Medasek komentáře u knih
Hezké oddechovky, které vás na chvíli zabaví.
První díl se mi asi líbil víc. Ale i tak tohle bylo úžasné a strašně cukrkandlové.
Kniha je úžasná a napínává. Čtivost se jí nedá upřít, ale bohužel mi něco na pět hvězd chybělo.
Asi jako většina jsem na knihu přišla díky seriálu a musím se přiznat, že se mi líbila. Příběh je neskutečně čtivý a zajímavý.
Jako člověk, co prostě miluje romantiku, můžu knihu rozhodně doporučit.
Špatné to nebylo, ale přišlo mi to strašně zdlouhavé. Knížka se dobře čte, a byla i napínavá. Jedna z mála, kde vraha neznáme od první stránky. Ale o proti jiným knihám této autorky, mi něco na pět hvězd prostě chybělo.
(SPOILER) Hned jak se mi kniha dostala do ruku, měla jsem z ní divný pocit, že se mi nebude líbit. Bohužel jsem měla pravdu.
Příběh byl strašně předvídatelný. První věc, která mi vadila byly Brystaliny černé myšlenky. Jako kdyby to aspoň nedal do jiného fontu než zbytek textu, tak by to nebylo tak do očí bijící.
Další věc princ Sedmý. Zaprvé to jeho jméno jako překlad pořád strašnej, ale dobře. Ale jako proč se musí vždycky první kluk, který se holce líbí, změnit v největšího padoucha. Na to už začínám být dost alergická.
Jinak kniha se pořád dobře čte, ale přijde mi, že se autor v tom psaní začíná horšit.
No budu doufat, že příští díl bude lepší a autor si napraví u mě svou reputaci.
Kniha mě zaujala svým názvem, obálkou i anotací. Pak jí všude začali vychvalovat, jak je to skvělé a úžasné, a to u mě vytvořilo určitá očekávání, která asi byla příliš vysoká.
Příběh a svět je velmi dobře vyvedený. Bohužel jsem měla velký problém se začíst. Přišlo mi tam dost hluchých míst a moc mi ani nesedl styl psaní autorky.
Velký problém jsem měla s hlavní postavou Elisabeth. Její charakter mi vůbec neseděl. Zbytek postav už byl lepší, ale stejně mi na nich něco chybělo.
Celkem příběh hodnotím lehce nadprůměrně 3,5*.
Knížka tak za hoďku přečtená. Nebylo to špatné, bylo to celkem i poučné, ale to zpracování mi nějak nesedlo.
Čekala jsem to trochu jinak. Artur jako postava byl nesnesitelný a romantická linka mi tam už pak jako vůbec nesedla.
Jinak hezká knížka pro děti, ale četla jsem už lepší i když s jiným historickým tématem.
Hezká knížečka, vhodná pro navození vánoční nálady. Milá, úsměvná a jednoduchá.
Krásku a zvíře miluji a tak jsem si chtěla přečíst originální verzi příběhu. Musím se přiznat, že kdyby byla trochu obsáhlejší líbila by se mi mnohem více. Takhle to bylo všechno strašně hopem a neznat příběh již z dřívějška ani bych nepostřehla všechnu tu krásu a dobrotu, kterou vyzařuje.
Úžasná kniha. Na příběh Slunéčky jsem se nemohla dočkat už od konce minulé knihy. Příběh rychle plynul a knihu jsem měla za pár hodin přečtenou.
Velké plus je, že se kniha neodehrávala tak úplně jak jsem čekala, i když tam bylo pár předvídatelných částí.
Celá série je čtivá a rozhodně ji doporučuji všem milovníkům draků.
Knihu celkově hodnotím 4,5*.
Byla to hezká oddechovka. Jednoduchý, ale poutavý děj. Doufám, že brzo vyjde další díl, vzhledem k otevřenému konci.
Byla to dobrá kniha, velmi mě bavila. Sice jsem měla problém prokousat se první částí, ale pak se příběh docela rozjel a mě to začalo bavit.
Po spoustě negativních komentářích jsem přemýšlela jestli si knihu přečíst, ale pak jsem viděla seriál a to mě dostatečně zaujalo.
Asi začnu negativy. Ten kdo to předkládal asi používal zfušovanou verzi Google překladače. Nejsem člověk co moc vnímá chyby v pravopisu, ale tohle bylo i na mě moc. Pak si myslím, že by knize nevadilo, kdyby autor ubral trochu té přebytečné omáčky.
A teď k pozitivům. Příběh se mi dobře četl. Tolkiena jsem sice nečetla, ale znám filmy, a tak mi děj přišel tak trochu rozdílný. Podle mě je těžké napsat fantasy knihu o výpravě, aby v ní člověk vždy nenašel nějakou tu podobnost s jiným více slavným dílem.
Postavy mi přišli ploché. A ke konci mi jich přišlo až trochu moc. Jinak jsem jako první četla Shannarův první král a ten mi přišel trochu kvalitnější a propracovanější.
Doporučuji všem, kteří hledají fantasy oddechovou.
Miluji romantické příběhy se šťastným koncem. Jsem ráda, že autorka tady pozměnila alespoň trošičku strukturu svého příběhu.
Tak nebylo to špatné. Přišlo mi, ale že se autorka nechala inspirovat zhruba asi čtyřmi různými příběhy, jejichž děje se pokusila narvat do jednoho příběhu.
Jak říkám nebylo špatné, ale na můj vkus to bylo až příliš překombinované. Celkově (hlavně ke konci) z toho byl strašný guláš.
U knih tohoto autora mám vždy smíšené pocity. Jeden díl se mi líbí a další bych nejradši hodila do ohně za tu ztrátu času. Po zklamání z předchozího dílu jsem přemýšlela jestli se pustím i do tohoto. Vzhledem k tomu, ale jak předchozí díl skončil mi zvědavost nedala a já se rozhodla přečíst si i tento díl. Dobře jsem udělala přišel mi mnohem lepší než ten předchozí, kterým jsem se sotva prokousala.
Co mě, ale na tomto dílu (a ostatně na všech dílech) štve je, že mi autor vždy zabije oblíbenou postavu.
Jinak knihu hodnotím plus mínus kladně. Takový lepší průměr.
Kniha ze začátku byla hodně dobrá. Říkala jsem si, že si autorka od prvního dílu dost polepšila. Jenže pak se někde stala chyba. Chování postav začalo býti dost nelogické a odlišné od jejich charakteru. Navíc mi přišlo, že všichni hned souhlasili se vším, co Raven řekla. Jakoby ztratili vlastní vůli a názory.
Autorka píše sice čtivě, ale akční scény psát neumí. Když od tohoto odhlédnu, v knize mi chybí spousta informací, které by chování hrdinů vysvětlili.
Tento díl mi přišel mnohem horší než ten první. Přišel mi takový odfláknutý.
Páni tak to bylo úžasné. Dokonalé zakončení. Napínavé až dokonce. Rozhodně doporučuji přečíst.