Mininka komentáře u knih
Jakože cože?! Já miluju sérii Caraval a na Jacksův příběh jsem se moc těšila, ale tento díl mi na konci úplně zlomil srdce!
To jako fakt?Ten &!@#!!! Okamžitě jdu na 3. díl, páč tohle asi nerozdýchám! Jaķ to mohl prostě udělat?!
A náhodou, mně se to dost líbilo! Ano, tento díl je vlastně 1. díl, jen z pohledu Casteela. Mně to ale nevadí, bylo to naopak osvěžující, připomnělo mi to spoustu věcí, které se už odehrály a na které jsem zapomněla. Dokonce jsem díky předchozím dílům víc chápala různé narážky a dialogy, které vedl Hawke s Pannou. Konec zase samozřejmě utnutý v tom nejlepším, a další přeložený díl zatím v nedohlednu.
Nevím ani, co pořádně napsat.... TATO KNIHA MI ZLOMILA SRDCE.
Krásný příběh dvou mladých lidí, kteří se moc milovali. Autorka svými slovy udělala díru do mého srdce a od 3/4 knihy jsem v kuse brečela... Já tyhle srdce drásající příběhy moc nečtu, protože mám raději, když ve mně nechá kniha šťastný dojem. Ale musím říct, že i přes to všechno byl tohle krásný příběh plný lásky, a i v životě prostě ne všechno má happy end.
Jediné, co mi vadilo a ubrala jsem hvězdu, pro mě byly dlooouhé kapitoly.
Tak tohle pro mě bylo utrpení... Příběh naprosto jednoduchý, hodně předvidatelný, hlubší myšlenku to nemělo, hlavní postavy nesympatické. Vyvrcholení děje - tedy poslední zkoušku jsem čekala dosti dlouhý popis aspoň, nějaké napětí, zvrat... Absolutně, po 3 stranách bylo hotovo :D V této sérii už nejspíš pokračovat nebudu.
Tohle se mi líbilo. :) Nechyběla akce, taky jsem se zasmála nad hláškami postav, napětí i chemie mezi Aidou a Callem funguje, takže jdu na další díl!
Páni! Tak tahle knížka si mě naprosto získala. Netušila jsem, že si příběh Pike a Jordan tak zamiluju! Byl to naprosto ztrhující příběh, který se dotkl mého srdce. Jordan je na svůj věk velmi vyzrálá, má to v hlavě utříděné, ví co od života chce a jde si zatím. Pike je zralý muž, který rychle dospěl. Samotář se srdcem plným něhy a lásky. Mrzelo mě za něj, jak se k němu Cole choval, jaký měli vztah. Chápu jeho potřebu dlouho tajit vztah s Jordan před ním. Určitě knihu doporučuji přečíst, od teď patří k mojim srdcovkám!
Já nevím... Očekávání jsem měla docela velké, protože kolem knihy byl velký hype. Do 3/4 jsem se docela nudila, než přišel závěr zkoušek a s tím i velký zvrat. Ten mi nakonec docela zlepšil dojem z knihy, ale pořád to u mě není na 4*.
Na tohle jsem čekala! V tomto díle nechybělo napětí ani boj. Ach, Aaron! *_* Kenji - je prostě miláček. A Adam? Můžu ho prosím osobně uškrtit?! Pokračuji dál v angličtině, konečně mě to začalo bavit.
Tak tady jsme se zase kousek posunuli s odpověďmi. Adam mi krapet s Juliette začíná lézt krkem. Naopak Kenjiho naprosto zbožňuju a Aaron si získává i přes všechno mé srdce. V tomhle dílu mi ale chybí více akce. I tak přečtu další, mám pocit, že zas bude o něco lepší, než předchozí. :-)
A už vím, proč hodně lidí tento příběh přirovnává k X-menům. Mně to ale vůbec nevadí, páč já MCU miluju. :D
Teď jsem na vážkách. Po této knize jsem sáhla díky booktoku, kde je opěvovaná. Ano, styl psaní je originální, docela mi trvalo, než jsem si zvykla, ale z příběhu zatím úplně paf nejsem. Příjde mi, že jsem se po dočtení knihy nic ,,wow'' z toho příběhu nedozvěděla. Proč je svět takový, jaký je? Co je vlastně Juliette? A Warner? Proč on a Adam jsou imunní vůči jejímu doteku? Co její rodiče? Proč je její dotek smtelný? Přečtu si další díl, protože námět je zajímavý, tak snad dostanu konečně nějaké odpovědi a nadchne mě pro dočtení série.
Taková milá romantika, která neurazí, ale ani si z ní nesednu na zadek. Pořád jsem čekala, že zápletka bude epická, měla k tomu dobře našlápnuto, bohužel se nestalo.
Pane bože!! Paní Maasová je prostě génius!! Je neskutečné, jak dopředu má evidentně vše promyšlené a proplétá osudy všech svých knižních postav! Konec před epilogem mě úplně rozsekal - emocional damage! Sakra, já snad ten třetí díl přečtu i v angličtině!!
Zajímavé. Jakože když si odmyslím sálodlouhé myšlenky Morany, které jsou zbytečně natáhlé, tak jako příběh opravdu poutavý. Tristanovi holka ihned propadne, o tom žádná. Sama jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. :-)
Dobrá, oficiálně projlašuji, že tohle byl nejlepší díl! Mila a Ronan spolu tančí velmi nebezpečné tango celou knihu. Přitažlivost číší z každé strany a líbilo se mi, že si Mila s každou další stránkou víc vyskakovala na Ronana. Strašně jsem se tady nasmála na hláškách. Nejvíc epic scéna Mila s Nadiou, i když jsem čekala, že jí dá Mila pořádnou nakládačku a Ronan jí za to pochválí. :D
Danielle, kde jsi do teď byla?! Za mě si troufám říct, že je to do teď nejlepší, dark romance z mafiánského podsvětí, jakou jsem četla! Christian a Gianna jsou 2 naprosté protiklady, které se (až nad tím místy rozum zůstává stát) neskutečně přitahují. Vrhám se hned na poslední díl série!
Proč jsem se na tu knížku nevrhla dřív a nechala na ní prášit?! Podle obalu a anotace jsem počítala s nějakou erotikou... A i když jí tam nebylo zas tolik, celou knihu provázela neskutečně silná chemie mezi Nicem a Elen! S každou další kapitolou jsem hltala slova a prosila knižního mudlu, ať už na to konecně vlítnou!!
Nejdřív jsem knížce odolávala, protože jsem si říkala, že to bude sladká romanťárna... a tak trochu byla, ale strašně jsem se u toho nasmála. Bee je prostě bláznivá a Levi naprosto okouzlující. Strašně sympatické hlavní postavy z prostředí vědy, které nejde si nezamilovat a přejete si jejich happy end. :-) A záporák mě teda překvapil!
Tak tohle byl závěr, jak se patří! Málem jsem si ukousala všechny prsty při tomto dobrodružství! Děj byl našlapaný, napětí po celý děj a konec, v jaký jsem doufala. Všechny postavy dostály svému happy endu, takže můžu v noci poklidně spát :D Za mě nejlepší díl celé série.
Tento díl se mi zatim líbil nejvic ze všech. Každý díl představí novou postavu a proplétá je s předchozími. Tentokrát bylo v příběhu hodně napětí, očekávání, kdy se osudy postav znovu propojí.
Uff. Tohle byl roller coaster emocí. Maasovou já prostě miluju a vím, že každá její kniha nikdy nebude přešlap vedle, že si zamiluji každou postavu i svět. První čtvrtina knihy pro mě byla lehce matoucí - to budování světa a seznámení s postavami. Překvapivě i přes tloušťku knihy, se četla lehce a velmi dobře. Příběh byl napínavý, zvraty byly opravdu šokující, chemie byla mezi postavami silná. Obrečela jsem některé situace, nad dalšími se zase s chutí zasmála, ale pořád mi vrtá hlavou propojení universe s ostatními světy Maasové. Doufám, že se některé teorie časem potvrdí!