Meda77 komentáře u knih
Autor opět bez komentáře. Patřil mezi klasiky, což potvrzuje i to, že se jeho díla vydávají přetiskem dodnes. A kniha je opět skvělá. Trošku jiné téma než Trifidí, kniha velmi zábavná a maličko vede k zamyšlení jak by a co kdyby při kontaktu s nepozemskou inteligencí, která nás vývojově převyšuje. Poctivých 4.
Krásné dobrodrůžo podobné Foglarově tvorbě od neméně zdatného pana Zapletala. Určeno opět pro dorost, ovšem tak nějak předrevolučně orientovaný. Pro dnešní omladinu by byla stezka odvahy jít do hor bez mobilu za neustálého připomínání panáka z GPS za první skálou doprava a po 30ti metrech zahněte vlevo.
Příběhy o osudech lidí, kteří měli tu smůlu, že ztroskotali.Samozřejmě se nemyslí životní ztroskotance. Autor čerpá že soudobých historických informací na dané téma a myslím, že čerpá dobře. Více převažuje tvorba informační a vzdělávací, ale i dobrodružství a napětí si tu místo najde. Pěkná záležitůstka. 4starsy.
Super stejně jako seriál, který je jeden z nejpovedenějších, který ti za velkou louží natočili. Tolik situačního humoru už nikde neuvidíte. Ty přitroublé bláboly co se točí v posledni době jsou na bléé.
Tato kniha není rozhodně žádný akční thriller, je to spíše dobrodružný román s akčními momenty. Děj se ubírá přímým směrem, což je na pohodu. Autor to trochu přeplácal s postranními akcemi a místy z některých počinů vyzařuje dětská naivita. Pokud vás pronásleduje ozbrojený protivník asi nebudete mít náladu líbat ženě ruku jako na straně 259,to spíš ožužláte zásobník pistole, aby vám rychleji létaly kulky ( myšleno u pistole, ne u majitele zbraně). S bočními liniemy to autor opravdu přehnal, jako by chtěl napsat 3 příběhy v jednom, což shodil román do průměru. Shrnutě oddechovka pro nenáročné, která neurazí ani nenadchne, takový malý Indiana Jones. Pro ty z náročnějších bude lepší volba Forsyth, Morrell a podobně.
Pokračování fantasy pohádky o hlídce, která občas připomíná naši "hlídku" v realitě samej trol, upír, trpaslík a sem tam člobrda. Psáno s pěknou dějovou linií, občasným příjemným humorem. Jsem přesvědčen, že autor má vyrovnanější díla a rád si je přečtu. Tento kousek měl být asi o 150 stran kratší a rozhodně by byl čtenářsky lepší, na skoro 500stran vznikaly zbytečně hluchá místa. Kratší kniha by působila dějově zhutněně a i humor by se lépe rozložil. Chvílemi navozuje pocit umělého protahování a to je škoda. Fandové série asi nevynechají, ostatní pokud sáhnou po jiném dílu o nic nepřijdou.
Průměrný, ale dobře psaný příběh z prostředí stavby ruské přehrady z pohledu dospívajiciho klučiny. Určeno pro začínající čtenáře, pro ty starší už to nemá šťávu. Standardní 3starsy.
Nebudu se rozepisovat o obsahu, jelikož kniha není sice špatná, ale připadá mi tak nějak zbytečná. V daném tématu nijak nevyniká ani není zvláště zajímavá. Klasický průměr.
Kniha o přátelství a dobrodružství situována do období divokého západu a lovu na indiánskou menšinu. Psáno velmi čtivě, děj pěkně plyne a kniha není zbytečně natahování. Dnes tak nějak zapadá do průměru, ale špatná rozhodně není.
Kniha mě vůbec neoslovila ani nezaujala. Průměrná záležitost své doby.
Mírně nadprůměrný scifi román v kombinaci s fantasy. Dějově vyvážená stará klasika. Autor psát umí a má mnoho kvalitních knih. Tato je lehce nad jeho průměrem, ale přesto nenudí a docela ubíhá.
Jak film tak kniha výborná záležitost. Pro milovníky westernové tvorby povinnost.
Vcelku povedená dětská humoreska že školního prostředí.
Vcelku povedená sešitovka 90 let. Dnes již nic originálního, ale na domácí scénu tehdejší doby dost slušné. Příběh docela frčí, není nijak složitý ani zamotaný. V dané beletrii prima dobový kousek.
Kniha opět dějem nějak neumí udržet čtenáře. Ani vztah s postavami si tak nějak nejde vytvořit. Zase mi připadalo, že kniha je nehotový polotovar. Slabé 3starsy.
Průměrný dobrodružný příběh i na svou dobu. Chlapík si jde vyřídit účty s huňáčem, který mu pozabijel rodinu, takže děj je předem dán a nijak nešokuje. Průměrné 3starsy.
Pokračování skvělé jedničky a opět vcelku povedené. Dějově hutné a autor se vyhýbá hluchým místům a zároveň to nepřehání s akcí, kde by působila moc supermanovsky. Stejně dobré jako první díl.
Aljašský hrdinný skaut, víceméně určeno pro dorost, který nemá na dobrodružství nijak velké nároky. Číst se to dá, nějaké ty city vám to taky pohladí, ale nic nadprůměrného ani nezapomenutelného. Klasický průměr. Vhodnější volba by mohl být třeba R. L. Stevenson, Verne nebo London.
Velmi povedená sbírka povídek u kterých bude opět trochu zabarveno spodní prádélko zvláště u citlivějších jedinců. Ti otrlejší to v pohodě slupnou a dobře se pobaví. Sbírka je kvalitní a vyvážená jak žrádlo pro kočičky, takže nenudí. Povedené 4starsy.
Zcela průměrná hororovka, nadprůměrná by byla asi ve své době, ale teď již tak slabý průměr. Nápad dobrý, ale zpracování mi připadá takové nedodělané jak štrůdl bez jablek.