miloslav5679 komentáře u knih
Myslím, že jedna z najlepších v sérii, tilly mi vôbec nevadí, skôr naopak, knihy oživuje. Čítal som v komentároch, že asi posledný diel, hoci ten koniec tak trošku na to vyzerá, tak v anglickej Wikipédii je už na jún 2024 naplánovaný nový diel,.. Fajn.
Nejedná sa o klasickú kriminalku, skôr krimi thriller. Vyšetrovanie samovraždy, prelínanie s minulosťou sú písané zrozumiteľne, nie je časový problém. Podľa obsahu to nemá veľa spoločné s prvou časťou, ale hoci príbehov o nie, tak postavy sa prelínajú a dobre je čítať s nie veľkým časovým odstupom.
Myslím, že druhý diel bol lepší ako prvý. Dej začína hneď na rozdiel od pomalého rozbehu prvej časti. Kniha je dobre písaná, snaha o očistenie svojho mena je pokračovaním prvej časti, takže doporučujem čítať v poradí obe knihy a podľa konca druhej je predpoklad ze aj tretí diel bude pokračovaním, čo mi v tomto prípade nevadí, môžem ho rovno začať čítať....
Na knihu (mne neznámeho autora) som narazil vo výpredaji a jej obsah ma zaujal. Kúpou knihy som nijako nepochybil, príbeh bol napínavý a dobre napísaný už od prvej strany. Pomerne krátky časový úsek bol opísaný skutočne dobre a aj uveriteľne. Chcel som si na základe toho kúpiť aj predchádzajúcu knihu od autora. E-kniha už vraj nemala licenciu, takže sa kúpiť nedá, našťastie som zohnal v Martinuse čítanú knihu.. Podľa obsahu sa už teším. Knihu Pacient doporučujem
Kniha dobre napísaná, napínavá, hoci tých bezdôvodne mŕtvych tam bolo dosť. Dal som plný počet, hoci koniec bol nielen nelogický, ale aj neukončený. Kniha ako taká v podstate skončila a pokračovalo 30 strán nelogického patetického opisovania, čo viac uspávalo ako zaujalo, keď zrazu iný koniec ako každý čakal... Nepáčia sa mi nelogické konce s páchateľom, ktorý sa zrazu zjaví spod zeme...
Kniha bola dobrá, napínavá. Možno o trošku pomalší rozbeh, dosť prekvapujúci záver. Teda aspoň pre mňa, ja netipujem ani nehádam, nechám sa viesť knihou. Jednu hviezdičku som strhol. Vadí mi vracanie sa k predchádzajúcim dielom. Autor so píše svoje, ale ja medzitým čítam aj iné knihy a nemám hlavu ako slon.
A čo má vytočilo, bolo písanie kurzívou. Kurziva ako písmo a ešte aj menšie ako bežné, je v podstate takmer nečitateľná a bolo tam toho dosť.
Nemá každý oči ako jastrab. Inak doporučujem
Veľmi dobre napísaná kniha. Striedanie "spovedí" hlavných aktérov je výborné a výmena cca v polovici knihy je výborne načasovaná. Nebudem sa venovať obsahu (ten je v samotnej anotacii na začiatku, môžem akurát naozaj doporučit.
Kniha sa veľmi dobre číta, to je plus. Vyriešenie minulého prípadu spoveďou mentálne retardovaneho páchateľa považujem za podraz na čitateľa, ktorý nečíta všetky diely. A pomerne nudné vyšetrovanie ledva zločinu takmer 2 tretiny knihy... Bolo jasné, že to nebude náhoda a vznikne prípad, vcelku zaujímavý, len príliš veľa náhod. Mám taký pocit akoby Dominikovi dochádzali prípady.. Samotný štýl bez prípadu na dobrú kriminalku nestačí
Malý spoiler v závere.. Kniha je napísaná dobre, z obyčajnej pomoci vznikne plnohodnotné vyšetrovanie s nie celkom predvidatelnym koncom. Deti tam síce pôsobili ako jemne rušivý element, dúfam, že sa to v ďalšej časti vyrieši... Čo mi v poslednej dobe vadí, sú konce kníh, nielen tejto.. Detektív sám bez posíl musí rýchle ísť niekde na vyhnalov, kde z neho takmer urobia mrzáka, ale on so vztýčenou rukou víťazí a happy end jak sviňa je na svete.. Neviem, či toho už nie je veľa
Dal som knihe o hviezdičku menej, nie že by bola horšia, ale vadí mi ak
vyjde kniha takmer o rok pred tou predtým a čiastočne časť deja pokračuje. Za rok prečítam viac ako 40 knih , a je to cca 20 sérií, to sa nedá pamätať a to už viem,že aj ďalší diel bude pokračovanie. Páčilo sa mi, že tento koniec nebol akčný trhák typu ' sám proti všem" aj keď zase nadruhej strane som mal pocit, že vyriešenie prípadu bolo skôr šťastie a náhoda. Ale fajn určite tú sériu budem čítať ďalej
Veľmi dobré a pútavo napísaná kniha. Nie je to ani tak detektívka ako skôr thriller a "ide'od začiatku bez hluchych miest. Myslím,že podľa názvu sa ten koniec dal trochu čakať, najmä keď podobných kníh pribúda. Poznámka na koniec,neviem prečo si ediror alebo kto myslí, že sme tak blbí, že bez kurzivy nepochopím,že je to denník..kurziva a ešte menšie písmená, to je najmä večer až taká radosť pre oči
čítal som všetky diely tejto série a myslím,že len ten,čo číta všetky si knihy naozaj užije, pretože sa dosť venuje aj súkromiu a nielen hlavnej postavy,ale cca 10 ďalších (mimochodom neviem ako si to pamätá,lebo napísala cca 225 kníh v tridsiatich troch rôznych sériách).v tejto bol ťažký námet, únosy ,týranie ,predaj detí,ale bolo to napísané výborne,Striedanie písanie z pohľadu obete, zločinca a detektívov bolo veľmi dobre zvládnuté a (mne sa to páči) dej beží od začiatku,žiadne hluché miesta. Už som 5 hviezdičiek dával, šesť sa nedá..
Kniha nesklamala, bola napínavá od samého začiatku, žiadne zdĺhavé úvody. Počet postáv a tým aj mien primeraný a aj nové prostredie, ktoré trochu ukázalo systém ochrany svedkov bolo zaujímavé. Páčilo sa mi, že po dlhšej dobe kriminálka, ktorá nezasahovala vyšetrovaním do minulosti napriek tomu, že tam tá minulosť bola, možno ten (ako obvykle) "akčný" záver už je trochu gýčovitý... (sám, bez posíl, bez zbrane... Tak sa chová detektív?)
Už minulý diel mal taký pomalší rozbeh. V tomto sa o rozbehu ani hovoriť nedá. Celá kniha sa vlečie
Už samotný námet, hľadanie 3 ročného dieťaťa po 11 rokoch na povedal, že nič napínavé to nebude. Po pravde, také napínavé živé bolo tak 30-40 strán. Neviem prečo bryndza prestal písať Fosterovú, ale posledné dve s Kate aTristanom mi nesadli
Zase dobrá kniha komu nevadí drastickejšie popisovanie zločinov, tak sa mu bude páčiť. Vyšetrovanie zdanlivo nesuvisiacich zločinov je napínavé a hlavne dobre napísané. Páči sa mi, že autor píše chronologicky, žiadne spomienky, žiadne vracanie sa v čase, tiež krátke kapitoly, ktoré prospievajú čítaniu. V neposlednom rade sa k knihe nevyskytuje zbytočné množstvo mien a každé nové je dobre uvedené do deja. Jednoducho, plný počet bodov.
Dobrá detektívka od mne neznámeho autora. Kombinácia nemeckého detektíva s dánskou kolegyňou zafungovala a aj prípad bol dobrý a dobre sa čítal. A hoci to vyzeralo, že to nemá ako pokračovať našiel som, že v originále je už druhý prípad. Dúfam, že ho čím skôr preložia
Síce dobre napísané, dobre sa to číta, je to napínavé, ale.. Zmiznutá manželka ešte z prvej časti "straší" aj v druhej a zrejme bude aj najmenej v tretej časti.. Tri deti tým pádom robia šarapatu, hoci menšiu stále. V poslednom čase sa v kriminalkach stále viac objavujú hrdinskí detektívi, čo nedajú na predpisy a každý nápad musia okamžite riešiť bez ohľadu na čas, predpisy, nebezpečie.. Bolo to v prvej časti, teraz to bolo treba zdvojnásobiť.. Hrdina, sám proti všetkým, samozrejme víťazne.. Už mi to vadí.. Preto len 3 hviezdičky.. A (to už je vec editora) nechápem prečo "vsuvky" z pohľadu akože páchateľa musia byť písané kurzívou a polovicu menšie písmená.. Hoci je kniha čitateľná a kto čítal prvú časť, doporučujem, mne trochu vadila
Veľmi dobrá časť, možno o kúsok lepšia ako prvá, hoci dosť prekombinovaná, ale uveriteľná. Ako dosť nesúrodemu páru im to dobre klape a keďže tretia časť už je na trhu niet čo váhať..
Nebudem knihu hodnotiť hviezdičkami, lebo neviem ako. Kniha bola dobre napísaná, bola napínavá, ale...nemám rád knihy,kde sa autor vracia k minulej knihe, tu sa vrátil až k tej predminulej. Autor je však "lenivý ", píše knihu jednu za dva až tri roky.od tej minulej som prečítal viac ako 50 knih, takže ťažko sa vrátiť späť. A to sa vlastne minimálne polka knihy točí okolo súkromia so spomienkami dozadu. Samotné vyšetrovanie zločinov tvorí akoby menšiu časť knihy. A samozrejme takmer nič zo sukromia z minulých dielov sa neskončilo čiže čo bolo otvorené vlastne otvorené zostalo a podľa tempa autorov sa to možno dozvieme tak o dva,dva a pol roka(teda ak sa dožijem) .
Nezaradim sa medzi tých, čo knihu chvália. Kniha sa dobre čítala a aj bola dobre napísaná, ale ja som chcel čítať kriminalku. Takmer tretina knihy je opis vidieka s jeho strasťami a slasťami, ohováranim a miestnymi rečami. Z toho tak nejako vyplynie nehoda,možno vražda a hneď druhá, ktoré sú akomsi spôsobom spojené s iným príbehom. A vyšetrovanie tiež ta nejako plynie tou atmosférou vidieka s miestnymi intrigami a spomienkami. Keby som zobral samotnú kriminalku,tak cca 1 tretina knihy. Také čítanie čo neurazí a preklenie nejaké upršané dve popoludnia.