Merlin_CZ Merlin_CZ komentáře u knih

Hra o přežití Hra o přežití David Urban

tak tohle jsem nečekal, výborná detektivka a výborný nápad :)
hodně bavilo :)

14.10.2024 5 z 5

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Serii s HH mam opravdu rad, dobre se to cte, jasne, vetsinou clovek vraha odhali docela rychle, ale o tom to prece neni :) rozhodne doporucuji vsem priznivcum HH :)

15.09.2023 5 z 5

Mrtvá schránka Mrtvá schránka Kristýna Sněgoňová

výborný díl, skvěle jsem se bavil a popis země po invazi, ten je tak krásně živě napsaný, že jsem to úplně viděl před sebou :)

24.02.2023 5 z 5

Jako sama smrt Jako sama smrt Jakub Hoza

Výborně napsané postavy člověka vtáhnou a prostě nepustí, dokud to nedočte. :) a konec - ten je taková ta třešnička na dortu, úplně jsem ho nečekal ale paráda.

24.10.2022 4 z 5

Blaze Blaze Richard Bachman (p)

výborně napsaná kniha, jen je mi z ní tak nějak smutno.
Takový Forrest Gump, jen bez toho smíchu.

13.07.2022 5 z 5

Pacient Pacient Sebastian Fitzek

paráda. Je teda pravda, že ten začátek může hodně lidí odradit, ale příběh mě vtáhl a nepustil dokud jsem to nepřečetl do konce.
Jen ten konec jsem opravdu nečekal :D
rozhodně doporučuju :)

25.03.2022 5 z 5

Měsíc je drsná milenka Měsíc je drsná milenka Robert A. Heinlein

Kolonie na měsíci a boj za osvobození od tyranů ze Země, umělá inteligence a revoluce. Zábavné čtení, už jsem to kdysi dávno četl v knihovně a teď jsem si to z nostalgie dal znovu. Pořád baví :)

31.01.2022 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Po shlédnutí filmů (kdysi dávno) jsem se pořád odhodlával začít číst i knihy :D jen mě od toho odrazovaly právě recenze a měly pravdu částečně, je fakt, že popisy krajinek jsou docela zdlouhavé a bez nich by byla kniha čtvrtinová, ale zase se to nečte za dlouhých zimních večerů až tak špatně a docela mě to bavilo.
Docela se těším na další díly :)

27.12.2021 5 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Přiznám se, že tahle kingovka se mi četla o něco hůře než ty, co jsem doteď četl.
Opravdu hodně rozvláčné a jaksi to nebylo tak chytlavé jak ty ostatní. Možná to chce čas :)
ale pro mě to prostě jaksi nebyl můj šálek kávy ...

10.09.2021 3 z 5

Noční dům Noční dům Jo Nesbø

měl jsem při čtení takové rozporuplné pocity, spíš mi to přišlo jak další pseudonym Kinga (jak už tu zaznělo).
Nebylo to špatné, je možná maličko zmatené ...
nicméně dočteno jedním dechem :)

05.08.2024 5 z 5

Volající Volající Jonathan Dylan Barker

dobře napsané, děj rychle ubíhá, čtenář se nenudí :)
jen bych chtěl vidět budovu co vydrží tolik výbuchů v jednotlivých patrech ... to mi přišlo malinko přestřelené.

10.08.2023 4 z 5

Dokonalý plán Dokonalý plán Lee Child

serii s Jackem Reacherem mam proste rad :) dobre se to cte, je to svizne, vtipne.

20.07.2023 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

výborná.

04.07.2023 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

taková příjemná oddechovka :)

11.09.2022 4 z 5

Spravedlnost Spravedlnost Lee Child

i když už to je trošku až moc (tak pořád je to pohádka pro dospělé že ....) četlo se to docela dobře, sice Reacher kosí gangstery, kteří vybíhají víceméně rovnou do rány, po desítkách a nikomu to nevadí, ale holt pořád je to fajn oddechové čtení.
Je fakt, že po 24dílech už se dost těžko vymýšlí zápletka co ještě nebyla, takže to beru.

08.06.2022 5 z 5

Hadí oči Hadí oči Isabella Maldonado

už první díl (Šifra) byl výborný a tohle pokračování stálo za to. Dobře napsané, kapitoly jsou krátké, úderné, rychle to odsýpá a na konci knihy je člověku až trošku líto, že už dočetl a nezbývá než čekat na další díl.
Je možné číst i bez přečtení prvního dílu, nicméně doporučuji číst od prvního,
Rozhodně to stojí za to a je poznat, že autorka ví o čem píše.

26.04.2022 5 z 5

Varovný signál Varovný signál Lee Child

další díl Jacka Reachera. nemůžu si pomoct, ale mě to prostě baví, zápletky jsou dobré, příběh také. Není to žádné bůhvíjaké, ale čtení na večer po práci, kdy se člověku nechce přemýšlet nad nesmrtelností chrousta, je to ideální.

09.04.2022 5 z 5

Když teče krev Když teče krev Stephen King

Kingovy povídky mám rád, takže jsem se začetl. Některé byly dobré, některé slabší, prostě klasika.
Každopádně čtení na dlouhé večery je to fajn :)

17.03.2022 4 z 5

Země v troskách Země v troskách Kristýna Sněgoňová

tak tohle fakt nebylo špatný :) už první díl mě bavil, druhý je ještě lepší :)
Chci další Kristýnu :D hned :D

08.02.2022 5 z 5

Do pekla a zpět Do pekla a zpět Jakub Hoza

výborný "akčňák", dobře se to čte, není to přehnaně supermanské, prostě ideální oddychovka :)
autora si přidávám do oblíbených, protože tenhle styl psaní mě baví.

16.11.2021 5 z 5