Merynkaw komentáře u knih
Typický román pro ženy se šťastným koncem. Trocha tyranie, trocha odvázání, nějaké ústupky, uvědomění a hromada lásky:)
Kniha mě celou dobu vůbec nebavila, příběhy se v ní opakovali, střídala se přítomnost, minulost a budoucnost a když se člověk začetl, tak byl zase někde jinde. Nicméně mě vždy překvapuje, co byli lidi v té době všeho schopni a nechápu, jak to mohli vydržet.
Z celého jednoho života jedné baletky je v knize vypíchnuto jen to nejhorší, nejtěžší, nejabsudnější a já nevím co ještě. Zajímavé přečtění, ale pro mne jako rodiče nepochopitelné jednání.
Nesbo ani Harry Hole nezklamali. Po dlouhé pauze nesboových knih jsem se na tuto moc těšila a jsem opět nadšená.
Opět jedna z knih kde dali více energie do reklamy než do obsahu.
Hezké čtení, přestože příběh nabral na obrátkách, dalo se to číst s klidem. Kniha mně příjemně překvapila.
Knihu jsem nechtěla odložit, už mi únavou padala z ruky, ale já se chtěla dozvědět, jak to všechno nakonec dopadne. Knihu jsem četla v angličtině a vřele doporučuji.
Kniha pro každého rodiče, aby si uvědomil, že trestání dětí bitím nebo křikem ničemu nepomůžou.
Kniha pro každého rodiče, aby si uvědomil, že má doma strašně hodné děti, které jsou zdravé a milující.
Četla jsem díly asi s ročním odstupem. Je zajímavé číst knihu, když znáte závěr, ale překvapilo mě jak je jeden příběh může vyprávět z různých úhlů.
Začátek byl hodně vlažnej, a musím říct, že se mi pokaždé knihu nechtělo odložit. Když pak přemýšlím nad obsahem děju, nijak mě neuchvacuje a přesto jsem nad knížkou brejlila každý večer a byla napnutá, jak to dopadne.
Určitě se vyplatí číst Nesboa pěkně po dílech a né jak u nás vychází. Lidi pak jsou ochuzeny o spojitosti a musí se soustředit pouze na děj konkrétní knihy..
Při začátku jsem skřípala zubama, vůbec mi nedával smysl, když jsem se chytila, dočetla jsem ji jedným dechem.
Moc pěkně napsaná kniha bez zbytečných postranních příběhů. Rasismus, postoj k ženám.. to vše bylo relativně nedavno. Knihu doporučuji!
Rychlý příběh o tom, jak děti ve válce během jedné minuty přišli o dětství a museli se začít chovat a jednat jako dospělí. Neskutečný. Neustále přemýšlím, jestli bych tohle dokázala. Dát dětem batůžky a papa možná se ještě někdy uvidíme.. ti lidé museli žít pod neuvěřitelným tlakem a strachem o život.
Velké zklamání z této knihy. Vraždili se tam lidi jako ma běžícím pásu, jako kdyby to byla běžná denní rutina. Kniha me vůbec nebavila, 3 hvězdičky za to, že mě udržela v pozoru a dočetla ji celou.
Nečetla jsem první díly, což mi dost chybělo, ale i tak byla kniha napínavá.