mekkejla mekkejla komentáře u knih

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Neskutečně silný příběh, který byl popsán tak, že mám pocit, jako bych ho sama prožila. Už se mi dlouho nestalo, abych si literární postavu takto zamilovala, ale s Lily to šlo samo. Fandila jsem ji, obdivovala, bála se o ni, přemýšlela, co bych jí poradila a doufala, že se rozhodne správně, i když jsem si chvílemi sama nebyla jistá tím, co to vlastně znamená...

08.09.2021 5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Grandiózní závěr, který naprosto splnil a v něčem i předčil má očekávání. Až je mi líto, že už tu jízdu mám za sebou... Nejsem zrovna ten typ čtenáře, který by se vyžíval v opakovaném čtení knížek, ale tady jsem si jistá, že k tomu dojde. A už se moc těším, až mi povyrostou děti a budeme sérii číst spolu.

11.03.2021 5 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Tak to byla dobrá depka a marnost... Ne ale kvůli stereotypu, ale kvůli naprosté nevědomosti sebe samých a nulové komunikaci hlavních postav. Jak si proboha pár, který spolu není schopný koupit v klidu ani lustr, může myslet, že spolu vydrží na věky??? Spíš byla záhada, že jim to vydrželo těch 17let... Jestli je to sonda do současných manželství, je mi z toho smutno. Ale je pravda, že o to víc si zase vážím toho svého, 12letého vztahu, do kterého jsme přivedli 2 děti a máme se stále skvěle a spokojeně.

22.01.2021 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Úžasná oddechovka. Moc mě potěšily popisy Kodaně - cestování mi chybí, takže alespoň tak. Příběh je pohádka, ale krásná. Navíc to jádro, a sice klidnější a spokojenější život, kde nejedeme jen na výkon a výsledky, je velká pravda a snad si to brzo uvědomí víc lidí.

21.01.2021 4 z 5

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Je ještě potřeba něco dodávat? Snad jen to, že mě příjemně překvapilo, že film vs knížka je příběhově v podstatě to samé. Nádherný, nebojím se říct nesmrtelný, příběh.

20.12.2019 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Je to červená knihovna, ale je to fajn. Člověk někdy potřebuje vypnout. Kulisy australské přírody a moře plného delfínů a velryb byly podle mě skvělé zpestření. Hlavní zápletka byla sice krapet přitažená za vlasy, ale to už tak nějak patří k žánru ????

29.01.2019 4 z 5

Skála Skála Peter May

Trochu jsem se bála, jestli přes vysoká očekávání nebudu zklamaná, ale opak byl pravdou. Je pravda, že hlavní hrdina zažil vše, co se může v životě pokazit a možná i něco víc, takže už to mohlo působit neuvěřitelně, ale svým způsobem to patří k žánru. Mrazivý thriller přece nebude protkán šťastnými náhodami. Rozuzlení bylo zajímavé, rozhodně mě nenapadlo. Těším se na další díl.

13.09.2018 5 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Já jsem spokojená. Vůbec mi nevadí číst o spletitosti vztahů, popisy lidí a jejich myšlenkových pochodů nebo přírody. Naopak mi přijde, že to celé tvoří velmi specifickou atmosféru, díky které mám Klevisovou ráda. Tady bylo vše ještě umocněno odlehlým holandským ostrovem. Příběh byl nápaditý, jeho rozplétání mě bavilo, ale jeho rozuzlení mi nakonec přišlo přece jen trochu moc přitažené za vlasy. Proto 1 hvězda dolů, ale v dalším čtení mě to rozhodně nezastaví.

26.11.2024 4 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Tohle bylo velmi milé překvapení! Od Radky se mi líbilo především Osm, zbytek už spíš ne, ale tady se mi trefila do vkusu. Bylo to svižné, vtipné, sarkastické, opravdové a hodně smutné. Eliška je trubka, ale milá.

20.11.2024 4 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Měla jsem u ní hodně pomalý start - hodně postav, přeskakování v čase a můj skromný časový rozpočet na čtení udělaly své. Ale vzhledem k tomu, že je to Liane, kterou miluju, vydržela jsem a dočkala jsem se. Bylo to naprosto boží. Joy jsem tolik chápala... To jak popisuje mateřství je neuvěřitelně reálné. Sama jsem ze 3 dětí a zároveň jsem matkou 3, takže jsem se v příběhu a myšlenkách Joy mnohokrát našla. Finální rozuzlení bylo sice trochu přitažené za vlasy, ale to pro mě u této autorky opravdu není to hlavní.

02.06.2024 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Bylo to čtivé jako vždy. Erika je moje oblíbená hrdinka a moc bych jí přála trochu víc štěstí nejen v kariéře. Tak snad s Igorem... Jinak jedna hvězda šla dolů za to, že odhalení vraha mě trochu zklamalo. Vzhledem k tomu, že tam byly 2 velmi podobné postavy, tak mi tak nějak splynuly v jednu a vlastně nevím, která z nich to byla ...

28.07.2023 4 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Pokud existuje něco, jako ideální letní čtení, tak je to toto. Jízdu na jachtě jsem si neskutečně užila a odpočinula si u ní.

05.08.2021 4 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Přečtená za den a brečela jsem - ani jedno se mi nestává zrovna často. Ale to bylo tak vtipné, sexy, bezútěšné, plné lásky, očekávání, zklamání,... Pro mě první setkání s autorkou a rozhodně si musím přečíst něco dalšího.

27.12.2019 5 z 5

Vše, co jsme si nikdy neřekli Vše, co jsme si nikdy neřekli Celeste Ng

Co vše může způsobit mlčení... Geniálně vymyšleno, propleteno, popsáno a rozmotáno.

05.11.2019 5 z 5

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Moc povedené. Synovi se tak líbila, že ji musel vzít na čtení i do školky, aby si ji mohli poslechnout i jeho kamarádi. ☺️ Doufám, že paní Mornštajnová napíše pro děti i něco dalšího.

09.08.2018 5 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Nejsem geek, nehraju hry, nejsem fanda osmdesátek. Ale tahle knížka si mě přesto naprosto získala. Svět, který zde autor vytvořil je promyšlený do posledního detailu a celé to působí až děsivě reálně. Už dlouho jsem nečetla nic tak napínavého. Sice to bylo celé dost černo bílé (pravověrní padouši Sixráči vs sice teenage,ale velmi uvědomělí a fér gunteři), ale to je mi popravdě fuk. Prostě to byla jízda a já se na ní královsky bavila!

12.04.2018 5 z 5

Největší z Pierotů Největší z Pierotů František Kožík

Četla jsem ji před x lety na gymplu. Tenkrát mě naprosto nadchla a dodnes na ni vzpomínám. Ráda bych si ji přečetla znovu.

18.02.2018 5 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Já prostě Liane Moriarty miluju! Nechápu, jak dokáže tak uvěřitelně popsat postavy. Člověk má fakt pocit, že jsou skutečné a že je zná. Všechny ženy v knize mně přirostly k srdci a u každé jsem našla alespoň kousek sebe. Nejvíc mě ale dostala Lyn... A jak zmiňuje JanaDor - já bych od LM taky přečetla cokoliv. Nečtu ji kvůli napětí - i když to je samozřejmě taky fajn - ale kvůli tomu, jak píše lehce, jak dokáže popsat emoce, jak jsou všechny její postavy propracované a jednají uvěřitelně a .... No, důvodů by se našlo ještě víc, ale prozatím stačí - další ochání si nechám na další knihu, která snad ještě bude ;-)

28.10.2016 5 z 5

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Skvěle popsané prostředí, zajímavý příběh, postavy, které se vyvíjejí, napínavý děj. Nic z toho nemůžu knížce upřít. Ale jednu hvězdu musím strhnout za přece jen trochu moc "sluníčkovosti" ke konci. Na mě už tam bylo až moc šťastných náhod a adopce na závěr to dovršila... Klidně bych byla pro nějaký dramatičtější a ne úplně pozitivní konec - asi by to pak na mě působilo realističtěji...

13.10.2016 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Styl Liane Moriarty mi prostě sedí - tečka. Knížka mě donutila přemýšlet o věcech, o kterých, doufám, nikdy nebudu muset přemýšlet a hledat na ně řešení v reálu...

24.03.2016 5 z 5