MaxQ komentáře u knih
Skvělé dobrodružství při zahajování pravidelného rozhlasové vysílání, které by stálo i za zfilmování. Bez nadšenců by se velké věci prostě neobešly.
Přečetl bych to klidně na jeden zátah, kdybych neměl jiné povinnosti, jako jíst, spát, dýchat... Velmi čtivá kniha. Těžko uvěřit, že by tak malé děti takhle uvažovaly, na druhou stranu to byly ty nejlepší z nejlepších, takže možné to je. Jen škoda toho rychlého konce.
Spíše románek, než román, ale velmi dobře čtivý. V utopickém městě France Ville bych teda určitě žít nechtěl, na druhou stranu v době, kdy byl tento román napsán, bych asi tvrdil něco jiného. Ovšem samotné Ocelové město je realitě blíž. I dnes. Bohužel.
No jo, přesně jak píše černoboh. Zajímavé pouze ze začátku, ale pak už je četba stejná nuda jako služba dozorců BAMu. Všechno se opakuje a autor to ví, ale co psát jiného?
U druhého dílu platí to, co u prvního: Historky a pověsti z různých dob seřazené podle míst putování. Autorovi bych vytknul celkem nesmyslné citování z knih, kterým se normální historici smějí (Utajené dějiny Čech a podobné bláboly).
Přiznám se - nedočetl jsem. Ta kniha je opravdu celkem nezáživná. To ale neznamená, že se někomu nebude líbit.
Zde, bohužel, míra tendenčnosti a propagandy překročila únosnou mez. Takhle to vypadá, že jediní dobří, kdo v koncentráku bojoval s nacismem, byli jen a pouze komunisti.
Moderní dějiny československé a české republiky očima Poláka. Známé kauzy, o kterých všichni něco víme, ovšem napsané tak, jak by to asi nikdo z Čechů nedokázal. Přitom nejde o žádnou kritiku, naopak, je z textu cítit, že autor má naši zem rád. Aspoň doufám :)
Pamatuji ze Čtyřlístku, tak jsem ji půjčil své 3,5 leté dceři. Příběhy jsou pro ni ještě celkem složité, ale přesto má tuto knihu strašně ráda. Příběhy jsou totiž krásně a poctivě nakreslené.
Některé záhady notoricky známé, některé méně. Ale čtivě napsané.
Je to šílené, ale není to šílené natolik, abych z toho nějak šílel.
Někdy k pláči, někdy k smíchu, ale každopádně výborné. Nezbývá, než se pana Svěráka zeptat: "A víc si toho, mistře, nepamatujete?"
Taková Sifra mistra Leonarda pro chudé. Děj dlouhý, předvídatelný, historická fakta promíchaná s Dänikenovými dohady jsou zde prezentovány jako nejžhavější novinky... Nic pro mě.
Zajímavě podaná cesta s dcerou do Itálie. Stesky na mraky turistů u římských památek jsou veselé, nevím, co by pan Werich říkal dnes.
Tak nevím. Záhady a náhody naskládané jedna za druhou, každé věnovány tak dvě, tři stránky. Méně je někdy více.
Pěkná knížka plná jemného i drsnějšího humoru. Starý komunista vzpomíná prostřednistvím dopisů na epizody ze svého života a zároveň komentuje současný život, pro něj někdy nepochopitelný.
Opravdu čtivá kniha, plná zajímavostí z IWW. Určeno spíše lajkům, kteří si chtějí projít její historii a fronty.
Na pozadí jedné tragédie je zde vykreslen život na vesnici během kolektivizace a po ní. Kniha se nečetla zrovna lehce, ale za přečtení určitě stojí. Ani jedna postava není černobílá a jsou nahlíženy z úhlů mnoha osob. Každé je pak věnována jedna kapitola.
Už dlouho jsem se chtěl dozvědět něco o francouzské revoluci z něčeho pro lajky a přitom zajímavě, čtivě, ale oborně. Tato kniha mi to všechno splnila.