viz přepadení holčičky, kvůli penězům na fet). Hodně silné čtení. Jdu si pro první díl série tohoto autora.

(SPOILER) Přímá, rychlá a napínavá detektivka vynikajícího Martina Goffy. Je zde fantasticky jednoduše a pochopitelně vysvětlen princip fungování aféry LTO (lehké topné oleje). Způsob zlodějiny posvěcený státem byl neskutečný. A ta drzost s jakou se to provádělo mě přiváděl k údivu. Někteří lidé prostě umí využít změnu režimu naplno. Je to hnus velebnosti.

Do auta výborná audiokniha. Nic vyloženě komplikovaného. Za mě veliký plus, že se v knize nevyskytuje veliký počet osob. Totiž, že i když knihu déle neposloucháte, tak si děj díky pár postavám ihned vybavíte. Jedna hvězda mínus, neboť ten závěr byl zbytečně rychlý. Takový jako by už snad nebyl čas a kniha se musela odevzdat vydavateli. Proč? Pár stran by klidně ještě snesla. Jinak za mě paráda.

Poslouchal jsem jakou audioknihu v autě a náramně jsem se bavil. Byl jsem na silnici asi jediný kdo dodržoval rychlosntní limity, abych mohl co nejdéle poslouchat. Kdo se chce opravdu hodně bavit a smát a také v knize najít i něco, co je mu ve vztahu hodně podobné, tak začněte číst!

Takto má vypadat kniha o apokalypse!!! Moje top kniha. Napínavý děj. Hordy, ale opravdu zombíků!!! Tak konečně kniha u které jsem se výborně bavil. Moc jsem se vždy těšil, až si k ní opět sednu. Perfektně jsem si u knihy odpočinul a přišel na "jiné myšlenky". Jdu na druhý díl knihy.

Po pravdě řečeno mě tato kniha do děje nějak moc nevtáhla. Přečteno pouze proto, protože jsou i horší knihy. Označení na přebalu: Nejlepší debut a Světový bestseller si vážně nezaslouží.

1) nedejte na obal knihy
2) dobře se bavte u psychohrátek pomocí sociálních sítí
3) tipnete si kdo a jak to udělal?

Kvalitní moderní sci-fi. O čem to je? Jednoduše o cestování v čase. Myslíte si, že mít tuto možnost je super? Vážně? Tak čtěte a uvidíte.