MichalHoráček MichalHoráček komentáře u knih

Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

První detektivka od "mistra hororu" kterou jsem četl a musím přiznat, že podle mne je i v tomhle žánru velice dobrej! I když tam nejsou žádné nadpřirozené věci, děj je krásně temný a napínavý.
Kniha má spád a krásně se čte celou dobu.
Vůbec mi nevadilo, že už od začátku vím "bachatele".

26.04.2017 5 z 5

Konečne normálna vražda Konečne normálna vražda Dominik Dán

Stále velmi příjemné čtení, od kterého mám problém se odtrhnout. Doufám, že má D.D. v šuplíku ještě spousty příběhů, které hodí na papír a budeme mít co číst.

03.06.2024 5 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Děsivé, brutální, nechutné.... Ale napínavé, zajímavé a dobře se to čte. Škoda, že k těm hádankám na začátcích kapitol nikde není jejich řešení. Přiznávám, že jsem všechny neuhádl.
Doufám, že autor napíše i další pokračování. S chutí (ovšem né na lidské maso) si ho přečtu.

07.10.2019 5 z 5

Primární důvěra - prst na spoušti Primární důvěra - prst na spoušti Martin Goffa

Tak trochu jiná detektivka ;-) Ale opět dobře napsaná a čte se jedním dechem, už aby vyšel druhý díl a já konečně dozvěděl jak to vlastně všechno bylo!!!!!
Goffu doporučuji každému, přečetl jsem zatím všechny jeho vydané knížky a vždy se těším na další.

27.03.2019 5 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Je vidět, že se spisovatel zlepšuje. Druhý díl mi přišel napínavější a čtivější. Jen škoda toho závěru.... Dost se podobá Hadrovému panáku. Sem zvědav na případné pokračování.

05.08.2018 5 z 5

Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

(SPOILER) Příjemné čtení, sice hodně krátké, ale zajímavé.
Čekal jsem i nějaké to "zneužití tlačítka" a trochu tý katastrofy, ale hrdinka byla odvážná a uvědomělá!

16.09.2020 4 z 5

Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Pro mne mírně slabší než první díl, ale přesto jsem ji četl s chutí a i napětím, kde je pachatelem a co ho k tomu vedlo. Už se těším na další díl, snad bude alespoň tak dobrý jak tento.

13.07.2020 4 z 5

Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Příjemné pokračování české detektivní série.
Žádné krváky se nekonají, čte se to velmi příjemně a rychle.
Doufám, že Jiří Březina bude pokračovat ve psaní "Policisty Tomáše Volfa" celkem mě zajímá, jest-li zůstane u policie a kam až se dokáže vypracovat.

17.05.2019 5 z 5

Na podpatcích Na podpatcích Dominik Dán

Co k tomu napsat.... ještě jsem se nesetkal se žádnou knížkou DD která by se mi nelíbila a to mám zatím všechny co vyšly ;-)

11.04.2019 5 z 5

Oběť Oběť James Carol

Za mne bohužel nejslabší díl série, ale i tak se kniha četla dobře. Jakmile bude další díl, tak nebudu váhat a rád si ho přečtu, třeba se zas "rozjede"

21.08.2020 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Příjemně napínavá detektivka. Navíc se jedná o prvotinu od autora, tudíž předpokládám, že další budou ještě lepší. A hned se pouštím do čtení Loutkáře.

23.07.2018 5 z 5

Štvanice Štvanice Martin Goffa

Nejsmutnější a nejdepresivnější kniha v sérii. Ale opět se mi moc líbila a četl jsem ji s napětím. Občas jsem měl i chuť kouknout na konec, jak to dopadne, vydržel jsem :-D
Závěr knížky mi přijde takovej otevřenej, ale snad si o tom víc přečteme v nějakém dalším pokračování, které doufám bude!

20.07.2017 5 z 5

Smrt na druhém břehu Smrt na druhém břehu Dominik Dán

Další dočtená kniha Dominika Dána. A ani u této jsem se nenudil. Čte se krásně svižně. Má jediné mínus... když si chce člověk číst jen chvíli před spaním a najednou kouká, že je kniha dočtená na hodinách po půlnoci :-D
Už teď se těším na jeho další knihy (mám naštěstí všechny co v češtině vyšly).

20.06.2017 5 z 5

Čas žít, čas zabíjet Čas žít, čas zabíjet Miroslav Žamboch

Pět příběhů s Baklym.
Příjemné početní při cestách metrem, čtu to teď popořadě a zatím mě to stále baví a těším se na další dobrodružství.

13.03.2021 4 z 5

Růženky Růženky Stephen King

Co k tomu napsat.... Je to King, pokaždé jiný, ne vždy (pro mne) dokonalý, ale vždy po jeho knížce sáhnu a z 99% ji dočtu celou!
Zajímavý příběh, o soužití mužů a žen a můžu bez žen a žen bez mužů....
Kdo ví, jaká by byla realita, kdyby se to někdy stalo.....

22.09.2019 5 z 5

Na ostřích čepelí Na ostřích čepelí Miroslav Žamboch

Chvílemi trochu pomalejší děj, ale celkově moc příjemné počtení.
Žambocha čtu při cestách do práce a z práce a cesta příjemně utíká.
Už na mě čeká další jeho kniha.

04.10.2022 5 z 5

Muž na stezce Muž na stezce Miroslav Žamboch

Příjemné povídky s Koniášem, kterého již znám z knížek o Baklym. Hned se pouštím do čtení dalších příběhů a jsem zvědav jak se bude Koniáš vyvíjet a co vše na svých cestách zažije.

27.06.2022 5 z 5

Kořeny zla Kořeny zla Dominik Dán

Co jiného napsal o knihách DD, než jen opět krásně napsané!!! Nenudil jsem se a kniha měla spád. Jediné, co mě trochu mrzí, že je celá série "Naše město" psaná na přeskáčku. Jen doufám, že to bude mít ještě spoustu pokračování!!!

06.12.2017 5 z 5

Štěnice Štěnice Ben H. Winters

Tak nějak nevím co si o tom mám myslet.... Chvílemi mě kniha hodně bavila a pak za pár stránek hrozná nuda... Závěr to malinko vylepšil, ale myslím si, že za pár dní už ani nebudu vědět o čem to bylo...

18.04.2021 3 z 5

Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Skvělé čtyři povídky od ještě lepšího spisovatele ;-)
Nejvíc se mi líbila ta poslední povídka "Dobré manželství"
Tady platí, to nejlepší na konec :-D

18.01.2019 5 z 5