michal3736 michal3736 komentáře u knih

Mort Mort Terry Pratchett

První setkání se Smrtí, osobně příběh nic moc, ale věřím, že příště to bude lepší. Nejraději mám městskou hlídku

01.11.2020 3 z 5

Zápisník smrti 12 Zápisník smrti 12 Tsugumi Ohba

Jak může jedna malá odchylka od masterplanu, zapřičinit jeho totální zhroucení. Pro mě jeden z nejvíc epických příběhů, co jsem četl a viděl. Nejlepší manga i anime. Škoda, že to dopadlo takto, ale i tak nejvíc...10*

31.10.2020 5 z 5

Zápisník smrti 11 Zápisník smrti 11 Tsugumi Ohba

finále je na dosah...kdybych nevěděl jak to dopadne, tak bych si říkal, že už je to v kapse...

29.10.2020 5 z 5

Daň pro ohaře Daň pro ohaře Steven Erikson (p)

Konečně...opět jsme na začátku a přitom o mnoho let dále. Podle mě jeden z nejvíc tragických dílů, který nám připravuje velkolepé finále v posledních dvou knihách. Tento díl jsem četl asi nejkratší dobu. Je úžasné jak některé dávno mrtvé postavy se opět objevují na scéně. Přesto hlavní nitky stále nevíme.

26.10.2020 5 z 5

Zápisník smrti 9 Zápisník smrti 9 Tsugumi Ohba

příběh opět graduje, což pro některé se může zdát jako už nemožné... skvělé

30.09.2020 4 z 5

Berserk 1 Berserk 1 Kentaró Miura

Pomalu se rozjíždí a jsem zvědavý kam se to posune...přiznám se, že Anime sem neviděl, tak si to raději přečtu.

26.09.2020 4 z 5

Infico Infico Petr Heteša

Super zápletka a konečně jedna z knih, která má "konec". Dlouho jsem otálel, ale stálo to za to.

26.09.2020 5 z 5

Underground Underground František Kotleta (p)

Podle mě jedna z nejslabších Kotletovek, nějak mi nesadlo zasazení do budoucnosti. Četl jsem xkrát něco podobného a lépe viz Heteša. Přesto se to četlo dobře.

20.09.2020 3 z 5

Císař a klaun Císař a klaun Dave Duncan

Super vyvrcholení série...

17.09.2020 4 z 5

Rozbouřená moře Rozbouřená moře Dave Duncan

Příběh postupně graduje a z Rapa se stává postupně někdo jiný, než na začátku :)

27.08.2020 4 z 5

Vzdálené obzory Vzdálené obzory Dave Duncan

Četl jsem po druhé po několika letech, opět mě tento díl z celé serie baví nejméně a to hlavně z důvodů velkého zájmu o Inosolan. Zbylé části jsou super, ale s princeznou se to hrozně táhne :)

18.07.2020 3 z 5

Visio in Extremis Visio in Extremis Miroslav Žamboch

Až tolik mě tato kniha od Žambocha nebavila, přesto hrdina si získal mé sympatie, ale v podstatě od chvíle co se objeví osudová mladice, mi bylo jasný jak to dopadne. Nic co bych nechtěl číst po druhé

09.07.2020 3 z 5

NeoAddix NeoAddix Jon Courtenay Grimwood

Zajímavé...rozhodně čtivě, ale místy jsem měl pocit, že příbeh skáče až moc rychle a konec ve finále takový dost otevřený. Dal bych 3,5* ale nejde to. Líbí se mi, že když čtu takový starý scifi tak předpokládali, že některé technologie budou stále v budoucnu a už teď nejsou :)

14.06.2020 3 z 5

Vichr smrti Vichr smrti Steven Erikson (p)

Neuvěřitelná jízda...je fakte,že přečíst jakýkoliv díl z MKP mi dělá mnohonásobně větší obtíže, než stejně obsáhlá jiná fantasy kniha. Přesto nikdy nejsem tak nadšený, když jednotlivé kousky skládačky zapadají na to správné místo. Kniha je plný zvratů a nejrůznější postavy putují někam a vždy je čeká zrada a některá z nich zemře...nechci dávat spoilery...nejzajímavější samozřejmě na celém příběhu je osud rodiny Sengarů a Karsa Orlong, který si jde svojí vlastní cestou a všichni bohové mu můžou políbit...vy víte co :) Skvělý, ale jdu teď číst něco jiného na chvilku ať si odpočinu.

29.05.2020 5 z 5

Kouzelné okno Kouzelné okno Dave Duncan

Přečteno znova zhurba po 15 letech a jsem opravdu překvapený, že se to dá číst i takhle starší. Super fantasy i když vím jak to zhruba dopadne, rád sem se vrátil opět do tohoto kouzelného světa.

09.05.2020 4 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Holčička, která měla ráda Toma Gordona...původně jsem si myslel, že to bude o něčem jiném. Kniha na mě čekala v knihovně 6 let a pak sem ji přečetl velice rychle. Surový King, žádné přikrášlení a autor se s dívkou vůbec nepáře. Holčička má tak tvrdý kořínek, že by ji klidně mohl přibrat Roland do svého K-tet. Skvělý příbeh.

25.04.2020 4 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Trošku slabší Kingovka, ve finále toho strašidelna bylo málo, ale za to prostředí Lunaparku bylo popsáno skvěle...Líbilo se mi to, ale zas až tolik ne.

19.04.2020 3 z 5

Zápisník smrti 8 Zápisník smrti 8 Cugumi Óba (p)

Mělo se skončit v nejlepším, ale samozřejmě někdo s tím může mít problém a proto se stále pokračuje. Neříkám, že špatný. To vůbec ne... nejlepší manga ever.

14.04.2020 4 z 5

Upíří rytíř 1 Upíří rytíř 1 Pat Mills

Luxusní záležitost...naprostá dekadence a kresba je úžasná.

14.04.2020 5 z 5

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Uplný krok jinam od toho co Kopřiva psal předtím a velmi dobrá práce.

07.04.2020 5 z 5