michal3736 michal3736 komentáře u knih

Temný les Temný les Liou Cch'-sin

WoW...ten konec ? Pecka !!!

11.01.2019 5 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Jak svěží vítr v nepřebírném množství literatury scifi. Úžasný, skvělý a dokonalý. Nejdřív jsem měl obavy, že to bude až přespříliš technologicky náročné, ale spíše zlatá střední cesta. I jak píší jiní, strach z toho, že čínská jména a prostředí bude překážka, tak se ukázalo, že vůbec není. BOMBA hned jsem začal číst další a nepřestanu dokud to neskončí.

06.01.2019 5 z 5

Poslední tango v Havaně Poslední tango v Havaně František Kotleta (p)

Kotleta opět nezklamal,ale ani nepřekvapil. Serie Tomáš Kosek patří k mým méně oblíbeným. Proto 4 hvězdy.

20.12.2018 4 z 5

Dóm řetězů Dóm řetězů Steven Erikson (p)

U této série to mám vždy úplně stejné. Ze začátku se hrozně namotivovaný a přečtu zrhuba 200 stran, potom se ale seknu a nemůžu se donutit číst dál. Nejhorší pro mě však je nechat něco nedokončené a tak sem se před měsícem rozhodl to dočíst a rozhodně jsem neprohloupil. Čím člověk pokračuje dál a dál, tak už mu některé věci přijdou už pochopitelné a postupně se v tom už neztrácíte. Pak se to ale záhy otočí a je tam zase zmatek. Rozhodně za mě Karsa Orlong je největší překvapení celé serie. Nemám rád spoilery, takže tím to končí. Pět hvězd je to skvělé, ale hrozně hutné a proto si vždy odskočím k něčemu jednoduššímu, takže teď si jdu odpočinout k Eleniu.

19.12.2018 5 z 5

Paní smrt Paní smrt Terry Goodkind

Svět meče pravdy je můj nejoblíbenější a proto jsem ani nezaváhal vrhnout se na další příbehy z tohoto světa. Spousta lidem může vadit, že příběh už se netočí kolem Richarda, ale co více o nich psát, když už všechno bylo vyřešeno.
Jak už to, ale chodí mír nikdy není věčný a celý svět je moc velký pro jednoho vládce, proto sledujeme příbeh mých dalších oblíbených postav.
4 hvězdy, protože opravdu autor mnohokrát opakuje to co již zmínil, jen aby knihu natáhl do velkého množství stran, ale na příběhu to vůbec neubírá. Těším se na další díl ...

03.12.2018 4 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Richard K. Morgan

Takeshi V jiném hávu a naprosto dokonalé. Úplně jiné jako první dil, přesto velice zajímavé a nevadilo. Jsem zvědavý jak se s tím popere netflix s druhou sérii

29.11.2018 5 z 5

Sama čepel Sama čepel Joe Abercrombie

Pro mě naprosto nečekaný začátek velice slibně rozjté trilogie. Líbí se mi, že ani jeden z hlavních hrdinů není sympaťák. Doufám jen, že další díly se nepokazí

29.11.2018 5 z 5

Útok na pekárnu Útok na pekárnu Haruki Murakami

Moje první "kniha" od Murakamiho a jedním slovem to bylo zvláštní ... k zamyšlení a místy velice zajímavé.

23.11.2018 3 z 5

Růženky Růženky Stephen King

Kniha byla velice dobře napsaná, jak už bylo níže několikrát zmíněno člověk neví, co napsal jednotlivý autor, ale s Owenem jako by přicházela čerstvá krev a moderna do Kingových románů. Bylo to napsáno velice poutavě a i když zde někteří píší, že se ztráceli v množství postav, tak rozhodně já si nemyslím, že jich tu bylo zas až tolik. Otázkou je zda román končí pozitivně, či negativně... 4 hvězdy protože jsou tu lepší romány, které můžeme od Kinga číst, ale také horší...

23.11.2018 4 z 5

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Závěr byl opravdu nejslabším článkem celé serie, přesto na kvalitě nic neubírá. Podle mého názoru jedna z nejlepších fantasy trilogií poslední doby.

02.10.2018 4 z 5

Žádná chvíle není poslední Žádná chvíle není poslední Petr Heteša

Heteša opět nezklamal a příběh skvěle graduje, sledujeme klasického autorova hrdinu, který stojí sám proti všem. 4 hvězdy standartně za konec knihy, který by snad mohl být jiný ale přesto palec nahoru

07.09.2018 4 z 5

Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Trvalo mi to trochu déle než bych si přál, ale to jen díky letnímu pracovnímu vytížení. Krásně se nám celý příběh chýlí ke konci a postupně se nám ukazuje, kdo celou dobu tahá nitky z pozadí. Anthony Ryan opět nezklamal a vřele doporučuji všem milovníkům fantasy.

03.09.2018 5 z 5

Marťanská kronika Marťanská kronika Ray Bradbury (p)

Myslím, že klidně takhle by to mohlo být. Nejlepší tak starý a přitom kniha neztrácí nic na aktualitě.

24.06.2018 5 z 5

Probuzení bohové Probuzení bohové Sylvain Neuvel

Kniha byla opět napsána velice zajímavě a čtivě, ale prostě ale stále více mám pocit, že už sem někde něco podobného viděl,či četl. Otázkou je, aby autor poslední dílem nezabil slibnou serii...

15.06.2018 4 z 5

Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Zajímavé čtení, trošku to zavání Transformers, ale styl vyprávění v rámci jednotlivých rozhovorů a denikovych záznamů je originální. Jsem zvědavý jak to bude pokracovat

22.05.2018 4 z 5

Vzpomínky ledu Vzpomínky ledu Steven Erikson (p)

Jako jedním slovem Masakr, nejenom příběhově ale hlavně co se týče hutnosti textu. Četl jsem to hrozně dlouho a mezitím přečetl asi 20 jiných knih, ale jsem rad, že jsem to dočetl. Do doby než jsem začal číst Malazskou knihu, tak sem říkal, že S. King v některých románech moc děj opisuje,popisuje a chodí kolem horké kaše. Ale to sem neznal tohle. Doufám, že další díly mi nebudou trvat tak dlouho

11.05.2018 5 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Excelentní rozjezd trilogie, kniha místy hodně připomíná Hoffmanovu trilogii, ale musím říci, že lepsí :-)

08.05.2018 5 z 5

HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

Krásně depresivní mám rad knihy, které končí tak jak si na začátku nemyslíte

16.04.2018 4 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Mám trošku problém číst knihy, které psaly ženy, ale u této to tolik problematické nebylo. Je pravda, že kniha je určená pro mladší čtenáře, ale musím uznat, že špatná nebyla. Nejraději bych dal 3,5 hvězdy. Ale bylo to krásné odpočinutí od Malazské knihy padlých :D

01.04.2018 3 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Jako milovník knih S. Kinga, jsem na doporučení dobrého kamaráda začal číst i tuhle a musím říct, že mě čekalo zklamaní. Kniha není špatná, je velice pozoruhudné jak si King dokáže spojit spoustu malých informací, které vyústí k velkému finále. Ale kniha je zbytečně dlouhá a závěr je prostě opravdu moc nadnesený,

27.03.2018 3 z 5