milena8281 milena8281 komentáře u knih

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Krásný romantický příběh harlequinského typu. Krásně se to četlo.

04.03.2022 4 z 5

Freed Freed E. L. James (p)

Posledním dílem se celá série uzavírá. Nebylo to špatné, dialogy obou hlavních hrdinů mě opět velmi bavily, i když je naprosto evidentní, že Christian se v tom silně plácá. Je zmatený a bojuje hlavně sám se sebou. Na někoho, kdo byl na začátku vyobrazen jako silná osobnost, sebevědomý a racionální muž, tady naopak vidím opravdu adolescenta, který si nevěří, pochybuje, snaží se za každou cenu mít kontrolu, a to se mu nedaří. Ana má jednoznačně navrch.

12.01.2022 4 z 5

Ztracený slib Ztracený slib Kate Morton

Úžasná kniha. Děj krásně zamotaný, v půlce jsem si říkala, že viní mohou být všichni. A závěr.... uvěřitelný nebo neuvěřitelný? No, je potřeba přistoupit na to, že to byl autorčin záměr. Proč by praneteř slavné spisovatelky detektivek nemohla být nadaná policistka? A náhody neexistují, všechno většinou mívá nějaký účel. Já jsem si užila každou stránku a Kate Morton se zařazuje na seznam oblíbený autorek.

30.11.2021 5 z 5

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Po přečtení Andělské hry jsem si připadala zmatená a ztracená. Teď, když mám za sebou i Nebeského vězně, se zase začínám trochu orientovat. Přiznávám, že první díl byl jízda, druhý velmi rozpačitý a třetí zase trochu zrychlil tempo, ale prvnímu dílu se stále nevyrovná. Jednoznačně hodnotím sérii jako zajímavý literární počin, a rozhodně nelituji, že jsem se do ní pustila.

28.07.2021 4 z 5

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Zajímavý náhled na dobu poválečnou. Jako historii celkem nedávnou bychom ji měli znát a nezapomenout. Od knihy jsem nic nečekala, tudíž jsem nebyla zklamaná.

13.07.2021 5 z 5

Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly. Postup, který mohl mít v mnoha případech rozumné zdůvodnění, byl zneužit z důvodů ekonomických nebo rasových. Bohužel to není jen kauza z daleké země, takové věci se dějí často i v našem okolí. Je potřeba takové kauzy otevírat a řešit.
Příběh mě nevtáhl hned od první stránky, ale v druhé půlce už jsem hltala stránku za stránkou.

23.06.2021 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Skvělá kniha. V průběhu čtení jsem stejně jako Lowen cítila čím dál větší odpor k Verity. Ten její deník byl naprosto neuvěřitelný. A pak ten konec? Připadala jsem si podvedená, zmatená a doteď nevím, čemu bych teda jako měla věřit. Co je pravda a co lež?

13.12.2020 4 z 5

Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

:) Tak tohle se mi líbilo. Jsem 40+, a i když nejsem single, neřeším stejné problémy jako Nell, často jsem jen s úsměvem přikyvovala a říkala Ano, ano, tak to je .... Postřehy byly vtipné a podané s nadhledem. Byla to taková mini terapie.

10.09.2020 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Tohle byla moje první kniha od Dana Browna. Jeho styl se mi celkem líbí, umí nádherně popisovat, takže je jednoduché si v duchu představovat. Robert Langdon je velmi charismatický. Samozřejmě jsem měla před očima Toma Hankse, který hrál roli Langdona v Šifře. Nemohu tedy srovnávat, jestli je Počátek lepší nebo horší než ostatní knihy o Langdonovi. Námět je dobrý, i když si nějak neumím představit, že tahle prostá pravda - odkud přicházíme - by skutečně mohla rozvrátit světová náboženství. Závěr překvapil, i když poslední kapitoly už ledacos napovídaly.

28.08.2020 4 z 5

Stín větru Stín větru Carlos Ruiz Zafón

První kniha od tohoto opěvovaného autora. Jednoznačně velmi zajímavé a příjemné čtení. Námět a zpracování možná nebyly neproniknutelně tajemné, ale mně to nevadilo. Příběh se mi líbil a moc hezky se mi to četlo.

18.08.2020 4 z 5

Paměť kostí Paměť kostí Diana Gabaldon

Já je prostě miluju. Příběh hlavních hrdinů je opět nabitý zvraty a zápletkami. A občas se vynoří překvapivé odbočky ... pan Beauchamp ... Roger a William Buccleigh ... kam tohle povede? Jakože cože? No to jsem teda opravdu zvědavá. Americká historie byla i pro mě trochu nepřehledná ... pořád jsem obracela stránky, abych si ujasnila, za kterou stranu kdo bojuje, naprosto neznámá jména, lokace, samé důstojnické hodnosti ... Diana tvrdí, že ke každé knize dělá 3 roky průzkum. Měla jsem pocit, že bych ho potřebovala taky. Ale jinak příběh s takhle otevřeným koncem jsme tu ještě asi neměli. Napínavé.

03.08.2020 5 z 5

Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Knihu jsem četla celkem dlouho, moc mě to nebavilo, pořád jsem u toho usínala. Postavy mě nějak výrazně nechytily za srdce. To se ale změnilo v posledních cca 200 stranách. Pro mě nejzajímavější bylo sledovat dějiny SSSR a Gruzie. Je to z trochu jiného pohledu, než jsem to dosud znala. A nejvíc se mě dotkl osud Eristaviových - Sophio, Andra a Mika. A samozřejmě Kitty. Nelituji, že jsem si knihu přečetla, ale jsem ráda, že už jsem na konci.

28.07.2020 3 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Tak to byla hodně zvláštní kniha. Hodně syrová, drsná, krutá. Jako by nestačilo, že ty holky se musí o sebe starat rok samy, přežít v naprosté pustině, i to by byl podle mě dost obtížný úkol. Ještě jsou tu pytláci a jejich "poslání". Pokaždé, když Tierney odhalila další dílek skládačky, otevřela se mi pusa ještě o něco víc. Tohle není žádná romantická knížka pro dospívající slečny. Proč je to vlastně YA? Je mi mnohem víc a byla jsem chvílemi v naprostém šoku. Jako ano, je to čtivé, a hodně, líbilo se mi to, to v každém případě, a je tu hodně námětů na přemýšlení.
Nechtěla bych žít v takové společnosti. Problém je, že když v ní žijete, tak máte sice oči otevřené, ale všechno stejně nevidíte.

08.07.2020 4 z 5

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Krásný příběh, velmi emotivní a vlastně hodně smutný. Nebylo to tedy jako Tmavé stěny Willardu.
Už asi od půlky jsem tušila, jaký vztah byl mezi Julií a Lilly a lámala jsem si hlavu, co se mohlo stát, že se jejich příběhy odehrávaly odděleně. Ten šok, když jsem to zjistila, byl obrovský a byl to asi nejsmutnější okamžik celé knihy.

24.06.2020 4 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Krásně romantické a čtivé. Taková krásná pohádka. Ale já to mám ráda a už sahám po posledním dílu.

07.05.2020 4 z 5

Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Děj nenápadně a pozvolna graduje, takže čím déle čtete, tím víc vás to vtahuje a říkáte si, co se to teda vlastně dělo, a pak, když už jste si skoro jistí, že víte, nebo se brzy dozvíte, co se stalo, se najednou stane něco úplně jiného, než jste čekali. Skvělé.

09.04.2020 4 z 5

Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu Corina Bomann

Nádherný příběh. Asi je to takové nenáročné oddychové čtení, ale všechny příběhy přece nemusí být dramatické a plné zvratů. Vždyť občas má každý v životě období, kdy věci pohodově plynou. A některé z postav si zvratů a dramat užily dostatečně. Lilly si podle mě zasloužila, aby se jí do cesty pletli ti správní lidé s pomocnou rukou.
Po dočtení mě napadlo, že housle vlastně klidně mohla dostat i Ellen - a bylo by to i logické, protože ona měla k houslím blíž než Lilly - uměla hrát na housle a věnovala se jejich restaurování. To by ale byl jiný příběh.
Užila jsem si každou stránku a pokud se mi dostane do ruky další kniha této autorky, s chutí si ji přečtu.

28.03.2020 5 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Když jsem hledala v knihovně knihu, která by mě bavila a dobře se mi četla, šla jsem rovnou pro Milénium. Baví mě to a čte se mi to fakt hrozně dobře. Bohužel je to pro mě jednohubka, ale to už je asi můj problém. Každopádně příběh má svižné tempo a zajímavý příběh. Mně se to líbilo.

07.03.2020 5 z 5

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Po prvních stránkách jsem si říkala, jestli vůbec dočtu. V půlce knihy už jsem věděla, že ano, a na konci jsem byla smutná, že už je konec.

16.01.2020 4 z 5

Akce Soudný den Akce Soudný den Sidney Sheldon

Po dlouhé době jsem sáhla po Sheldonovi a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Velmi dobře napsaný příběh, akčnější i napínavější je jednoznačně druhá část knihy, přesto se mi to skvěle četlo od začátku až do konce.

10.11.2019 4 z 5