miklaras komentáře u knih
I když je to pro mě povinná literatura, hluboce se jí klaním
Vynikající povídková kniha, spojující chytrý žert, zamyšlení, vypointovanou pointu, nadhled a vyníkající stylistiku. Myslím, že by měl přijít čas pro Vyskočila. Jako autor byl bohužel trochu zapomenutý a to je veliká škoda. Takže tuto knihu přidávám i do doporučených.
Asi nejméně doceněný Vskočil. Škoda. Vyskočil by měl být znovuobjeven.
Klasika se prakticky nedá hodnotit, protože u ní převažuje víc hledisek, než jen líbilo-nelíbilo. Takže, klasika z období 30.leté války. Dobré mít přečteno.
Kniha, na které jsem vyrůstala a zrála. Myslím, že všechny reprodukce mám vypálené do hlubin mozku.
Nádherná, snová kniha, dosvědčující, že Eliade není jen religionista, ale i vynikající beletrista.
Chytlavě napsaná fikce. Okouzlení ale neproběhlo.
Kniha, ke které se člověk může pravidelně vracet a analyzovat svůj postupný vývoj. Vynikající.
popularizační, svižně napsaná práce ideální pro laického čtenáře
Je to opět výborný životopis a navíc o malíři, který se nikdy neřadil do pomyslných top žebříčků starých mistrů. Timmermans je vynikající autor a dokáže nastínit věrohodnou atmosféru. Pro ty, kdo hledají skryté perly...
Výborně napsaný životopis, jako klišé by se dalo říct...strhující.
Knížka o velikánovi, kterého mnoho lidí nezná. Moc pěkná, příjemná
Některé kapitoly lepší, jiné horší, ale jako průvodce češtinou pro ty, kdo se jí příliš nevěnují, je to dobré.
Jack Sparks zničený a zubožený, Doyle o něco bystřejší a tajuplná věž...parádní jízda!
Ano, ano, ano. Jack je mou láskou od prvního vydání a nechápu, jakto, že nevychází znova a znova (někdo mi ukradl jeden díl)
Mám raději Eca a protože jsem čtenář evropský, nemusí mi nikdo vysvětlovat všechno tak zoufale doslovně. Brown zklamal a nezaujal. Nuda veliká a Langdom necharismatický
Ale jo. Čtení na dovolenou, docela fajn....no, tak dobře, nudila jsem se
Macourek ve výborné formě. Má starší dcera na něm vyrostla a přesto dnes není holčička se sundavací hlavou