Melic komentáře u knih
Opět čtivý díl série o Lincolnovi, ta jedna hvězda dolů oproti Tanečníkovi je za to, že na rozdíl od předchozích knih jsem se přistihl, že pochybuji o vzniklých situacích a jednání osob. Nechci psát konkrétně, ať neprozrazuji děj. I tak můžu doporučit.
Zvláštní knížka, chvílemi jsem hltal děj, chvílemi zkoušel pochopit filozofické a historické debaty z oboru, který je mi cizí, což se úplně nedařilo. Dobře vykreslené prostředí chrámu dává skoro pocit, že tam čltenář byl osobně. I když zase, někdy zbytečně rozvleklé (např. seznam bájných živočichů, nestačí napsat 3 jako příklad, je potřeba jich zmínit 10+). Hlavní postavy jsou sympatické, kniha je celkově inteligentní a propracovaná. Dal bych tak 3,5 hvězdy kvůli zmíněné lokální rozvleklosti a mé vlastní nedokonalosti.
Povedený díl, patřící k nejlepším v sérii. Jen ten závěr se mi zdál takový zrychlený.
Výborná knížka, autorův styl mi naprosto sedí. Málokdo dovede psát tak, aby si i u popisných odstavců, které nejsou nezbytné pro hlavní dějovou linii, udržel mou pozornost. Merle to ale umí. Taky se mi líbil jeho syrově realistický pohled na postapokalyptický svět, kdy ukazuje, že naše společenské rituály a kulturní zvyklosti mají své místo v dobách dostatku, ale ne už tolik v nouzi. Musím se přiznat, že oproti ostatním se mi Malevil líbil i víc než Smrt je mým řemeslem.
Pokračování příběhu Lincolna Rhymea nezklamalo. U některých Deaverových knih mi ty zvraty vadily, ale zde se velmi povedl.
Nejlepší kniha série. Ještě mi tedy zbývá poslední díl, ale zatím to tak vypadá.
Druhý díl drží úroveň prvního, líbí se mi, jak Orm postupně přichází do situací, které musel řešit Einar a začíná rozumět, proč se choval tak či onak.
Dostal jsem chuť přečíst si nějakou sérii, v knihovně jsem narazil na tuto. První knížka mě nějak extra nechytla, ale ani špatná nebyla. Momentálně čtu druhý díl (půjčil jsem si 2 naráz) a přeci jen jak už to u sérií bývá, člověk se s hrdiny více sžije a už se mi to i líbí o něco víc. Takže jestli bych doporučil? Ano - pro fanoušky žánru, ostatní na vlastní odpovědnost.
Film jsem neviděl, knížka byla výborná. Časem kouknu i na film, ať můžu porovnat.
Po dlouhé době jsem sáhl po knížce od Barkera a mám z toho smíšené pocity. V hlavě zůstane, příběhová linie "honu" se mi líbila, ale ty sexuální vsuvky mi přišly nějak zbytečné. (Například ti hybridi, k čemu vlastně v knize byli?) Pro mě průměr.
Dobrá knížka, ten styl psaní se mi taky úplně nelíbil, ale po chvíli už jsem si navykl a čtení šlo plynule. Co hlavně oceňuji, je autorův realistický přístup k lidské "dobrotivosti", která je luxusem, jenž si můžeme dovolit v době hojnosti a bezpečí. 4*
Dobrá a propracovaná knížka. Líbila se mi hlavně část opředená tajemstvím, kdy se objevovaly nové a nové záhady a pátralo se po příčině. Potom, když už se vše začalo objasňovat, se děj celkem vlekl, konec mi moc nesedl. Přesto pozitivní dojem a od autora ještě něco přečtu. 3-4*
Vzledem k rozsahu i svižnému tempu taková skoro jednohubka. Hodnotím za 3, protože je to taková alternativa slušného dobrodružného filmu. Pár věcí potěšilo, třeba některé praktické postupy a rady do přírody, něco mi naopak přišlo dost nepravděpodobné - obecně třeba konec, ale nebudu napovídat :)
Zajímavé dílo, povídky z rozdílných dob, rozdílného rázu. Chce to neotálet příliš se čtením, abychom si ještě pamatovali postavy, s kterými jsme se dříve setkali, protože na ně ještě narazíme později. Závěr se mi hodně líbil, dá se říct, že jeho poselství protíná knihu jako celek, jinak bych k ní přistupoval spíš jako k souboru povídek propojených tenkými ne úplně podstatnými nitkami. Ale potěší to. 4 až 5 hvězd.
Navazuje na tradici předešlých dílů. Chytne a musíte číst dál. Líbilo se mi dokonce i navrácení do minulosti Inevery, které nebylo zbytečně obsáhlé a nám už známá fakta jen proletělo, mnohem více dokreslovalo zákulisní dění. Těším se na další díly.
Ač mi charaktery nebyly nějak sympatické, bylo mi jich vcelku líto. Až tak, že já teda měl mrazení ne z konce, ale spíš ze zbytku knihy. Izolovaná skupina lidí, v podstatě čekajících na smrt, žádné extra dobré vztahy mezi sebou a okolí bez zájmu o ně.
Kvalitní horor, který i přes obavy z dnes už "profláknutého" tématu upírů rozhodně nezklamal. Paradoxně se mi kniha líbila více z první půle, v druhé polovině se na můj vkus moc mluvilo a vylévalo srdce hlavních hrdinů. Rozhodně stojí za přečtení. Některé pasáže doslova pohltí a temná atmosféra dokreslená takovým starodávným lehce způsobem mluvy z knížky až vyzařuje.
Pěkný příběh, který i v otupělém člověku občas vyvolá nějakou tu emoci. Napsaný je dobře, při čtení máte pocit, že jde o skutečné postavy.
Tohle je zatím nejlepší kniha z "obyčejného života", co jsem četl. Jestli někdo máme pocit, že jsme chudí, že trpíme nedostatkem peněz, majetku či třeba i štěstí, tak doporučuji sáhnout po této knize. Střídavě jsem se při ní usmíval a podivoval, co je možné. Kniha je skutečně veselá, ač události v ní popsané mají k radostným zážitkům velmi daleko.