Milena1967 Milena1967 komentáře u knih

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

super, super, víc není co dodat.

03.06.2019 5 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Krátké, pěkné...

03.06.2019 5 z 5

Krvavé svatební šaty Krvavé svatební šaty Pierre Lemaitre

To tedy bylo psycho, nebylo možné se od toho odtrhnout. Perfektní!

14.04.2019 5 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Jako obvykle Minier nezklamal. Je prostě super.

14.04.2019 5 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Přiznám se, že tuto knihu jsem nedala. Ano, je super, ale zároveň šílené psycho. Chrise Cartera, kde krev stříká proudem čtu bez problémů, ale toto je moc. V půlce jsem knihu v rámci zachování zdravého rozumu odložila. Odezvy čtenářů v knihovně jsou podobné, někteří ji taky nedočetli, právě z tohoto důvodu.

27.02.2019

Nevěsta ve sněhu Nevěsta ve sněhu Jan Seghers

Třetí kniha o komisaři Marthalerovi kterou jsem přečetla, za mne ano, dobře se čte.

19.04.2018 5 z 5

Muž ve střídavé péči Muž ve střídavé péči Alena Müllerová

Oddechovka na dovolenou, navíc je lehká v ruce, takže se bude dobře držet na lehátku u moře...

13.04.2018 5 z 5

Hollywoodští hříšníci Hollywoodští hříšníci Victoria Fox

Jako kdybych četla Collinsovou. A ta je dobrá...

31.03.2018 5 z 5

Deset žen Deset žen Marcela Serrano

Naprosto úžasná!
Jsou knihy které přečtete a za hodinu nevíte o čem jsou. Pak jsou ale knihy, které mají v sobě neuvěřitelnou životní moudrost - a to je jedna z nich. Podle mého názoru ale tuto knihu ocení spíše člověk, který už něco prožil, je starší, má už na život svůj názor. Myslím, že kdybych ji četla ve dvaceti, asi by mně nebavila.

12.03.2018 5 z 5

Partitura smrti Partitura smrti Jan Seghers

Kniha se mně líbila, je mně sympatický hladký styl psaní, pěkně to odsýpá.

05.03.2018 5 z 5

Příliš krásná dívka Příliš krásná dívka Jan Seghers

Dobrá detektivka, velmi dobře se četla, děj byl plynulý. Jediné co bylo divné byl konec, ovšem jiný kraj, jiný mrav.

28.02.2018 5 z 5

Jedovatá slova Jedovatá slova Patricia Evans

Doporučuji přečíst všem ženám, které nevědí, co se vlastně ve vztahu děje, snaží se,aby byl pěkný, aby bylo vše v pořádku, nechtějí se hádat ani vyvolávat konflikty.
Nechápou, proč se partner chová urážlivě, proč si vždy připadáte po každé hádce jako neinteligentní blbka, přemýšlíte, jestli jste opravdu řekla určitou větu, když partner vám tvrdí, že jste řekla něco jiného, vše co řeknete je blbost a každý váš názor je špatný.
Autorka píše o ženách, které se neuměly bránit, všechny tyto urážky trpně snášely. Asi záleží na povaze ženy, ale fakt tam nebyla ani jedna, která by se tomu stavěla od začátku aspoň tím, že se bude s chlapem po každém takovém napadení hádat.
Vřele doporučuji, úlevu vám kniha poskytne aspoň v tom, že konečně budete umět pojmenovat, co se vlastně doma děje. Jak se pak člověk rozhodne dál, je na něm.

24.02.2018 5 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Nádhera, nádhera...super knížka, četla se jedním dechem. Současně s ní jsem četla Jedovatá slova od Patricie Evans,/ verbálně urážlivé vztahy/, která svým způsobem koresponduje s první povídkou/ i když zde byl Jáchym vysloveně psychopat/.
Druhá povídka- někdy je člověk papežštější než sám papež. Jako věřící člověk naprosto chápu postoj Karolíny k fanatismu, zvláště pak, když se neshoduje s křesťanským způsobem života jako takým. Jinak řečeno - bude z člověka lepší křesťan, když bude v kostele div ne bydlet, ale bude se chovat jako s odpuštěním hovado?

24.02.2018 5 z 5

Plantážníkova žena Plantážníkova žena Dinah Jefferies

Nádherná kniha u které, přiznám se, jsem si na konci i poplakala.

22.02.2018 5 z 5

Vánoční zázraky Vánoční zázraky Alexander Stainforth (p)

Mám stejný názor jako Dimas.

20.02.2018 2 z 5

Kdo to je, kdo to je, kdo ten záchod blokuje? Kdo to je, kdo to je, kdo ten záchod blokuje? Hynek Vilém

Pamatuji si časy, když měl můj nejstarší syn "fekální období" a jeho nejoblíbenější podstatná jména byla " sra...ka, ho...no, pr.....el. Byly mu myslím dva roky? Neuvěřitelně mně to lezlo na nervy a nedej bože, když se takhle prezentoval někde na veřejnosti. Pokud chci do děcka investovat čas abych ho naučila básničku, tak proč ne třeba "Vezmi žlutou tužku,
namaluj mi hrušku
a pod hrušku talíř
sláva, ty jsi malíř !
Proč bych DOBROVOLNĚ učila dítě básničku o hovnech?

19.02.2018

Mildred Pierceová Mildred Pierceová James M. Cain

Parádní kniha, ovšem Vedu bych liskala od rána do večera.

19.02.2018 5 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Petra Soukupová opět nezklamala...

19.02.2018 5 z 5

Kalvárie Kalvárie Petra Braunová

Tahle tématika se mi dostala do rukou poprvé. Kniha na mně působí depresivně, ale čte se jedním dechem. Velmi čtivě napsané.

15.01.2018 5 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Precizně napsaná kniha. Krásný sloh. Příběh, který vás drží v určitém napětí. Víte o CO zhruba jde, ale ani na 160 straně nevíte JAK se to stalo. K čemu došlo? My cholerici jsme už ve značném napětí, rozuzlení stále nikde. Když ale pak se konečně dozvíte k čemu došlo, čtete jak lidé reagovali, upadnete do stísněného pocitu, protože si řeknete - takhle jednoduché to bylo? Vždyť se to může klidně stát kdekoliv. Znovu ji určitě číst nebudu, jedna depka stačila, nic to ale nemění na tom, že je to skvělá kniha.

05.01.2018 5 z 5