Mermaida

Kniha mě naprosto uchvátila... a konec, kdy se příběh hlavních postav začal ucelovat v jeden, byl naprosté wow! Mě se teda opravdu kniha líbila, a jsem ráda, že jsem po ní šáhla. Byla lehce tajemná, ale to na ní bylo to kouzelné. Zjštění, kterým je pohlcen celý děj knihy, nám u rodiny Fitzpatrickové ukazuje, že můžete prožít život vedle někoho, u koho jste se domnívali, jak ho znáte, ale ono se ukáže, že vlastně vůbec neznáte... Zajímavý příběh s ještě zajímavějším epilogem.

Ze začátku byla kniha velmi smutná - ostatně svým způsobem byla smutná stále, ale během čtení můžeme pozorovat a z ubíhajících stránek vnímat tu naději, kterou v sobě příběh nese. Bylo to krásně zpracované téma, které se četlo s lehkostí, přestože je v příběhu po celou dobu obsažená smutná linka. Ale je v ní i porozumění, které z knihy sálá skoro stejně intenzivně, jako prostředí vánoční atmosféry, ve kterém se děj odehrává. Jedná se opravdu o velmi příjemné a dojímavé čtení se samými sympatickými postavami, díky nimž bylo hezké sledovat Madity kroky "k uzdravení".
Opravdu hezké a poutavě napsané - rozhodně doporučuji. :-)

Za mě opět skvělý autorčin počin. Opět svým způsobem zvrácené, nepředvídatelné a hlavně čtivé. Autorka si opět se čtenářem bravurně pohrává a vodí ho "za nos". Tak ostatně, co jiného byste čekali v knize, kde jsou všichni samí lháři? Já osobně jsem podezřívala snad všechny. A pak mě šokovala, celá ta událost - za mě opravdu velmi povedená zápletka. Dechberoucí čtení - prostě za mě "klasická" Lapena.

Za mě to byla skvělá kniha, čtivá a propracovaná. Skoro od začátku příběhu jsem byla vtažena do děje a po polovině knihy jsem hltala stránku za stránku se zatajeným dechem a napnutá v očekávání, co se bude odehrávat na dalších stránkách. Děj mě za mě strhující náboj a spád. Sice to na můj vkus bylo občas trochu zbrklé, takže jsem se asi dvakrát načapala, jak knihu zavírám, abych si na chvíli od čtení odpočinula a mohla se pak lépe soustředit.
Jenom u toho konce jsem byla taková - možná trochu zmatená a trochu více zklamaná. Nebylo to podle "přestav".
Jo a taky bylo zajímavé číst od tohoto autora knihu z pohledu hlavní postavy - tedy Maggie a nikoliv z pohledu vyšetřovatele či "vypravěče". Já si osobně tuhle "Bryndzovku" užila. :))

Od autorky jsem vloni četla Odbočku v lesích a ta mě teda dostala - bylo to pro mě něco nového.. Díky tomu jsem se na autorčinu letošní novinku dost těšila a musím bohužel konstatovat, že mě teda natolik neuchvátila. Sice jsem se velmi rychle začetla a děj mě od začátku vtáhl, ale postupem času, jak stránky ubíhaly, jsem si pořád dokola říkala "Co?". Navozená atmosféra měla sice nádech napínavosti, ale já tomu celému odmítala věřit, a to byl pro mě asi jeden velký "háček", proč jsem si knihu neužila tak, jako Odbočku v lesích.

Od autorky to byla má druhá kniha a myslím, že se mi líbila víc než právě kniha Dopis. Autorka vsadila na střídání časových linek mezi současností a minulostí a to mám ráda. Kniha se mi až na začátek četla příjemně. Příběh se mi velmi zamlouval a vyprávění hlavní hrdinky - stoleté Jenny bylo laskavé i smutné zároveň. Záleželo, kde jsme se zrovna ve vyprávění a jejím životě dostali. Postavy jsem si celkem oblíbila, i když byla tam jedna postava, která mi po celou dobu čtení "pila krev". Ti, co četli, zřejmě uhádnou koho myslím.

Další kniha od autorky. Ačkoliv kniha vyšla jako druhá, tak já ji četla jako šestou autorčinu knihu. Autorku jsem si celkem oblíbila, i když jsem zatím nečetla všechny její knihy (u nás vydané). Tahle kniha měla velmi zajímavý námět se ztrátou paměti a rovnou celého desetiletí. Což mě přivedlo na myšlenku, co bych při takové situaci zapomněla já a do jakého "svého já" bych se probudila..?? Ale o to tu nejde a troufám si tvrdit, že to nejspíš napadlo každého čtenáře. Bylo zajímavé sledovat, jak se člověk v životě mění a vyvíjí. Tím myslím, že bylo zajímavé, jak Alice - ta před deseti lety, nechápala současnou Alici.. Dějově byla kniha pěkně napsaná, propletená s lehkou dávkou napětí a s otázkou, jak se to s Alicí vyvine a zda se ji paměť vrátí a v jakém okamžiku. Za mě jde určitě i o velmi čtivou kniha, která má spád, a do které se začtete od prvního okamžiku. Ale bohužel bych jednu výtku našla a to bohužel na konec. Konkrétně jde o epilog, ten mi přišel už takový kýčovitý a přeplácaný. Škoda... Ale i tak hodnotím víc než kladně. :-)

Milé a příjemné čtení. Příběh na mě působil takovým kouzelným dojmem, líbilo se mi, že je plný knih a citací z nich. Postavy jsem si oblíbila, hlavně Agnes, Olivera a pana Livingstona.

Já nevím... Já prostě nevím.
Do knihy jsem šla plná očekávání a dle recenzí i s tím, že to bude bomba. Za mě to ale bomba bohužel nebylo. Zhruba tak do sté stránky jsem se nemohla vůbec začíst, a když to začalo vypadat, že kniha konečně nabere spád, tak pak přišlo něco, co můj dojem vyvrátilo. S knihou jsem to měla jak na houpačce, chvíli mě nudila a chvíli zase docela bavila. Rozuzlení jsem odhadla a autorka mě v něm jen utvrdila, takže žádné "wow" se nekonalo.
Neříkám, že to byla špatná kniha - to vůbec. Jen mě zrovna asi nesedla. Každopádně, jak je vidět, své čtenáře si určitě najde.

Příjemné čtení. Léto, Provence a rodinné i milostné vztahy. Na léto určitě milá kniha na dovolenou, škoda, že jsem se ke čtení dostala až z kraje podzimu. Kniha byla lehce předvídatelná, ale ta atmosféra hrála prim.

Kniha se mi moc hezky četla. Jedná se o krásný poetický příběh s příměsí romantiky - a jak by také ne, když se odehrává z velké části v Paříži - ve městě "zamilovaných". Čtenář se tak může spolu s hlavní představitelkou Maggie projít kolem Seiny nebo i zahradami Versailles.
Tahle kniha mě pohladila po duši.

Tak to bylo něco! Hezky napsaný milý příběh o dívce, která trpí úzkostmi a má jistá tajemství. Při čtení tušíte, že se v příběhu něco skrývá, a že to možná není tak, jak je čtenáři překládáno, ale to rozuzlení na konci mi nedalo spát (dočteno dnes v 00:33h). Byla to obsahově silná kniha, kterou jsem si do posledního čtecího dechu naprosto užila, až mě totálně emočně rozložila.
Pro mě to byl zajímavý a čtivý románek, ve kterém se vyskytovala láska, tajemství, a nečekaný zvrat událostí.

Krátká novela od mého oblíbeného autora, která se odehrává na Štědrý den. Fylozofické zamyšlení nad smrtí a nad tím, pro koho bychom byli schopni obětovat život. Milé čtení v podobě "jednohubky" o 76 stránkách.

Silný a dojemný příběh. Ale který z tohoto prostředí není?..
Kniha byla čtivá, děj mi rychle plynul a občas se nedalo od knihy odtrhnout, ale někdy naopak bylo odložení knihy nutností.
Autorův styl psaní mi nevadil. Kniha byla jiná než typické výpovědi "přeživších", ale i tak se domnívám, že byla věrohodná.

Krásná a milá knížka, která se mi četla velice dobře, přestože je i smutná a lehce depresivní...

Velice milé a poutavé čtení. Parádní oddechovka, která mi sedla.

Moje první detektivka, a musím teda říct, že mě zaujala. Byla propracovaná a precizní. Vše krásně zapadalo. Tématika byla velice zajímavá až fascinující, nad kterou se místama tajil dech. U některých částí si čék mohl zkusit odhadnout, jestli se v tom či onom rozuzlení trefí.
Ráda zkusím od této autorky i jiný poutavý příběh.

Laskavý a čtivý příběh z jednoho z nejtěžších období lidských dějin. Líbilo se mi, že děj byl vyprávěn z více pohledů - i z jednoho nevšedního. Překvapil mě konec a dost "rozněžnil" - až slza ukápla. Tato kniha mi nepřišla tolik "náročná" jako jiné knihy, které jsem četla třeba z Osvětimi, ale i tak byla tato kniha svým způsobem silná a opět nechala čtenáře nahlédnout do nelehké doby.
Rozhodně stojí za přečtení. Jak bylo zmíněno v knize: "...aby to nikdy nebylo zapomenuto."

Bohužel musím konstatovat, že se jedná o první knihu od autorky, která mi nesedla a nebavila mě. Špatně se mi četla, přišla mi nezáživná a zdlouhavá. Když jsem byla zhruba ve čtvrtině knihy, tak jsem si říkala, že mám pocit, že se na těch stránkách snad vůbec nic neděje, a že čtu pořád dokola o tom samém... V polovině knihy přišel jistý zvrat a já si řekla: "ejhle konečně se něco děje". Hm, jenže po pár stránkách nadšení opadlo a já byla zase "na začátku" - chabý a nic neříkající děj. Nakonec nějaké to "něco" přišlo až s epilogem, a i když mě autorka některými vysvětleními lehce šokovala, tak jsem se žádného "wow" efektu nedočkala, a knihu jsem zavřela s myšlenkou, že to bylo asi zbytečných a útrpných čtrnáct dní (čas s touhle knihou, která mě vůbec nenutila k dalšímu čtení).
Škoda, mám od Paris přečtené všechny ostatní knihy a povětšinou byla spokojenost na 4 až 5 hvězdiček, ale jak je vidět, i oblíbený autor může zklamat...