Mininka Mininka komentáře u knih

Balada o láske až za hrob Balada o láske až za hrob Stephanie Garber

Jakože cože?! Já miluju sérii Caraval a na Jacksův příběh jsem se moc těšila, ale tento díl mi na konci úplně zlomil srdce!

To jako fakt?Ten &!@#!!! Okamžitě jdu na 3. díl, páč tohle asi nerozdýchám! Jaķ to mohl prostě udělat?!

27.10.2024 5 z 5

Duše krve a popela Duše krve a popela Jennifer L. Armentrout

A náhodou, mně se to dost líbilo! Ano, tento díl je vlastně 1. díl, jen z pohledu Casteela. Mně to ale nevadí, bylo to naopak osvěžující, připomnělo mi to spoustu věcí, které se už odehrály a na které jsem zapomněla. Dokonce jsem díky předchozím dílům víc chápala různé narážky a dialogy, které vedl Hawke s Pannou. Konec zase samozřejmě utnutý v tom nejlepším, a další přeložený díl zatím v nedohlednu.

26.09.2024 4 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Nevím ani, co pořádně napsat.... TATO KNIHA MI ZLOMILA SRDCE.

Krásný příběh dvou mladých lidí, kteří se moc milovali. Autorka svými slovy udělala díru do mého srdce a od 3/4 knihy jsem v kuse brečela... Já tyhle srdce drásající příběhy moc nečtu, protože mám raději, když ve mně nechá kniha šťastný dojem. Ale musím říct, že i přes to všechno byl tohle krásný příběh plný lásky, a i v životě prostě ne všechno má happy end.

Jediné, co mi vadilo a ubrala jsem hvězdu, pro mě byly dlooouhé kapitoly.

22.09.2024 4 z 5

Proradná kráska Proradná kráska Katee Robert

Tak tohle pro mě bylo utrpení... Příběh naprosto jednoduchý, hodně předvidatelný, hlubší myšlenku to nemělo, hlavní postavy nesympatické. Vyvrcholení děje - tedy poslední zkoušku jsem čekala dosti dlouhý popis aspoň, nějaké napětí, zvrat... Absolutně, po 3 stranách bylo hotovo :D V této sérii už nejspíš pokračovat nebudu.

25.08.2024 2 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Tohle se mi líbilo. :) Nechyběla akce, taky jsem se zasmála nad hláškami postav, napětí i chemie mezi Aidou a Callem funguje, takže jdu na další díl!

16.08.2024 4 z 5

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Páni! Tak tahle knížka si mě naprosto získala. Netušila jsem, že si příběh Pike a Jordan tak zamiluju! Byl to naprosto ztrhující příběh, který se dotkl mého srdce. Jordan je na svůj věk velmi vyzrálá, má to v hlavě utříděné, ví co od života chce a jde si zatím. Pike je zralý muž, který rychle dospěl. Samotář se srdcem plným něhy a lásky. Mrzelo mě za něj, jak se k němu Cole choval, jaký měli vztah. Chápu jeho potřebu dlouho tajit vztah s Jordan před ním. Určitě knihu doporučuji přečíst, od teď patří k mojim srdcovkám!

11.08.2024 5 z 5

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Já nevím... Očekávání jsem měla docela velké, protože kolem knihy byl velký hype. Do 3/4 jsem se docela nudila, než přišel závěr zkoušek a s tím i velký zvrat. Ten mi nakonec docela zlepšil dojem z knihy, ale pořád to u mě není na 4*.

10.08.2024 3 z 5

Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Na tohle jsem čekala! V tomto díle nechybělo napětí ani boj. Ach, Aaron! *_* Kenji - je prostě miláček. A Adam? Můžu ho prosím osobně uškrtit?! Pokračuji dál v angličtině, konečně mě to začalo bavit.

29.07.2024 4 z 5

Jsem zlomená Jsem zlomená Tahereh Mafi

Tak tady jsme se zase kousek posunuli s odpověďmi. Adam mi krapet s Juliette začíná lézt krkem. Naopak Kenjiho naprosto zbožňuju a Aaron si získává i přes všechno mé srdce. V tomhle dílu mi ale chybí více akce. I tak přečtu další, mám pocit, že zas bude o něco lepší, než předchozí. :-)

A už vím, proč hodně lidí tento příběh přirovnává k X-menům. Mně to ale vůbec nevadí, páč já MCU miluju. :D

28.07.2024 3 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Teď jsem na vážkách. Po této knize jsem sáhla díky booktoku, kde je opěvovaná. Ano, styl psaní je originální, docela mi trvalo, než jsem si zvykla, ale z příběhu zatím úplně paf nejsem. Příjde mi, že jsem se po dočtení knihy nic ,,wow'' z toho příběhu nedozvěděla. Proč je svět takový, jaký je? Co je vlastně Juliette? A Warner? Proč on a Adam jsou imunní vůči jejímu doteku? Co její rodiče? Proč je její dotek smtelný? Přečtu si další díl, protože námět je zajímavý, tak snad dostanu konečně nějaké odpovědi a nadchne mě pro dočtení série.

26.07.2024 3 z 5

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Taková milá romantika, která neurazí, ale ani si z ní nesednu na zadek. Pořád jsem čekala, že zápletka bude epická, měla k tomu dobře našlápnuto, bohužel se nestalo.

25.07.2024 3 z 5

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Pane bože!! Paní Maasová je prostě génius!! Je neskutečné, jak dopředu má evidentně vše promyšlené a proplétá osudy všech svých knižních postav! Konec před epilogem mě úplně rozsekal - emocional damage! Sakra, já snad ten třetí díl přečtu i v angličtině!!

21.07.2024 5 z 5

Predator Predator RuNyx

Zajímavé. Jakože když si odmyslím sálodlouhé myšlenky Morany, které jsou zbytečně natáhlé, tak jako příběh opravdu poutavý. Tristanovi holka ihned propadne, o tom žádná. Sama jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. :-)

08.07.2024 4 z 5

Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Dobrá, oficiálně projlašuji, že tohle byl nejlepší díl! Mila a Ronan spolu tančí velmi nebezpečné tango celou knihu. Přitažlivost číší z každé strany a líbilo se mi, že si Mila s každou další stránkou víc vyskakovala na Ronana. Strašně jsem se tady nasmála na hláškách. Nejvíc epic scéna Mila s Nadiou, i když jsem čekala, že jí dá Mila pořádnou nakládačku a Ronan jí za to pochválí. :D

07.07.2024 5 z 5

Šílená posedlost Šílená posedlost Danielle Lori

Danielle, kde jsi do teď byla?! Za mě si troufám říct, že je to do teď nejlepší, dark romance z mafiánského podsvětí, jakou jsem četla! Christian a Gianna jsou 2 naprosté protiklady, které se (až nad tím místy rozum zůstává stát) neskutečně přitahují. Vrhám se hned na poslední díl série!

06.07.2024 5 z 5

Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Proč jsem se na tu knížku nevrhla dřív a nechala na ní prášit?! Podle obalu a anotace jsem počítala s nějakou erotikou... A i když jí tam nebylo zas tolik, celou knihu provázela neskutečně silná chemie mezi Nicem a Elen! S každou další kapitolou jsem hltala slova a prosila knižního mudlu, ať už na to konecně vlítnou!!

04.07.2024 5 z 5

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Nejdřív jsem knížce odolávala, protože jsem si říkala, že to bude sladká romanťárna... a tak trochu byla, ale strašně jsem se u toho nasmála. Bee je prostě bláznivá a Levi naprosto okouzlující. Strašně sympatické hlavní postavy z prostředí vědy, které nejde si nezamilovat a přejete si jejich happy end. :-) A záporák mě teda překvapil!

02.07.2024 5 z 5

Winter Winter Marissa Meyer

Tak tohle byl závěr, jak se patří! Málem jsem si ukousala všechny prsty při tomto dobrodružství! Děj byl našlapaný, napětí po celý děj a konec, v jaký jsem doufala. Všechny postavy dostály svému happy endu, takže můžu v noci poklidně spát :D Za mě nejlepší díl celé série.

01.07.2024 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Tento díl se mi zatim líbil nejvic ze všech. Každý díl představí novou postavu a proplétá je s předchozími. Tentokrát bylo v příběhu hodně napětí, očekávání, kdy se osudy postav znovu propojí.

25.06.2024 4 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Uff. Tohle byl roller coaster emocí. Maasovou já prostě miluju a vím, že každá její kniha nikdy nebude přešlap vedle, že si zamiluji každou postavu i svět. První čtvrtina knihy pro mě byla lehce matoucí - to budování světa a seznámení s postavami. Překvapivě i přes tloušťku knihy, se četla lehce a velmi dobře. Příběh byl napínavý, zvraty byly opravdu šokující, chemie byla mezi postavami silná. Obrečela jsem některé situace, nad dalšími se zase s chutí zasmála, ale pořád mi vrtá hlavou propojení universe s ostatními světy Maasové. Doufám, že se některé teorie časem potvrdí!

21.06.2024 5 z 5