MildeZ MildeZ komentáře u knih

Češi proti Hitlerovi Češi proti Hitlerovi Eduard Stehlík

Pana Stehlíka si vážím, a tudíž kniha v podobě rozhovoru byla povinnost. Mnohé pro mě nové informace, které jsem mohl načerpat, tudíž hodnotím titul velmi pozitivně.

09.11.2021 5 z 5

Z Izrastiny s láskou Z Izrastiny s láskou Jakub Szántó

V jednu chvíli jsem se musel do čtení trošku nutit, jelikož jsem měl svá očekávání, jakým směrem by kniha měla směřovat, ale potom se to zlomilo a začala mě zase hrozně bavit ;-) Autora si jako redaktora vážím a rozhodně si klidně znovu od něj v budoucnu něco přečtu.

29.09.2021 5 z 5

Hurikán Ivan Hurikán Ivan Milan Ohnisko

Rozhodnul jsem se také nehodnotit a opravdu kniha osciluje někde mezi autobiografií a knihou rozhovorů, ale to na zážitku neubírá. Zařadil bych to nesjpíše někam do kategorie, kdy neurazí, ale ani nenadchne ;-) Ale jako taková lehce hlubší sonda do života Ivana Bartoše se to dá přijmout :-)

23.09.2021

Šílený génius Jiří Štajner Šílený génius Jiří Štajner Jiří Štajner

Milé oddechové čtení, kdy Štajny byl a je prostě svůj ;-)

02.09.2021 4 z 5

Babišovo Palermo I Babišovo Palermo I Jaroslav Kmenta

Není, co dodávat, jen je škoda, že ti co by tohle potřebovali si přečíst nejvíce, tak zřejmě když už, tak šáhnou po úplně jiné knize od zcela jiného autora...jestli vůbec po nějaké :-(

19.08.2021 5 z 5

Sešívané srdce Sešívané srdce Jan Palička

Milé, čtivé a obsáhlé ;-) Pohled na SKS zase z jiného úhlu, než jsme možná z posledních let zvyklí. Pan Palička je jeden z mých oblíbených reportérů, takže bych přivítal klidně více titulů podobného ražení.

26.07.2021 4 z 5

Moje bejby Amerika - Co vám nikdo neřekne o životě v cizině Moje bejby Amerika - Co vám nikdo neřekne o životě v cizině Jana LeBlanc

Oddechovka na letní dovolenou zhltnutá téměř na jeden nádech. Nečekal jsem veledílo, ale mile mě kniha překvapila ;-)

14.07.2021 4 z 5

Po povrchu Po povrchu Tomáš Třeštík

Zajímavé a ne že bych si při čtení mikropříběhů ze života T. Třeštíka nezauvažoval také nad svou dosavadní životní poutí :-))

06.07.2021 4 z 5

Petr Rada: nezkrotný bouřlivák Petr Rada: nezkrotný bouřlivák Roman Smutný

Pana Radu jsem začal brát více na zřetel až během jeho aktuálního opětovného angažmá v Jablonci. Předtím jsem ho bral jako opravdu takového bouřliváka a trenéra ''o záchranu'' hrajících mužstev, ač samozřejmě měl štace, kde tomu tak rozhodně nebylo ;-) Ale jinak kniha formou rozhovoru je moje gusto a vzhledem k tomu, že jsem mladší ročník a jeho kariéru jsem neměl možnost zažít, tak jsem si obohatil znalosti o osobě této nepřehlédnutelné a dle mě velice inteligentní osobnosti českého fotbalu ;-)

05.07.2021 4 z 5

Koller: Byl to víc než sen Koller: Byl to víc než sen Ondřej Škvor

Sympaťák a velmi sympaticky se jeví i celá kniha vedená formou rozhovoru. Dává nahlédnout do kariéry a života tohoto gólového obra ;-)

10.06.2021 5 z 5

Váňa: Dělám si, co chci! Váňa: Dělám si, co chci! Martin Hašek

Super kniha a formou rozhovoru to mám v oblibě, vůbec tituly pod hlavičkou reportérů z iSportu se mi začínají líbit a chválím ;-) Pro mě jako člověka, co sleduje dostihy, tak jen při Velké Pardubické jsem se dozvěděl mnoho nových informací a pan Váňa je fakt exot, ale hlavně dle mého absolutní profík :-)

28.05.2021 5 z 5

Zinkoví chlapci Zinkoví chlapci Světlana Alexandrovna Alexijevič

Opět paní autorka nezklamala!!

09.05.2021 5 z 5

Opona se zatahuje Opona se zatahuje Vojtěch Mašek

Důstojné zakončení celé trilogie, zvládnuto téměř na jeden nádech ;-)

19.04.2021 5 z 5

Republika Republika Jiří Padevět

Jemně a citlivě napsané, tak jak jsem u tohoto autora v podobných případech zvyklý. Některá ze slovních přirovnání použitých v knize jsem měl chuť si zapisovat, takové používání češtiny já rád :-))

07.04.2021 5 z 5

Milan Baroš: Opravdová legenda Milan Baroš: Opravdová legenda Jiří Vojkovský

Určitě to není špatné a jako pocta jednomu z našich nejlepších útočníků vkusné. V dobách mladších, než je tomu u mě dnes, tak M. Baroš byl vždy v PC hrách simulátorů kopané vždy první hráč, kterého jsem si zpravidla do svého mužstva dovedl :-))

02.04.2021 4 z 5

Hrdinové 2 - Největší příběhy českého hokeje Hrdinové 2 - Největší příběhy českého hokeje Ondřej Fuczik

Už hrdinové z fotbalových pažitů mě bavili a tady to nebylo jinak! Některé ze čtených pasáží jsem si musel připomenout i později video formou :-)) Jako ''pozůstalost'' pro další generaci pěkný počin...

18.03.2021 5 z 5

Český krtek v CIA Český krtek v CIA Vladimír Ševela

Zmáknuto jako audiokniha a zajímavý životní příběh ;-)

06.03.2021 4 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Už minulá kniha od N. Špitálníkové byla výborná a tahle v tom trendu jen pokračuje. Téma je samo o sobě hodně atraktivní a kniha vedená formou rozhovorů to mám rád, takže za mě absolutní spokojenost a budu doporučovat dále!

21.02.2021 5 z 5

Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra Štěpán Filípek

Líbilo se a spousty více či méně známých informací, ale i těch o kterých jsem neměl absolutně potuchy...ucelený rozbor úspěchu JT a jeho spolupracovníků.

08.01.2021 5 z 5

Fotbalová fabrika Fotbalová fabrika John King

Čte se samo a bavilo. Další knihy od autora s podobnou tématikou už asi číst nebudu, ale tato na doporučení šmakovala :-) Zvláště, pokud jste aspoň trošku fanouškem ostrovního fotbalu.

25.11.2020 4 z 5