Mesič Mesič komentáře u knih

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Tato kniha se mi líbila, i když, jak píší i ostatní byla přitažená za vlasy. Chvílemi připomínala nějaký americký velkofilm. V tomto žánru nemám mnoho zkušeností, ale kniha byla dle mého názoru výborně propracovaná, velice poutavá, vůbec jsem se s ní nenudila. Takto na mne působila cca první polovina. Potom to teprve začlo. Ač jsem si myslela, že vývoj knihy mi je úplně jasný, nastával zvrat za zvratem a konec, ten tyl úžasný. Při vzpomínce na ni ve mě zanechává stále silný zážitek.

22.11.2012 4 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Sice jsem ze začátku tvrdila, že mě fantasy moc nebere, ale knihu jsem v krátkém čase přečetla, dvakrát jsem přejela ve vlaku stanici, kde mám vystoupit a čtu druhý díl.
Jakmile se zorientujete v množství postav (což je pro mě vždycky smrt), tak Vás kniha chytne.

02.11.2012 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Kniha se mi moc líbila. Měla víc dějových linií a to bylo fajn. Na konci mi přišla poněkud "utnutá", ale jakmile jsem zjistila, že má další pokračování, tak jsem to pochopila.
Knihu mohu doporučit a těším se na další díl.

02.11.2012 4 z 5

Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Kniha byla čtivá, přečetla jsem ji za týden. Spíš utekla až moc. Sice se mi líbila a nelituji, že jsem si ji přečetla, ale byla taková strohá. Děj člověk převykládá ve 3 větách. Den trifidů byl mnohem propracovanější a pro mě je to naprostá špička, toto bylo lepší než Pavučina, která ve mě žádný hluboký dojem neudělala. Téma zajímavé, ale mohlo být propracovanější

10.10.2012 3 z 5

Neviditelný Neviditelný Jaroslav Havlíček

Tohle byla bomba. Krásně popsané povahy postav a velice čtivé a závěr byl hodně dramatický. Doporučuji :-)

Malevil Malevil Robert Merle

Pro mě jedna z nejlepších postkatastrofických knih. Na toto téma to byla první kniha kterou jsem četla, tak nechává i po mnoha letech silný zážitek. Krásně popisovala změnu hodnot a postojů nové "společnosti" a bylo to velmi poutavé.

04.10.2012 5 z 5

Král musí zemřít / Býk přichází z moře Král musí zemřít / Býk přichází z moře Mary Challans Renault

Naprostá lahůdka, velmi čtivá a poutavá a taky místy smutná.

Navzdory básník zpívá Navzdory básník zpívá Jarmila Loukotková

Úžasná knížka, je to již hodně let, co jsem ji přečetla, ale okouzlení z jejího přečtení ne a ne vyprchat