Michaeles Michaeles komentáře u knih

Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Na knihu jsem se moc těšil a mě osobně kniha moc bavila. Možná to bude tím, že děj plynul rychle, pořád se něco dělo, krátké kapitoly, které ději přidávaly na hrůzostrašnosti knihy. Opravdu jsem byl v nějakých kapitolách i zhnusen tím co se dělo, ale i to k takové knize patří. Už se těším na další knihy od této autorské dvojice.

27.09.2016 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Skvělá kniha s úžasnou zápletkou. Mnohokrát jsem se u knihy vážně zasmál, spousta trapných situací, do jakých jsem se dokázal vcítit a celkově mi kniha přišla velice dobře napsaná, jen trochu víc nereálná, ale o to v této knize rozhodně nejde. :)

10.09.2016 5 z 5

Game Game Anders de la Motte

Kniha s velice zajimavou myslenkou. Docela me bavila az na nejake pasaze a otevreny konec. Sice nevim jestli budu cist i dalsi knihy ale kniha rozhodne stoji za precteni.

26.08.2016 4 z 5

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Kniha se četla opravdu skvěle a moc jsem se u knihy pobavil. I když to nebyl moc reálný příběh vtáhlo mě to do sebe a nepustilo až do dočtení knihy. Krátké kapitoly, rychlý spád pořád se nco dělo. Za mě super kniha jen tak dál.

22.08.2016 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Kniha která mě ze začátku moc nebavila moc se to táhlo spousta popisů, ale pak se děj zhruba od poloviny rozjel a docela jsem se i bavil. Uvidíme co předvedou další díly :) Na bestseller bych teda čekal knihu o mnoho lepší.

18.08.2016 3 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Jedna z nejlepších detektivek co jsem kdy četl. Opravdu velice promyšlený příběh do úplného konce. Na začátek seznámení s oddělením Q o jeho vzniku a pak hned do akce. U knihy jsem se opravdu bavil od začátku do konce.

Recenze již brzy na www.vsude-plno-knih.blogspot.cz

06.08.2016 5 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Zajímavá myšlenka knihy, která byla až do konce zapletená a nikdo neví kdo spáchal vraždu. Bohužel pro mě až moc dívčí kniha, která se moooc dlouho rozjíždí. Jsou rozhodně lepší knihy co stojí za přečtení.

19.07.2016 3 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Jedna z nejlepších knih co jsem za poslední dobu četl. Od začátku do konce jsem se bavil a nikdy bych neřekl ze i u knihy se mohu nahlas smát. Úžasná kniha, která určite stoji za přečtení. Doporučuji!

Již brzy recenze na blogu
www.vsude-plno-knih.blogspot.cz

11.07.2016 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Nejlepší thriller co jsem v životě četl a myslím si, že ho jen tak něco nepřekoná. Od začátku do konce se člověk nemůže odtrhnout. Pro ty kdo se bojí délky knihy - překonejte strach knihu si kupte nebo půjčte a s chutí do čtení !

Více již brzy v recenzi na:

08.07.2016 5 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Ze začátku mě kniha pohltila, něco nového, zajímavě psané, ale asi od poloviny se mě kniha zdála strašně natahovaná, některé pasáže zbytečně zdlouhavé a nezáživné. Jediná zajímavost co se táhla v celé knize bylo zjistit kdo lže a kdo mluví pravdu. Konec mě zklamal nejvíce. Pro čtenáře detektivek nedoporučuji.

Už několikátý Bestseller co mě nakonec zklamal.

18.06.2016 3 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu jsem si vybral hlavne kvuli tomu ze o ni porad nekdo nekde basnil. Ze je to bestseller, ze je to dokonala kniha apod. Po precteni musim rict, ze to takova pecka neni. Klasicky roman s lehce kriminalni zapletkou. Hlavni postava o niz tam je mozna 50 stran ze pije pak ne pak zase jo pak ne a porad dokola. To vas po chvilce prestane bavit uplne. Jsem rad ze jsem si knihu precetl ale jsem lehce zklaman obsahem.

22.05.2016 3 z 5

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Poslední díl trilogie za mnou. Jsem rád, že jsem nakonec přečetl všechny díly, ale něco mě v té serii chybělo. Třetí díl až moc popotahovaný. Celá serie mohla mít tak 500 stran a mohlo se to vměstnat do jedné knihy. Co mě velice potěšilo bylo to, že jsem podobné knihy nečetl, zajímavá myšlenka a propletení děje postav i když někdy jsem se už v postavách celkem ztrácel a musel jsem v hloubi duše přemítat kdo je kdo.

05.05.2016 4 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Druhý díl serie byl lepší než první, děj byl rychlejší, plynulejší a je vidět že autorská dvojice se více rozepsala. Jen těch postav je čín dál víc a člověk se v určitých chvílích ztrácí. Už jsem zvědavý na poslední díl.

09.04.2016 4 z 5

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Kniha byla zpočátku psaná velmi poutavě a děj rychle ubíhal, ale asi v 1/3 nastal zvrat a chvíli se jakoby nic nedělo. Po té se začaly znovu rozlušťovat záhady. Knihu jsem koupil kvůli nálepce jen pro silné povahy a proto, že mám rád thrillery, ale nic kromě násilí na dětech vlastně děsivého nebylo. Velmi otevřený konec na než navazuje ihned další kniha.

03.04.2016 3 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Nejlepší kniha ze všech dosud vydaných.

20.02.2016 5 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Kniha která v podstatě nemá žádnou pořádnou zápletku, je to spíše povídka, ale v ní by šlo ubrat tak polovinu stran a děj by to nijak nenarušilo. Jedinou výhodou je, že se kniha čte velice dobře protože nesbo ví jak psát, aby chytl alespoň stylem vyprávění.

01.01.2016 3 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Má třetí kniha od této dvojice autorů a musím říct, že asi jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl. Velice komplikovaný případ a do posledních okamžiků nevíte kdo je vrah.

20.11.2015 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha mě chytla a nepustila. Osobně si myslím, že to bylo velice dobře napsané. Moc se mi líbil pohled zpět do minulosti a vyprávění o hypnoze. Jsem zvědav na další jejich knihy

26.10.2015 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Kniha má mnohem rychlejší spád děje než série s HH. Nechá se přečíst na jeden zátah, člověka to chytne ihned od začátku a nemůže se odtrhnout dokud není konec, který mě osobně trochu "zklamal".

19.07.2015 4 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Kniha se mi líbila, hlavně díky prolnutí s 2. světovou válkou, občas se mi teda stalo, že jsem se ztratil ve jménech a už jsem pomalu ani nevěděl o kom že vlastně čtu, ale nakonec jsem se prokousal k cíli. Konec byl fajn, i když chvíli mi to přišlo jak pohádka.

12.04.2015 4 z 5